Виховна година "Доброта врятує світ. Поспішай творити добро"

Про матеріал
Виховна година на тему "Доброта врятує світ. Поспішай творити добро" спрямована на те, щоб допомогти учням осягнути, що означає бути добрим, що лежить в основі доброти, доброго вчинку, славлячи добро в людині, її справах і ставленні до інших. Розвивати в учнів бажання робити добро, формувати в підростаючого покоління моральні чесноти, шляхетність, почуття милосердя, виховувати морально-етичні норми життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброта врятує світ. Поспішай творити добро.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Асоціативний кущ “Добре серце”

Номер слайду 4

Гра “Відкрий своє серце”

Номер слайду 5

Доброта - це уміння співчувати іншій людині, відгукуватися на її горе, яке може спідкати кожного з нас, це милосердя по відношенню до того, хто потребує допомоги, це добре ставлення до всіх людей. Все своє життя, починаючи з дитинства, людина пізнає, що таке «добре», а що таке «погано».

Номер слайду 6

Відео “Шляхом доброти”

Номер слайду 7

Дидактична гра «В якому вчинку живе добро»Допомагати другові в біді.2. Когось образити.3. Захистити слабкого.4. Когось обдурити.5. Ділитись тим, що маєш.6. Не слухатися старших.7. Вихвалятися перед кимось.8. Радіти з чужої біди.9. Співчувати, якщо з кимось сталося нещастя.10. Дражнитись.11. Ображатися через дрібниці12. Пробачати і просити пробачення, якщо когось образив.13. Поважати інших.

Номер слайду 8

Дидактична гра "Скринька добрих справ"

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гра "Розумники. Знайди кінцівку"Все добре переймай, а зла....... уникай. До доброї криниці стежка......утоптана. Добре діло роби.......сміло. Добре ім'я найкраще......багатство. Добре роби, добре й.....буде. Добрий чоловік - надійніше кам'яного .....мосту. Доброму скрізь.......добре За добро добром.....платять. Від доброго слова й лід.....розмерзаєДобре слово краще за.......мед

Номер слайду 11

Сценка «Допоміг».

Номер слайду 12

Гра «Збери слово». Чуйність - турботливе, уважне ставлення до людей. Щирість - відкритість душі, чесне ставлення людей. Доброзичливість - побажання людям добра, радості, готовність прийти на допомогу. Гуманізм - чуйне, добре ставлення до людей.

Номер слайду 13

Вправа з яблуками

Номер слайду 14

Тест1. Чи звертаєш увагу, який настрій у однокласників, коли заходиш до класу?2. Чи приємно тобі називати однокласників по імені?3. Під час сварки ти намагаєшся образити однокласника?4. Якщо кого-небудь із дітей звинуватив без причини вчитель, ти будеш його захищати?5. Якщо однокласник попросив у чомусь допомогти йому, ти погодишся?

Номер слайду 15

Ключ до тесту: 4-5 балів - ти хороший товариш.3 бали - ще трішки придивись до себе, в тебе все вийде.1-2 бали - все залежить тільки від тебе, хочеш бути краще - зміни себе сам

Номер слайду 16

Казка "Те, що повертається"

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Додано
19 листопада 2023
Переглядів
506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку