Свято до Дня Святого Миколая

Про матеріал
Цей матеріал можна використати до свята Святого Миколая для учнів 5-7 класів.
Перегляд файлу

Свято Миколая

 

П.О. : Добридень шановні учні. Наближається улюблений, довгожданий час – час зимових канікул і новорічних свят. Ці дні завжди пов’язані з дивом, а в чудеса хочеться вірити завжди.Чи не так? Друзі, вам подобається Новий рік і чому?

 

 Ось ви згадали і Дідуся Мороза, і Снігуроньку, і про подарунки не забули. А виявляється, що не лише ДідМороз приносить дітям подарунки, а дійсно і святий Миколай. Тож давайте запросимо його до нашої оселі

(під музику входить Святий Миколай)

 

Миколай: Доброго дня любідіти, шановнагромадо! Я прийшов до вас із далеких небесних просторів і приніс вам благословеннее від Бога.

 

 

Ведуча1. Є свято гарне в Україні.

Є свято казки чарівне.

Що Миколай в святій ряднині

Слухняним ласощі несе.

 

Ведуча2. Це свято раз буває в році.

Воно нікого не мине.

Бо Миколай Святий із неба.

В оселю кожну зазирне.

 

 

Миколай: Нині свято в вашім тдомі

І я вас вітаю.

Гараздів, здоров’я  і доброї долі

Щиро вам бажаю.

 

 

П.ОДрузі, а хтоможерозповісти нам про йогожиття і чудеса. Мої помічники вам допоможуть.Слухайтеуважно.

 

Учень1Убатьків Миколи Чудотворця, Феофана і Нони довго не було дітей. Вони благали Бога послати їм сина і дали обітницю присвятити його на служіння Господові. Старанна молитва батьків булла почута, і Господь дарував їм сина, якого при хрещенні нарекли Миколою.

Коли хлопчик підріс, батьки стали учити його. У храмі Господньому єпископ присвятив Миколу у священики. Прийнявши сан, Микола став вести ще строгіше подвижницьке життя: пост, молитва.

 

Учень2:  А ось і легенда, яка започаткувала різдвяну традицію дарувати дітям подарунки.

Одного разу від старого слуги Микола дізнався, що одна бідна дівчина, що жила на околиці міста, не може вийти заміж за багатого хлопця, тому що у неї немає приданого. “У мене є усе, що я хочу. А десь поруч страждають люди”, – подумав юнак. Поступово в його голові дозрів план. Микола, узяв із скарбниці потрібну суму і під покривом ночі, накинувши темний плащ з капюшоном, щоб його ніхто не упізнав, юнак пробрався до будинку дівчини і підкинув згорток з грошима їй у вікно.

На ранок по місту пройшов слух, що це ангел небесний допоміг закоханим. Батьки хлопця погодилися на весілля. Микола перший раз в житті відчув себе щасливим.

 

Учень3 : Ще багато добрих справ вчинив Микола для бідних городян, залишаючись непоміченим і бентежачи усе місто. Він непомітно приносив в їх будинки іграшки і теплі речі для дітей, ліки для хворих. Одного разу вночі люди вислідили Миколу. Ось вже вони ніяк не чекали, що цей замкнутий, сором’язливий юнак мав таке добре серце. І тоді городяни вибрали Миколу своїм єпископом.

 

Миколай А чи знаєте ви,  як святкують День святого Миколая в інших країнах. Ні, тоді послухайте:

Народ   кожної країни додавав свої особливості у святкування Святого Миколая. Так у Німеччині, наприклад, з’явилася традиція напередодні свята Миколи купувати дітям новий зимовий одяг і ще які-небудь обновки.

 

Учень 1.У Австрії, наприклад, діти напередодні свята виставляють за поріг начищене взуття, а дорослі ховають в неї подарунки.

 

Учень 2.У Голландії прийнято дарувати подарунки анонімно, причому кожен з них супроводжується віршами про адресата, ніби то написаними самим святим Миколаєм.

 

Учень 3.А у слов’ян цього дня прийнято було влаштовувати зимові гуляння, ліпити сніговиків, кататися на санях, і дарувати подарунки тим, хто робить добро.

 

 

Миколай.Діти, пригадайте про свої добрі вчинки в цьомуроці.

П.О. Я гадаю, що в цьому класі не має жодної дитини, яка б в цьому році не зробила якусь добру справу, тому я вважаю, що всі діти повинні отримати подарунки.

 

Свято Миколая святкуємо в цей час

Здійснилися всі мрії, Миколай у нас

Здійснились бажання всієї дітвори.

Він приніс всім учням даруночки свої.

 

Миколай.Сьогодні я приніс вам солодкі й смачні подарунки й усіх ними наділю: і чемних, і, навіть. не зовсім чемних, бо ви всі мені любі й милі.

 

 

docx
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку