Виховна година до Дня Героїв Небесної Сотні

Про матеріал
Виховна година до Дня героїв Небесної Сотні «Вони помирали, щоб жила Україна» «Небесна сотня» Небесна сотня – то в серцях вогонь Він гаряче палав за Україну. Від нині тихим співом заспокой Ти, земле рідная, свою дитину. Пташиним співом, шелестом трави Блакитним небом, золотим колоссям Останній раз, як мати пригорне Чоло високе в обранку волосся. Небесній сотні шана й молитви За чисті душі, що злетіли в небо. Їм шлях високий Боже освяти, І в мирі, Господи, Прийми до себе.
Перегляд файлу

 

Виховна година

до Дня героїв Небесної Сотні

 

 

«Вони помирали, щоб жила Україна»

http://ogo.ua/images/articles/1567/big/1410360128.jpg

А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав.. ​
І з кров”ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав.

 

Вступне слово вчителя.

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Перегляд відео «Небесна Сотня»

Вчитель.

Шановні учні! Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.

Ми з вами вшановуємо пам'ять героїв різних історичних подій: Битви під Крутами, Голодомору 1932-33рр, Бабиного Яру. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни.

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!

Перегляд відео «Памʼяті Небесної сотні»

Вчитель.

Революція гідності або ж Єврореволюція,  Євромайдан проходила с листопада 2013 по лютий 2014. Чому ж днем пам’яті героїв Небесної Сотні стало 20 лютого? Бо саме у цей день силові структури вперше відкрито стали застосовувати справжню зброю проти учасників революції.

Сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірочок на українському небосхилі, сотня героїв! Ще не скоро висохнуть сльози матерів , які  втратили своїх дітей. Оплакує Героїв Небесної сотні  вся українська спільнота… Ми повинні завжди пам’ятати про цих мужніх людей, які не боялись померти за Україну…Пам’ятати і розповідати  про них.  На прикладі Героїв Небесної Сотні маємо виховувати наступні покоління.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зачитування вірша учнем.

 

 «Небесна сотня»

Небесна сотня – то в серцях вогонь

Він гаряче палав за Україну.

Від нині тихим співом заспокой

Ти, земле рідная, свою дитину.

 

Пташиним співом, шелестом трави

Блакитним небом, золотим колоссям

Останній раз, як мати пригорне

Чоло високе в обранку волосся.

 

Небесній сотні шана й молитви

За чисті душі, що злетіли в небо.

Їм шлях високий Боже освяти,

І в мирі, Господи,

Прийми до себе.

 

Перегляд відео: «Штурм майдану»

 

Вчитель.

 Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

 

 

 

 

 

Горить свіча  і пам’яті сльоза .

Додолу з неї краплями стікає

Земля ридає плачуть небеса-

Майдан героїв з почестю ховає,

Їх взяв Господь , щоб ангелом в раю

В його садах довічно проживали

Вони завжди залишаться в строю,

 

Про них народ буде пісні співати

Небесна сотня білих журавлів

Душа яких летить під небесами.

Ніхто із вас вмирати не хотів.

Хай вічна пам’ять лишиться за вами.

Земля ридає плачуть небеса

Героїв України пам’ятаєм.

 

Ви - майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте наш народ і нашу мелодійну мову.

Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою.

Благаю, Господи, поглянь на Україну,

Благослови її на спокій, мир і лад.

І збережи її, квітучу і єдину!

Хай кине зброю і обійме брата брат.

 

 

Героям Майдану, впавши мертвими за світле майбутнє України, присвячується хвилина мовчання.

(Хвилина мовчання)

Слава Україні! Героям слава!

 

docx
Додано
22 лютого 2021
Переглядів
433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку