Виховна година для 1 класу "Види спорту. Карате."

Про матеріал
Мета. Ознайомити учнів із різними видами спорту, зокрема, детальніше зупинитися на карате. Виховувати позитивне ставлення та любов до спорту, уроків фізичної культури. Розвивати фізичні якості, уміння та навички, зміцнювати здоров’я. Сприяти здоровому способу життя учнів. Формувати колектив класної родини.
Перегляд файлу

Тема :  «Види спорту. Карате.»

Мета.   Ознайомити учнів із різними видами спорту, зокрема, детальніше зупинитися на карате. Виховувати позитивне ставлення та любов до спорту, уроків фізичної культури. Розвивати фізичні якості, уміння та навички, зміцнювати здоров’я. Сприяти здоровому способу життя учнів. Формувати колектив класної родини.

Вікова група: учні 6-7 років.

 Демонстраційний матеріал: демонстраційні картки, малюнки, відеоролики про спорт та карате.

                                                         Хід уроку

І. Організаційний момент.

  

Бесіда:

Розкажіть про свій ранковий режим, перед тим, як йти в школу?

Хто з вас робить ранкову зарядку?

Для чого вона вам?

Чи ведете ви здоровий спосіб життя?

А що таке здоров’я?

 

Здоров’я – це відсутність хвороб в організмі людини, коли людина почувається бадьоро і повноцінно.

 

ІІ. Основна частина.

 

Всі ми знаємо, що рух - це життя. Тому дуже корисно дітям і дорослим  виконувати ранкову зарядку, бігати вранці доріжками парку чи стадіону, виконувати вправи на розвиток таких якостей як сила, гнучкість, спритність.

 Спорт - це життя. Спорт сприяє продовженню людського життя, укріплює здоров'я і взагалі дуже позитивно діє на всіх нас.

Перший учень.

Всім відомо: це чудово,

Коли кожен з нас здоровий,

Тільки треба знати як здоровим стати.

Другий учень.

Щоб здоровим, сильним бути,

Треба нам про сум забути.

Спортом треба всім займатись і частіше усміхатись.

Перегляд відео про різні види спорту.

https://www.youtube.com/watch?v=ZF61YaMA29I

 

Гра «Відгадай вид спорту»

Вчитель показує карти , а діти відгадують вид спорту.

 

hkde_a5iu_140705.png | Детский спорт, Теннис, Детская графика                             Пин на доске Clip Art - Children/people             Plays Stock Vectors, Royalty Free Plays Illustrations | Depositphotos®

Стокові векторні зображення Настільний теніс м'яч | Depositphotos®                 Пин на доске Школа                  Free Sports - Track and Field Clipart - Clip Art Pictures - Graphics -  Illustrations | Clip art pictures, Clip art, Graphic illustration

Счастливый милый малыш мальчик играть поезд бадминтон | Премиум векторы             ᐈ Детские плавание вектор, рисунки плавание | скачать на Depositphotos®

Free Sports - Track and Field Clipart - Clip Art Pictures - Graphics -  Illustrations | Clip art, Track and field, Clip art pictures           МОДЕЛЬНА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДЛЯ 1-ГО КЛАСУ ТА НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТ                                 Тести з фізичної культури для учнів 3-4 класів "Загадки про фізичну  культуру та спорт" – «На Урок»

Гра « Відгадай м’ячик”

На доші зображення м’ячів з різних видів спорту. Учні підходять, показують указкою на один з м’ячів, називають з якого він виду спорту.

Вчитель доповнює відповіді учнів одним, двома реченнями.

                                Размеры мяча для разных видов спорта, 2016

Розповідь вчителя.

Діти, більш детально ми з вами сьогодні поговоримо про такий вид спорту як карате.

  • Хто чув, може, знає, що це за вид спорту? (Відповіді учнів)

Карате   цілісна система розвитку тіла й духу. Зокрема, воно чудово розвиває координацію рухів. Дитина, яка займається карате, буде мати перевагу порівняно з однолітками у рівні володіння власним тілом. Заняття карате розвивають фізичну силу й вольову складову характеру. Карате дисциплінує та навчає долати труднощі.

Перегляд відео про карате.

https://www.youtube.com/watch?v=pi-9huot6U8

-Діти, сьогодні ми не лише поговоримо про цей вид спорту, але й познайомимось із учнями, які вже не один рік ним займаються.

До класу заходять учні карате кіонкушинкай.

Спортсмени розповіли дітям про те, чим вони займаються на заняттях карате, про свої досягнення та показали деякі вправи та прийоми.

C:\Users\1\Desktop\IMG_9153.JPG  C:\Users\1\Desktop\IMG_9158.JPG

Учитель. Сподіваюся, що від сьогоднішнього дня всі ви не перестанете займатися спортом, адже спорт і фізичне виховання – утвердження здорового способу життя.

     

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гра «Відгадай вид спорту»

Вчитель показує картки з малюнками  ,а діти називають який це вид спорту.

hkde_a5iu_140705.png | Детский спорт, Теннис, Детская графика                             Пин на доске Clip Art - Children/people             Plays Stock Vectors, Royalty Free Plays Illustrations | Depositphotos®

 Стокові векторні зображення Настільний теніс м'яч | Depositphotos®                 Пин на доске Школа                  Free Sports - Track and Field Clipart - Clip Art Pictures - Graphics -  Illustrations | Clip art pictures, Clip art, Graphic illustration Счастливый милый малыш мальчик играть поезд бадминтон | Премиум векторы             ᐈ Детские плавание вектор, рисунки плавание | скачать на Depositphotos®Free Sports - Track and Field Clipart - Clip Art Pictures - Graphics -  Illustrations | Clip art, Track and field, Clip art pictures           МОДЕЛЬНА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДЛЯ 1-ГО КЛАСУ ТА НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТ                                 Тести з фізичної культури для учнів 3-4 класів "Загадки про фізичну  культуру та спорт" – «На Урок»

     

 

 

 

docx
Додано
13 грудня 2020
Переглядів
865
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку