Відкриття Колумбом Америки .

Про матеріал
Відкриття Америки Колумбом, який спробував досягти Індії західним шляхом і випадково змінив майбутнє держав чи цілого світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відкриттяколумбом америки В історії є багато випадковостей, які змінили майбутнє держав чи цілого світу. Однією з них називають відкриття Америки Колумбом, який спробував досягти Індії західним шляхом.

Номер слайду 2

Грандіозна експедиція в «Індію” (як думав сам Колумб) на перший погляд, була типовим, хоча і витратним, плаванням з метою привезення в Європу золота, прянощів та інших багатств. Проте за кілька десятиліть цей маршрут перетворився на “золотий шлях” для європейців, які споряджали багато експедицій, щоб привезти з-за океану золото, дорогоцінне каміння, небачені раніше фрукти й овочі. Вже через кілька століть в Новому Світі освоєння земель завершується; формуються колонії провідних європейських держав.

Номер слайду 3

Нові землі стали притулком для тисяч переселенців з Європи (британці, іспанці, німці, французи, голландці, ірландці). Дуже чато їх мотивацією розпочати нове життя на неосвоєних просторах за океаном слугувала конфесійна приналежність. Методисти, баптисти, лютерани приїздили до Північної Америки, щоб побудувати нові країни, втілити в життя мрію про суспільство вільних християн. Так сформувалися 13 перших англійських колоній, які 1776 року проголосили утворення нової незалежної держави – Сполучених Штатів Америки.

Номер слайду 4

Повернувся Христофор Колумб до Іспанії 15 березня 1493 року на кораблі «Нінья». В дар королю Фердинанду II Арагонському він привіз золото, тубільців, небачені європейцям рослини – картоплю, кукурудзу, тютюн, а також пір’я птахів і плоди.

Номер слайду 5

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
188
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку