Відгук на наукову роботу учасника конкурсу-захисту робіт членів МАН

Про матеріал
Може бути використаний як зразок для оформлення подібних відгуків на наукові роботи учнів членів МАН
Перегляд файлу

Відгук на наукову  роботу

“Хімічний метод захисту металів”

Толстова Олексія Володимировича

учня 11-Б класу Березанського ліцею №3

 

     Дослідження учня глибоко проникнуте почуттям великого інтересу до хімії як науки вцілому та до обраної проблеми зокрема. Розроблена тема є досить актуальною та практичною, оскільки її результат дає змогу в домашніх умовах та при мінімальних затратах захистити від корозії вироби із заліза на досить тривалий час.

     При виконанні проєкту було проведене цікаве дослідження та отримані несподівані результати з питання антикорозійного захисту. Учень ретельно дослідив процес покриття залізних виробів шаром міді з використанням мідного купоросу. Але при подальшому опрацюванні теми та використавши ще один реактив — кухонну сіль — було отримано значно кращий результат ніж той, на який розраховував. Під пухким шаром осадженої міді виявлено тонкий і міцний шар Ферум (ІІ, ІІІ) оксиду, що має значно кращі антикорозійні властивості, ніж чиста мідь.

     Досліджуючи тему, Олексій опрацював теоретичний науковий матеріал щодо характеристики та властивостей заліза, міді, мідного купоросу, кухонної солі, Ферум (ІІ, ІІІ) оксиду і встановив, що в домашніх умовах можна досить легко створити захисну плівку від корозії на поверхні залізних виробів.

     Робота учня є цікавим, змістовним матеріалом для опрацювання на уроках хімії, а ще може бути використана в побуті для захисту виробів із сталі від корозії.

 

Учитель хімії                                        М.В. Маховський

 

    

 

    

 

docx
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
11 січня
Переглядів
93
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку