Виховна година до "Дня єднання"

Про матеріал
16 лютого Україна відзначає державне свято - День єднання. Президент України Володимир Зеленський заснував його у 2022-му на тлі попереджень про можливу війну. Про історію цієї дати, традиції дня та як красиво привітати з цією датою - у матеріалі. День єднання - молоде свято, цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу - показати усьому світові, що ми сьогодні - як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє. Учні класу утворили ланцюг єднання, щоб показати, що українці - нездоланні, українці - непереможні!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

16 лютого ДЕНЬ ЄДНАННЯ

Номер слайду 2

Я дитина українська,Вкраїнського роду,Українці – то є назва. Славного роду.

Номер слайду 3

День єднання. Місце Україна. Засновано 2022 Дата 16 лютого. Традиції підняття Державного Прапора України, виконання Державного Гімну України

Номер слайду 4

День єднання  — свято в Україні, яке відзначають щороку 16 лютого в день єдності українців проти нового акту агресії з боку Росії проти України, яке планувалося в 2022 році.

Номер слайду 5

Офіційно в Україні День єднання відзначають з 2022 року.

Номер слайду 6

Свято встановлено в Україні «З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…»

Номер слайду 7

Історія свята

Номер слайду 8

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого  2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. Зовнішні та внутрішні виклики, що постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, впевненості та конкретних дій.

Номер слайду 9

Значення Дня єдності

Номер слайду 10

День єднання повинен посилити консолідацію українського суспільства, зміцнити його стійкість в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Номер слайду 11

Цього дня, згідно з Указом Президента України, прийнято проводити:піднятття Державного Прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;проведення закордонними дипломатичними установам України в державах перебування відповідних іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України. виконання о 10.00 Державного Гімну України;

Номер слайду 12

Звучить ГІМН УКРАЇНИ

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
25 травня
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку