Відеопрезентація "УКРАЇНЦІ В КНИЗІ РЕКОРДІВ ГІННЕСА"

Про матеріал
9 листопада вкотре святкують День книги рекордів Гіннеса - однієї з найпопулярніших книг у світі. За роки видань в Книзі рекордів Гіннеса знайшли своє місце і чимало українських досягнень. Запрошуємо до перегляду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українці в Книзі рекордів Гіннеса9 листопада – День книги рекордів Гіннеса

Номер слайду 2

У 1759 році Артур Гіннес відкрив в Дубліні, біля воріт Сент-Джеймс, пивоварню, яка спокійно і відносно успішно проіснувала до середини ХХ століття. У 1833 році вона стала найбільшою в Ірландії. НАРОДЖЕННЯ КНИГИ РЕКОРДІВ ГІННЕСА

Номер слайду 3

У 1951 році сер Х’ю Бівер, директор пивоварні «Гіннес», відправився на полювання з приятелями. Згодом між ними виникла суперечка: мисливці ніяк не могли дійти згоди щодо найшвидшого птаха в Європі (сивка звичайна чи шотландський тетерук?). У сера Бівера в голові промайнула думка про те, що подібні суперечки, в подібних обставинах, скоріше стали закономірністю, аніж винятком, і що всі вони не можуть бути вирішені, бо для цього не існує авторитетного джерела, в якому б містилися всі необхідні дані. Він зрозумів, що було б дуже непогано видати таку книгу під керівництвом компанії «Гіннес». Вона асоціювалася б із відомою маркою хорошого пива.

Номер слайду 4

Робота над «пивною енциклопедією» була доручена Норрісу і Россу Маквіртерам, власникам інформаційного агентства. На усю роботу знадобився рік. Дослідники перевіряли численні факти, збирали вагомі наукові підтвердження, дослідження і авторитетні коментарі фахівців. Перше видання, яке складалось із 198 сторінок, вперше побачило світ 27 серпня 1955 року.

Номер слайду 5

Національний реєстр рекордів щороку фіксує 400-500 досягнень в Україні. Проте на сайті Книги Гіннеса позначені лише близько 200 рекордів, встановлених українцями чи пов'язані з нашою країною. При цьому, як каже Лана Вєтрова, керівник Нацреєстру, частина з нихвже втратила актуальність. УКРАЇНСЬКИЙ ВНЕСОК Усього ж за роки незалежності до «Гіннеса» внесли близько 60 українських рекордів. За її словами, точну цифру важко назвати, тому що не всі з них подаються Національним реєстром. Є й такі, які «Гіннес» вносить самостійно — наприклад, спортивні досягнення.

Номер слайду 6

Відповідно до Книги рекордів Гіннеса, саме в Україні понад 6 тис. років тому вперше приручили коня.

Номер слайду 7

Київське конструкторське бюро імені Антонова потрапило на сторінки книги, розробивши літак Ан-225 "Мрія" з найбільшою у світі вантажопідйомністю. Це найважчий літак у світі з максимальною спорядженою масою 640 000 кілограмів. А розмах крил у найбільшого в світі літака Ан-225 "Мрія" аж 88 метрів!

Номер слайду 8

Згадана в Книзі рекордів і гімнастка Лариса Латиніна з Херсона. Вона здобула найбільше олімпійських нагород серед жінок. Підіймалася на п'єдестал рекордні 14 разів, і 9 разів за золотом. 

Номер слайду 9

У 1994 році український спортсмен Сергій Бубка встановив рекорд у стрибках із жердиною. Йому вдалося підкорити висоту в 6 метрів і 14 сантиметрів на відкритих аренах. Спортсмен занесений в Книгу рекордів як володар найбільшої кількості світових рекордів – на його рахунку їх 35.

Номер слайду 10

Надія Комарова з Дніпра — власниця найбільшої кількості предметів, присвячених комахам-«сонечкам»: іграшок, одягу, постільної білизни, картин та навіть пилососу. На момент фіксації рекорду в 2020 році її колекція нараховувала 11 680 екземплярів, проте в Книзі Гіннеса позначені 5555 з них.

Номер слайду 11

Пісня об'єднує нас! Музичний телемарафон Михайла Поплавського увійшов до Книги рекордів Гіннеса. У ньому брали участь 376 солістів та колективів, які протягом 110 годин виконали 1807 композицій.

Номер слайду 12

У 2014 році Національний університет «Острозька академія» потрапив до Книги рекордів Гіннеса за найтриваліше читання творів Тараса Шевченка. Всього було прочитано 11 250 творів поета, на що пішло 456 годин (19 діб). Участь в акції взяли понад 3 тис. осіб. Рекорд присвятили до 200-річчя Кобзаря.

Номер слайду 13

Брати Володимир і Віталій Клички потрапили в Книгу рекордів у 2018 році як брати-чемпіони, які в сумі провели найбільшу кількість боїв. Віталій Кличко провів на професійному рингу 47 поєдинків, а Володимир – 25.

Номер слайду 14

Відзначився в Книзі рекордів і український пам’ятник пастуху, встановлений в Одеській області. Він став найвищим пам’ятником пастуху в усьому світі – 16,43 метри.

Номер слайду 15

Жашківчанин Богдан Сенчуков із сірників зробив музичні інструменти для цілого ансамблю — гармошку, бандуру, скрипку, гітару, гармонь, кобзу, барабан та кілька гітар.

Номер слайду 16

У 2018 році львівський лікар-педіатр Олег Скавиш на прізвисько Тягнизуб протягнув зубами на довжину 16 метрів 614-тонне судно.

Номер слайду 17

Адвокат із Коломиї Олексій Гуцуляк у 2018 році проплив під кригою без гідрокостюма 61 метр, проте до Книги Гіннеса внесений інший його рекорд. У 2013 році чоловік пролежав роздягнений під снігом 60 хвилин та 8 секунд.

Номер слайду 18

У 2015 році 65-річний українець Павло Рєзвой переплив Атлантичний океан на човні, заслуживши відразу два записи в Книзі рекордів. Він став найдорослішою людиною, яка зважилася на такий вчинок, і зробив це швидше за всіх.

Номер слайду 19

Владислав Яровий — людина, котра найдовше жонглювала 40-кілограмовою палаючою гирею із зав'язаними очима.

Номер слайду 20

У Книзі рекордів Гіннеса можемо бачити не лише імена славетних українців. Шестиреакторна Запорізька атомна електростанція має найбільшу загальну одиницю виробництва – 6000 МВт. Ця станція найбільша не лише у нашій державі, а і в Європі, третя у світі. Рішення про будівництво ЗАЕС було ухвалено в 1978 році.

Номер слайду 21

pptx
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку