Проєкт: "Яблука збираємо- ЗСУ допомагаємо" (Технології).3 клас.

Про матеріал
Презентація в рамках шкільного STREAM- проєкту "Яблуко ідей!". Підготувала вчитель початкових класів ліцею "Ерудит" Монастирищенської міської ради Черкаської області Подолянюк Людмила Валентинівна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

STREAMTechnology - Презентація в рамках шкільного STREAM-проєкту «Яблуко ідей!» Проєкт:«Яблука збираємо – ЗСУ допомагаємо» (Технології) Підготувала: вчитель початкових класів Людмила Подолянюк

Номер слайду 2

ліцей «Ерудит» Монастирищенської міської ради Черкаської області УчніБатьки. Вчитель3-А клас

Номер слайду 3

Робота над проєктом поповнить знання учнів, спонукатиме їх до пошукової та дослідницької діяльності, підвищить педагогічну компетентність батьків в сучасних інноваційних технологіях, заохочуватиме до волонтерського руху та разом наближатиме Перемогу України. Етапи проєкту: * ознайомчий (екскурсія садами Монастирищини); * основний (пошук матеріалу, збір осінніх яблук, сушення їх, приготування варення та створення фото); * заключний (долучаємося до шкільної акції «Послання військовому» з нагоди свята Покрови та Дня захисників і захисниць України, створення презентації).

Номер слайду 4

Тиждень перший. Збір осінніх яблук в селах Монастирищенської громади: Долинка, Халаїдове, Шабастівка, Терлиця, Княжики, Сарни та м. Монастирище. Чому ми вибрали саме осінні яблука? В цьому році осінь щедро обдарувала українські садки врожаєм яблук. Тому, ми вирішили, що допомога нашим захисникам у поповненні їхнього організму вітамінами та мінералами, яких так багато в кожному яблуці, – буде корисною справою та спільним внеском в майбутню Перемогу.

Номер слайду 5

Яблучних сортів налічується вже майже 10 тисяч, але яка між ними різниця, крім смаку?

Номер слайду 6

Червоні та жовті яблука солодші, а отже, калорійніші. Бета-каротин, який міститься в них, корисний для очей, мозку та судин. Такі яблука можуть вживати люди з підвищеною кислотністю шлунка.

Номер слайду 7

А от зелені яблука, розповів дідусь Євгена Котлярова, містять більше вітаміну С, В та заліза і є дуже корисними восени та менше викликають алергічні реакції. Регулярне вживання яблук сприятиме профілактиці вірусних та інфекційних захворювань.

Номер слайду 8

Тиждень другий

Номер слайду 9

Готуємо сушені яблука, які несуть велику користь для організму. Особливість сушіння яблук полягає в тому, що всі корисні речовини (вітаміни, мінерали, пектини, дубильні речовини) зберігаються.

Номер слайду 10

В холодну пору року, коли свіжих фруктів не так багато, саме вживання сушених яблук забезпечить нормальну роботу серця, судин, процесів обміну в організмі. Аскорбінова та лимонна кислота, які містяться в сушених яблуках - є допоміжними в лікуванні простудних захворювань.

Номер слайду 11

Тиждень третій Діти та батьки вдома приготували домашні смаколики, повидло для наших захисників.

Номер слайду 12

Тиждень четвертий.

Номер слайду 13

В козацьке свято на Покрову —Молитва наша за своїх!Аби живі були й здорові,Добром збережені від лих.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
385
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку