Виготовлення сувеніру. Сердечко.

Про матеріал

Основними перевагами вивчення теми "Виготовлення сувеніру. Сердечко." є розвиток творчих та моторних навичок, підвищення пізнавальних навичок, стимуляція самооцінки та самовираження учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Місто Бердичів Гімназія № 11 Майстер – клас. Виготовлення сувеніру. Сердечко. Вчитель трудового навчання Лойко Лариса Євгеніївна

Номер слайду 2

Основна мета виготовлення сувеніру це креативний і практичний спосіб розвитку навичок і творчого мислення учнів. 1. Розвиток творчих навичок: Учні матимуть можливість виявити свої творчі здібності та задіяти уяву, створюючи унікальні та оригінальні сувеніри власного дизайну. 2. Розширення навичок роботи з різними матеріалами: Виготовлення сувенірів дозволить учням познайомитися з різноманітними матеріалами, такими як тканина, папір, фетр, а також використання різних технік, таких як шиття, вишивка, складання та інші. 3. Підвищення моторики рук: Робота з різними матеріалами та інструментами підвищує моторику рук та допомагає учням вправлятися в дрібно-моторних навичках, таких як обробка дроту чи вишивка, що може бути корисно в майбутньому.

Номер слайду 3

4. Розвиток пізнавальних навичок: Виготовлення сувенірів сприяє розвитку у дітей пізнавальних навичок, таких як спостережливість, аналіз, увага до деталей та вміння працювати з інструкціями, що збільшує їх усвідомлення про свої дії. 5. Підвищення самооцінки та самовираження: Відчуття задоволення та гордості, які виникають у процесі виготовлення сувеніру, можуть сприяти підвищенню самооцінки та самовираженню учнів, а також способувати радість тим, кому подарують свої творіння. Основними перевагами вивчення теми "Виготовлення сувеніру. Сердечко." є розвиток творчих та моторних навичок, підвищення пізнавальних навичок, стимуляція самооцінки та самовираження учнів. Ці переваги сприяють не тільки покращенню академічних здібностей, але й особистісному розвитку учня.

Номер слайду 4

Саморобна іграшка, сувенір набули останнім часом величезної популярності. Сьогодні ми разом долучимось до мистецтва створення іграшки.

Номер слайду 5

Сувенір. Сердечко Сувеніри у вигляді серця популярні не тільки у день Святого Валентина - адже дарувати людям позитивні емоції завжди  приємно і не треба чекати особливого дня.  Розмір сердечка - від мініатюрного  (підвіска, брелок) до диванної подушки.

Номер слайду 6

Прийоми безпечної праці 1. Візьми собі на згадку: робоче місце та інструмент тримай завжди в порядку. 2. Ножиці відкритими не тримай, під час роботи ними ти не махай! 3. Працюючи з голкою слід пам’ятати: Її у гольнику тільки треба тримати; До рота не пхати; В одяг не встромляти; Без нитки на парті не залишати; І, взагалі, щоб здорові руки мати: Наперсток з пальця не знімати!

Номер слайду 7

Для роботи використала тоненьку штучну шкіру на нетканій основі - зрізи не осипаються. Але можна брати будь який матеріал – фетр, трикотаж, ворсові тканини, джинс... До речі, колір також може бути довільний.

Номер слайду 8

Я склала папір вдвоє, намалювала від руки половинку серця,  вирізала паперову деталь та розгорнула - отримала симетричний шаблон (лінію згину видно на фото).

Номер слайду 9

Складіть тканину вдвоє лицьовим боком всередину, приколіть шпильками шаблон та обведіть по контуру. Припуски на шов у цьому виробі не передбачені. 

Номер слайду 10

Акуратно виріжте деталі по контуру, потім відколіть шаблон. Я шила маленьке сувенірне сердечко, тому для роботи обрала ручні шви.

Номер слайду 11

Розверніть деталі лицьовим боком назовні, сумістіть зрізи та сколіть деталі шпильками.

Номер слайду 12

Спочатку зметайте сердечко швом "уперед голку", по ходу зметування видаліть шпильки та наповніть іграшку синтепоном чи іншим наповнювачем.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Обшити петельним швом по контуру сердечка. Нитку можна обрати як в колір тканини, так і контрастну. В другому випадку строчку потрібно виконувати дуже акуратно. Тимчасову нитку наметування видалити.  

Номер слайду 15

Сердечко можна використати як самостійну прикрасу-підвіску, або у комплекті з іншою іграшкою.

Номер слайду 16

Рефлексія. Прийом «Закінчи речення» Тепер я вмію… Я виготовив(ла)… Я прорахував(ла)… На цьому уроці мені вдалося… На уроці я не зміг(змогла)… Після уроку я замислився(лась) про…

Номер слайду 17

Підсумок Для виготовлення сувеніра у вигляді сердечка використовують доступні матеріали та не потрібно  багато часу. Сувенір-сердечко (брелок або декоративна подушка) стане приємним і незабутнім подарунком для близьких , рідних Вам людей.

Номер слайду 18

Джерела інформації http://urokpraci.com/serdechko-valentinka-ploska-igrashka.html https://naurok.com.ua/assistant/document/cb6d9145-9103-4ce0-b671-3ec3d84537be?tool_id=32&library_document_id=0

ppt
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Інкл
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
195
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку