Відомі особи культури та мистецтва України

Про матеріал
Розробка створена на основі підручника з "Я досліджую світ" (Вашуленко, Ломаковська, Єресько, Проценко) У презентації подано короткі відомості про відомих українських діячів: Ліна Костенко, Микола Лисенко, Богдан Ступка. Також там можна знайти уривки з опери, декламування вірша та твір зі збірки "Бузиновий Цар"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відомі особи культури та мистецтва України

Номер слайду 2

Велич кожної країни — у людях, які в ній живуть. І особливо — у тих, хто зробив значний внесок у розвиток історії, культури, науки і спорту. Багато видатних людей прославили Україну — їх називають славетними українцями.

Номер слайду 3

Ліна Костенко. Відома українська письменниця01

Номер слайду 4

Ліна Василівна Костенко. Свої перші вірші вона надрукувала ще під час навчання у школі, коли їй було 16 років. Ліна Костенко — авторка багатьох віршів, поем. Значну кількість своїх віршів вона присвятила дітям. Твори поетеси перекладено англійською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою мовами.

Номер слайду 5

Найпопулярніші видання

Номер слайду 6

Вікно. Туман. І гілка горобини.Із ночі груш нападало в траву.І дід Рєвило ходить без торбини,тому що я сьогодні не реву. Город і поле. Довжик і стернисько. Кудлатий пес біжить, як сіроман. Літає голуб, і чомусь так низько. Мабуть, крило поважчало. Туман. Візьму я пензель і паперу клапотьі намалюю всю цю акварель. Туман і мжичка. І не можна плакать,бо дід Ревило в торбу забере. Відомий вірш

Номер слайду 7

Микола Лисенко. Відомий український композитор, піаніст, диригент02

Номер слайду 8

Микола Віталійович Лисенко. Видатний український композитор, піаніст, диригент, педагог. Українським музикантам щороку присуджується премія імені Миколи Лисенка за видатні музичні твори. Періодично в Києві проводиться Міжнародний музичний конкурс імені Миколи Лисенка. Микола Лисенко перший в Україні написав дитячі опери.

Номер слайду 9

Фрагмент з опери «Коза-Дереза», написаної Миколою Лисенко

Номер слайду 10

Богдан Ступка03 Відомий український актор театру і кіно

Номер слайду 11

Богдан Сильвестрович Ступка. Український актор театру і кіно, лауреат Шевченківської премії, народний артист України.

Номер слайду 12

На цьому відео Богдан Сильвестрович декламує вірш Ліни Костенко «Крила»Виступ Богдана Ступки

Номер слайду 13

У підручнику на сторінці 111 ознайомтеся із завданням 4. Оберіть 1 персоналію та створіть проєкт, і якому розкажете цікаві факти про поета, науковця і тд. Домашнє завдання

pptx
Додано
21 квітня 2022
Переглядів
1634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку