Виготовлення пласкої іграшки

Про матеріал
Презентація зроблена для дівчат моїх шостих класів. Дівчата дуже полюбляють працювати з голкою та фетром.Ця іграшка буде гарним подарунком для подруги або батькам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Херсонська загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів №54 з поглибленним вивченням іспанської та інших іноземних мов. Херсонської міської ради. Виготовлення пласкої іграшки з фетру або тканини. Презентація вчителя вищої категоріїз трудового навчання та технологій. Моісєєвої Ірини Борисівни

Номер слайду 2

Планування роботи: пошиття пласкої іграшки. Розкроювання виробу.•      Огляньте тканину, визначить напрямок малюнку, ворсу; наявність дефектів.•      Розкладіть шаблони деталей з виворітного боку матеріалу, враховуючи напрямок нитки основи, напрямок малюнку чи ворсу. •      Обведіть шаблони по контуру кравецькою крейдою чи простим олівцем.•      Обведіть припуски на шви 2-3 мм.•      Перевірте наявність всіх деталей виробу.•      Акуратно виріжте деталі ножицями з гострими кінчиками.

Номер слайду 3

Послідовність виконування пласкої іграшки1. Перевірити наявність всіх деталей крою.2. Оформіть обличчя ( мордочку) іграшки.3. Зметайте основні деталі іграшки.4. Зшийте деталі іграшки ручними швами уперед голкою або назад голкою.5. Виверніть та виправте іграшку, наповніть синтепоном, зшийте залишений для вивертання отвір.6. Оздобити іграшку за власною розробкою.

Номер слайду 4

Шов «уперед голку» (зметувальний). Це найпростіший, але разом з тим найпотрібніший із швів. Роботу над кожною, без винятку, іграшкою ви починатимете саме з нього. Якщо шити іграшку, попередньо її не зметавши, деталі можуть зміститися і робота буде зіпсована:  іграшка вийде кособокою, неохайною. Виконують шов «уперед голку» так: дві деталі іграшки складають лицем до лиця і, відступивши 0,5 см від краю, прошивають їх невеликими стібками справа наліво.

Номер слайду 5

Шов "назад голкою"1. Закріпити нитку з правого верхнього краю тканини, підхопивши 3 – 4 нитки тканини (це буде перший стібок шва).2. Голку вколоти праворуч у перший стібок і вивести через 3 – 4 нитки поперед нього.3. Голку вколоти в кінець попереднього стібка і вивести вперед на 6 – 8 ниток.

Номер слайду 6

Виготовлення лисеня. Сувенірне лисеня з фетру може бути зроблене для брелока або брошки, також у разі використання липучки іграшка може слугувати нашивкою. Силует лисеняти виконаний у сидячій позі з трохи нахиленою головою – це один із найпопулярніших трафаретів. Після того як буде зроблено заготовку на фетрі, можна приступити до прикріплення вушок до голови клеєм. До тіла пришиваються лапки. Хвіст робиться окремо, на ньому можна зробити широкі стібки білою ниткою для імітації вовни. З’єднати хвостик із тулубом за допомогою клею.

Номер слайду 7

Лисеня

Номер слайду 8

Котик

Номер слайду 9

Оленятко

Номер слайду 10

Символ 2024 року “Дракончик”

Номер слайду 11

Моделі-аналоги

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Виготовлення пласкої іграшки

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
7 січня
Переглядів
79
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку