виготовлення Цукерниці

Про матеріал
Така незвичайна і красива річ у вигляді серця послужить відмінним подарунком на день святого Валентина. Цю ніжну й романтичну цукерницю може зробити, як чоловік, так і підліток, доклавши трохи терпіння, сил і фантазії. Було б бажання. Дитина може зробити таку цукерницю для мами або для подруги. Найголовніше визначитися з розмірами скриньки-цукерниці.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Творча робота

«Скринька-цукерниця»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Така незвичайна і красива річ у вигляді серця послужить відмінним подарунком на день святого Валентина. Цю ніжну й романтичну цукерницю може зробити, як чоловік,  так і підліток, доклавши трохи терпіння, сил і фантазії. Було б бажання. Дитина може зробити таку цукерницю для мами або для подруги. Найголовніше визначитися з розмірами скриньки-цукерниці.

 

Для роботи потрібно:
 

  •   Шматок Фанери, ДВП розміром з шаблоном сердечка. Також можна використовувати товстий картон. Можна склеїти між собою кілька шарів картону і просушити. Головне, дно повинно бути щільним і досить товстим.

 

  • Зубочистки або палички для шашлику.

 

  • Клей ПВА, або прозорі клеї типу "Момент" або "Титан".

 

  • Шило або дриль з свердлом, діаметер якого дорівнює зубочисткам чи палочкам для шашлику.

 

  • Моток ниток будь-якого кольору. Нитки не повинні бути тонкими чи занадто товстими. Колір ниток для виробу обрати за смаком.

 

  • Для декору  скриньки підійдуть намистини або перли, бісер, ланцюжок зі стразами. Також можна прикрасити виріб пришивними або клейовими гудзиками.

 

 

Порядок виконання роботи

Візьміть приготований шаблон серця і обведіть його на шматку фанери чи ДВП.

Акуратно виріжте або випиляйте лобзиком денце майбутньої скриньки.
По периметру заготовки, відступаючи від краю на 0,5 см, через рівні відстані (не більше 2 см) зробіть заглиблення – для цього легенько постукати молотком по тонкому цвяху. Можна застосувати тонке шило або дриль зі свердлом.

В отриманих заглибленнях закріпіть дерев'яні зубочистки. Для цього нанесіть клей на один з її гострих кінців, вставити в заглиблення і дати висохнути. Слідкуйте за тим, щоб зубочистки не хиталися. Гарне приклеювання - запорука того, що скринька буде триматися міцно і надійно. Бажано краї денця красиво обробити, обклеївши їх чи просто пофарбувавши.

C:\Users\Дима\Pictures\20170116_172845.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\Дима\Pictures\20170116_173021.jpgC:\Users\Дима\Pictures\shkatulka-serdce-ozorinka-2.jpg

 

 

Візьміть клубок ниток і закріпіть кінець нитки вузлом на одній із зубочисток. Вузол залишайте всередині скриньки. Він  не повинен хитатися і крутитися, його можна закріпити клеєм для надійності.

Далі починаємо обплітати по колу всі зубочистки. Чергуємо напрямок нитки. Якщо першу зубочистку обертаємо ниткою зовні, то у наступній вона проходить всередині. У наступній зубочистці зовні, біля четвертої всередині. І так продовжувати ряд за рядом, чергуючи напрямок нитки.

На фотографії у скриньки 34 зубочистоки, тобто парна кількість. Зробивши коло, обходячи зубочистки, то на другому колі у вас вийде все навпаки. Там, де ви проходили всередині , тепер проходите зовні і навпаки. На третьому колі все знову змінюється, тобто і тут чергується напрямок.

Нитки намагайтеся намотувати рівномірно, легенько натягуючи, щоб не було великих проміжків. Нитки в рядах, намагайтеся обертати навколо зубочисток більш щільно один до одного. Можна паличкою або тієї ж зубочисткою підштовхувати їх вниз, немов ви їх трамбуєте.
        Намотуйте нитки ряд за рядом, стінка скриньки буде рости і закривати некрасиві зубочистки. Домотайте нитку до кінця зубочисток, тобто висота скриньки-цукерниці повинна бути як зубочистка. Якщо хочете скриньку нижчу, то заздалегідь відміряйте по лінійці і відзначте потрібну довжину та відріжте. Всі зубочистки обов'язково мають бути однакового розміру.
По закінченню роботи закріпіть нитку з внутрішньої сторони виробу, щоб вона не розв’язалася, її теж можна приклеїти.

 

 

 

 

C:\Users\Дима\Pictures\20170117_195314.jpgC:\Users\Дима\Pictures\20170117_195254.jpg
 

docx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
18 лютого 2021
Переглядів
477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку