Відомі українські космонавти

Про матеріал
Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти Відомі українські космонавти
Перегляд файлу

 

 

 

 

Сергій Корольов

Житомирянин Сергій Корольов, видатний український вчений і конструктор ,той самий,  чия ракета 12 квітня 1961 року виведе у космос першу людину планети.

Юрій Олексійович  Гагарін

Старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі "Восток"  здійснив орбітальный політ навколо Землі, відкривши епоху пілотуємих космічних польотів. Він здійснив один виток довкола земної  кулі, який тривав 108 хвилин.  За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАІ)  12 квітня святкується як "Всесвітній день Авіаціїї та Космонавтики".

Павло Попович

Перший українць у космосі – Павло Попович. Він побував там ще у серпні 1962 році, а потім у липні 1974 року. Звісно, його вважали передусім радянським космонавтом, однак про те, що він українець, а після космосу був ще й народним депутатом України – забувати не варто.

Леонід Каденюк

У листопаді-грудні 1997 року відбувся перший політ в космос українця (саме з незалежної України) – Леоніда Каденюка. На космічному кораблі “Колумбія” в рамках українсько-американського проекту космонавти побували в космосі понад 15 діб. Під час цього польоту за межами нашої планети побували український прапор та тризуб, а також пролунав Гімн України.

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Чорнобай Артем
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
18 травня 2021
Переглядів
2398
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку