Виховна година до Дня захисника України

Про матеріал
Виховна година до Дня захисника України для учнів 5 класу. Мета: сприяти згуртуванню дитячого колективу, розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність, виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння, прищеплювати прагнення до збереження народних звичаїв, традицій, свят. Формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу; виховання громадянських почуттів, свідомої соціальної активності та відповідальності; формування й розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Вітчизни, на прикладі подвигу людей; розвиток кругозору дітей; виховання патріотизму, доброзичливості, чуйності. Форма проведення.:розповідь з елементами довідок,повідомлень,бесіди,практичних дій учнів. День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.
Перегляд файлу

1

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виховна година

до Дня захисника України

для учнів 5 класу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Мета: сприяти згуртуванню дитячого колективу, розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність, виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння, прищеплювати прагнення до збереження народних звичаїв, традицій, свят.

Хід виховної години

І. Вступ

Джерельний тихий спів води,                           

Безкрайнії степів простори,                            

І смерековії ліси,

Широкі плаї, круті гори!                             

                                                                            

Духмяний хліб на рушнику,

Гостинно розпростерті руки,            

Щасливу матері сльозу,

І дідуся з веселим внуком!                                       

                                                              

За бескиди й дніпровські схили,

За наш пісенний славний рід,

За пломінь в косах у калини,

І за чумацький небозвід!                                      

 

За нашу рідну Україну,

Що зберегли за всі віки -

Низький уклін і тричі "СЛАВА!",

Українські захисники!                             

 ІІ. Розповідь вчителя.

День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.

Державне свято

Свято встановлено 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом скасовано указ Президента України Леоніда Кучми 1999 р., яким встановлювалося свято — День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.

Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Великої Вітчизняної війни. І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків.

Кожна держава має своє військо. У кожного з них є свої символи, які віддзеркалені у присязі. У воїнів Збройних сил України теж є святі слова, які глибоко переконливо визначають роль і призначення національного війська – служити українському народові. У відповідальний час народ завжди з особливою увагою дивиться на своїх захисників. Діти народу, українські воїни, разом з Україною витупають надійним гарантом суверенітету і цілісності держави. Для них служіння народу – найвища честь, покликання, обов’язок.

Нацбанк увів в обіг пам'ятну монету до Дня захисника України.
З 12 жовтня Національний банк вводить в обіг 50 тисяч 5-гривневих монет «День захисника України».Як зазначають у прес-службі НБУ, монета «присвячена вшануванню мужності та героїзму, нескореності й волелюбності борців за національну справу усіх поколінь та Дню захисника України».
На аверсі монети на тлі орнаменту розміщено постать Пресвятої Богородиці, під омофором якої козаки та сучасні українські воїни, а також Герб України.

На реверсі монети на тлі камуфляжу, зробленого за допомогою тамподруку, стилізовано зображено тризуб – знак Княжої Держави Володимира Великого, угорі написи півколом: «За честь! За славу! За Народ!».

У переддень свята з відчуттям глибокої шани і вдячності щиро вітаємо військових. Нехай спокійно відчувають себе під надійним захистом ваші сім’ї, весь український народ.

ІІІ. Підсумок.

Україна сьогодні - незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти незалежність рідної землі. І служать наші хлопці сьогодні на Батьківщині. Ми любимо свою армію. Служити в ній - справа честі та обов'язку.

Україно!

Сивий степ – моя колиска.

І спасибі, що його ти зберегла.

Я вклонюся цьому степу низько-низько,

Поцілую чисту воду джерела.

Я приляжу серед літа, серед віку,

Припаду чутливим серцем до трави

І почую: десь підкова плаче гірко

І тупоче тьма лихої татарви.

Я почую: розмовляють між собою

Скромний горбик і запорошений курган.

Ох, чимало костомахою-косою

Накосила тут розлючена карга!

Україно! Чую голос недалеко:

Ти могил не обмини, не обмани!

Я не знаю – джерело чи око предка

Пильно дивиться на мене з глибини.

doc
Додано
4 березня 2023
Переглядів
393
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку