Відеоурок "Розв'язування задач про механічні хвилі"

Про матеріал
Давайте вчитися розв'язувати задачі про механічні коливання і хвилі. Покажу рішення п'яти різних задач про хвилі, детально все поясню і покажу. Ви теж такі задачі зможете розв'язувати без проблем. Давайте навчатися разом!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІДПИСУЄМОСЬ НА КАНАЛУчітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь. ( Т. Г. Шевченко)

Номер слайду 2

Задача 1. Шнуром поширюється поперечна хвиля. На рисунку показано положення шнура в певний момент часу та напрямок поширення хвилі. Визначте напрямок, у якому в даний момент часу рухаються точки K, В і С шнура.

Номер слайду 3

Задача 2. У результаті вибуху, зробленого геологами, в земній корі поширилася хвиля зі швидкістю 4,5 км/с. Відбита від глибокої твердої породи, ця хвиля була зафіксована на поверхні Землі через 20 с після вибуху. На якій глибинізалягає тверда порода?

Номер слайду 4

Задача 3. Поверхнею води в озері хвиля поширюється зі швидкістю 6 м/с. Який період і частота коливань бакена, якщо довжина хвилі 3 м?

Номер слайду 5

Задача 4. Підводний човен сплив на відстані 100 м від берега, викликавши хвилі на поверхні води. Хвилі дійшли до берега за 20 с, причому за наступні 15 с було 30 сплесків хвиль об берег. Яка відстань між гребенями сусідніх хвиль?

Номер слайду 6

Задача 5. Хвилі набігають на берег і кожні 10 с берегову лінію перетинають 4 хвилі. Яка швидкість хвилі, якщо відстань між її гребнями 8 м?

pptx
Додано
28 листопада 2022
Переглядів
1150
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку