Відеопрезентація "Вправи в парах"

Про матеріал
У вирішенні завдань фізичного виховання та спортивного тренування загальнорозвиваючим вправам у парах (з партнером) належить одне з перших місць. Вправи у парах є засобом розвитку сили, гнучкості та інших якостей. Вправи можна використовувати як основну розминку на заняттях з фізкультури, або, якщо є така можливість, як альтернативу фізкультрозминки на інших тренувальних заняттях, також в домашніх умовах та під час дистанційного навчання.
Перегляд файлу

Одним з головних завдань фізичної культури є фізичне виховання. Саме фізичне виховання складає фундамент розвитку фізичних здібностей молодого покоління, покращує координацію і спритність, зміцнює серцево-судинну і дихальну системи, формує поставу, залучає до здорового способу життя.

У вирішенні завдань фізичного виховання та спортивного тренування загальнорозвиваючим вправам у парах (з партнером) належить одне з перших місць. В розвиненні сили і гнучкості неоціненну роль відіграють вправи в парах, при цьому не слід забувати про їх емоційний вплив.

Застосування вправ у парах не потребує додаткового обладнання, їх виконують у спортивній залі, на відкритих майданчиках, у лісопарку та інших місцях. Високий ефект забезпечується тим, що один із партнерів створює для іншого певні регульовані труднощі або, навпаки, полегшує умови для реалізації поставленого рухового завдання. Вправи з партнером можна використовувати не тільки на практичних навчальних заняттях, а й в роботі спортивних секцій, під час проведення масових заходів, відпочинку.

Значення парних вправ насамперед полягає в їх великому розмаїтті: емоційності, вибірковості впливу, можливості дозувати навантаження, прийнятності для осіб будь-якої статі та фізичної підготовленості. До того ж парні вправи сприяють підвищенню інтенсивності та прикладності занять.

Вправи в парах виконуються у вигляді окремих і комплексних вправ та допомагають вирішувати такі завдання:

розвивати та удосконалювати силу м’язів, гнучкість (рухливість суглобів), швидкість м’язових скорочень, координацію, спритність, вміння регулювати напруження та розслаблення окремих груп м’язів, спеціальну підготовленість до оволодіння складними руховими навичками (професійні завдання, спорт);

підвищувати якість життєдіяльності організму та його фізичного розвитку;

розвивати відчуття товариства, зміцнювати дисципліну і самодисципліну, виховувати вміння взаємодіяти з партнером, у тому числі й у разі екстремальних життєвих ситуацій;

розвивати уміння застосовувати і регулювати величину фізичного зусилля, чітко розраховувати його інтенсивність.

Комплекс вправ розробили викладач фізичного виховання КВНЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Г. Шевченка» Карасєвич Марина та вчитель фізичної культури Побузького ліцею Побузької селещної ради Федека Оксана.

https://youtu.be/lhq2-x6HfhQ

 

docx
Додано
27 березня 2021
Переглядів
360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку