Виховна бесіда: " Толерантність "

Про матеріал
показати значимість толерантності під час взаємодії з іншими; закріпити знання учасників про компоненти толерантності; розуміти і поважати один одного; удосконалювати вміння толерантного спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година «Толерантність»

Номер слайду 2

Мета: показати значимість толерантності під час взаємодії з іншими;закріпити знання учасників про компоненти толерантності;розуміти і поважати один одного;удосконалювати вміння толерантного спілкування.

Номер слайду 3

«Що таке толерантність?»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Складність розуміння поняття «толерантність»» полягає в його різномузначенні в різних мовах. Воно залежить від історичного досвіду народів. Tolerance (англ.) — готовність і здатність бути терпимим, без протестусприймати особистість. Tolerance (франц.) — ставлення, яке припускає відмінну від твоєї думкута дії інших; повага до волі іншого, його способу мисленння, поведінки,політичних і релігійних поглядів. Tolerance (іспан.) — здатність визнавати відмінний від власногосвітогляд. Kuan rong (китайськ.) — дозволяти приймати, бути до іншихдоброзичливими. Tasamul (арабськ.) — прощення, м'якість, милосердя, співчуття,доброзичливість, терпимість. Перською — це терпіння, витривалість, готовність до примирення. Російською — здатність терпіти щось або когось.

Номер слайду 6

Останнім часом поняття «толерантність» стало міжнародним терміном. Воно має зміст, в основі якого — загальне значення цього слова в будь якій мові світу. Толерантність (від лат. tolerantia — стійкий, терпимий, що допускаєвідхилення) — особистісна риса людини, терпиме ставлення до чужоїдумки, релігії, поведінки, повага до гідності й прав інших людей;здатність поставити себе на місце іншої людини. Це повага, прийняття йправильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, формсамовираження й способів прояву людської індивідуальності.

Номер слайду 7

Правила толерантності 1) бути уважним до ближнього свого; 2) Бути гуманним і милосердним ;3) Бути стриманим .4) Поважати думку інших5) поважати релігію інших людей

pptx
Додано
8 січня 2021
Переглядів
1025
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку