Виховна година до дня Єднання

Про матеріал
Виховна година до дня Єднання (16 лютого) 16 лютого Україна відзначає День єднання. Його президент України Володимир Зеленський заснував 16 лютого 2022 року.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИХОВНА ГОДИНА НА ТЕМУ: « ДЕНЬ ЄДНАННЯ»Автор: Капко Дмитро

Номер слайду 2

16 лютого Україна відзначає День єднання. Його президент України Володимир Зеленський заснував 16 лютого 2022 року.

Номер слайду 3

Ідея Дня єднання виникла, коли з’явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. У цей день українців закликали підняти державні прапори на будинках і спорудах. Це свято є символом єдності та солідарності українського народу в обличчі зовнішніх викликів та загроз.

Номер слайду 4

Президент Зеленський вказав, що це свято має об'єднати українців навколо національної ідеї та висловити протистояння російській пропаганді, демонструючи, що ми — єдиний народ: «Українці мають різний рівень доходів, професію і віросповідання, але всі вони люблять свій дім і хочуть жити в мирі», — зауважив Президент.

Номер слайду 5

16 лютого в багатьох містах України відбулися заходи, присвячені Дню єднання. У столиці був розгорнутий вражаючий 200-метровий жовто-блакитний стяг, аналогічно гігантський прапор України з’явився і в Сєвєродонецьку. Але вже 24 лютого 2022 року розпочалася повномасштабна війна, коли російська федерація напала на Україну.

Номер слайду 6

Це – народна війна за незалежність і суверенітет України, яка триває з 2014 року. Це також війна за цивілізаційний вибір: Україна відстоює свою приналежність до європейської цивілізації і водночас – ті засадничі цінності, права і свободи, що лежать в основі Західного світу.

Номер слайду 7

За два роки, що минули від повномасштабного вторгнення, Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.

Номер слайду 8

Повномасштабний напад пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного супротиву. Наступ військ РФ вдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України та масового волонтерського руху.

Номер слайду 9

Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також міжнародній допомозі. Ми боротимемося, ми єднатимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів.

Номер слайду 10

В День єднання всі державні та житлові будівлі по всій країні піднімають український прапор. Українці вітають один одного зі святом та приєднуються до святкування різними способами. 

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
Капко Дмитро
Додано
18 лютого
Переглядів
78
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку