Види заходів у день Ц.З.

Про матеріал
Матеріал для проведення позакласної роботи з учнями 2 - 11 класів в день проведення заходів з цивільного захисту.
Перегляд файлу

 

                             Види навчально-методичних заходів                                                                                  в «День цивільного захисту» за віковими        категоріями.

                                                      2 – 4-ті класи                                                                   1. Сигнали оповіщення. 2. Надзвичайні ситуації. 3. Порядок дій в екстремальних ситуаціях. 4. Захисні споруди. 5. Основи радіаційної гігієни. 6. Дії в умовах загрози радіоактивного забруднення. 7. Використання підручних засобів та індивідуального одягу для того, щоб запобігти потраплянню радіонуклідів до організму. 8. Правила пожежної безпеки в домі, у школі. 9. Засоби захисту органів дихання та шкіри. 10. Евакуація з приміщень у разі виникнення пожежі. 11. Дії учнів під час пожежі. 12. Основні правила безпеки при використанні побутових нагрівальних, електричних та газових приладів. 

                                                             5-й клас                                                                                                                                 1. Елементарні поняття про радіацію, її види та властивості. 2. Застосування іонізуючого випромінювання у промисловості і сільському господарстві. 3. Правила безпечного користування газом. 4. Попередження трагічних наслідків пожеж.5. Пожежна безпека в поводженні з легкозаймистими речовинами і матеріалами. 

                                                               6-й клас                                                                  1. Захист від сучасних засобів масового ураження. 2. Засоби індивідуального та колективного захисту населення. 3. Небезпечні ситуації, аварії, катастрофи та захист від їх наслідків. 4. Виконання нормативів з одягання протигаза. 5. Первинні засоби пожежогасіння. 6. Правила безпеки під час грози. 

                                                                  7-й клас                                                                   1. Дії учнів за можливих аварій, катастроф, стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій. 2. Надання само- і взаємодопомоги при кровотечах, опіках, переломах, ураженнях отруйними і радіоактивними речовинами. 3. Радіація та її види. Техногенний і штучний радіаційний фони. 4. Правила експлуатації нагрівальних приладів. 5. Використання газу, бензину та інших пальних рідин. 

                                                                   8-й клас                                                              1. Іонізуюче випромінювання. 2. Радіаційні ушкодження на різних рівнях. 3. Біологічна дія іонізуючого випромінювання. 4. Правила утримання і порядок застосування  засобів первинного гасіння пожежі. 

                                                                    9-й клас                                                                     1. Наслідки опромінення. 2. Медико-біологічний протипроменевий захист організму. 3. Пожежна безпека електричних мереж. 4. Відповідальність за порушення правил пожежної безпеки. 

                                                                   10-й клас                                                                       1. Радіоекологія. 2. Радіаційні аварії та їхні основні екологічні наслідки. 3. Протирадіаційний захист населення. Дії за сигналами оповіщення. 4. Герметизація запасів води і продуктів харчування. 5. Засоби індивідуального захисту. 6. Способи оповіщення пожежної охорони і населення про пожежу. Надання допомоги. Рятування людей.  7. Гасіння пожежі. 

                                                                     11-й клас                                                                   1. Вимір ядерних випромінювань. 2. Принципи та норми радіаційної безпеки. 3. Запобігання пожежам і захист від них. Використання первинних засобів гасіння пожежі. 4. Знаки безпеки. 5. Вимірювання дозиметричними приладами рівнів радіації на місцевості і усередині приміщень та будівель.

docx
Додано
8 червня
Переглядів
26
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку