Відеоурок " З чого складається екосистема житла та що на неї впливає"

Про матеріал
На уроці ви дізнаєтесь про екосистему будинку в якому самі живете. Вивчите принципи безпечного існування в цій екосистемі. Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 6 клас НУШ (2023).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу6 клас. Урок 56 З чого складається екосистема житла та що на неї впливаєrrrrr

Номер слайду 2

Однією із штучних екосистем, створених людиною для задоволення власних потреб є житло — приватні будинки, квартири у багатоквартирних будинках. Його вважа­ють екосистемою в мініатюрі.

Номер слайду 3

Економити - це просто і корисно. Всього лишень не поспішати спалювати чи викидати на смітник те, що видається непотрібним, зайвим.

Номер слайду 4

Поряд з людьми в екосистемі житла мешкають інші орга­нізми. У горщиках ростуть кімнатні рослини, а в акваріумі водяні. Вони сприяють нормальному складу повітря (вугле­кислий газ поглинають, а кисень виділяють), стабілізують вологість повітря, а ще – створюють затишок і покращують настрій.

Номер слайду 5

В екосистемі житла завжди є тварини. Крім домашніх улюбленців у будинку чи квар-тирі часто оселяються без ві­дома людини та попри її бажання міль, таргани, мухи, паву­ки, блохи, миші.

Номер слайду 6

Потерпають від пилу шкіра, очі, дихальні шляхи і органи травлення людини. Основна небезпека полягає в тому, що кімнатний пил - ідеальне середовище існування пилових кліщів.

Номер слайду 7

Речовини, які виділяють ці комахи, шкідливі для здоров’я людини. Нерідко на нечи-щених тривалий час фільтрах кондиціонерів, хлібові, фруктах і овочах, що довго зберігаються, з’являється пліснява.

Номер слайду 8

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
5 травня
Переглядів
133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку