Виховна година "Героїв країна - моя Україна"

Про матеріал
Матеріал для проведення виховної роботи з учнями 1-х класів на національно-патріотичну тематику. Важливий момент! Не видаляйте зображення, що знаходяться за межами робочого листа. Вони допомагають у створенні цікавіших ефектів переходу між слайдами. Презентація створена на основі матеріалу Бойчук Лариси Несторівни. Посилання на матеріал: https://naurok.com.ua/urok-mi-ukra-nci-chest-i-slava-nezlamnim-355794.html
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Героїв країна – моя Україна!»Підготувала учитель початкових класів Сумського ЗЗСО №26 СМРВарава Ірина Олександрівна. Виховна година

Номер слайду 2

Як називається країна у якій ми живемо?Україна

Номер слайду 3

Яка вона, наша Україна?Україна – це мальовнича європейська держава з багатою історичною і культурною спадщиною, відома на весь світ неповторною природою, родючими землями, архітектурними пам’ятками, смачною їжею та волелюбністю українського народу. Пропоную переглянути відео, яке вдало підкреслює неймовірну красу нашої країни.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Діти, чи бачили ви на відео місця, в яких бували з батьками? Або щось зацікавило вас настільки, що тепер хочеться обов’язково відвідати це місце?

Номер слайду 6

Дійсно, Україна неймовірно красива та затишна країна! Але окрім краси вона може пишатися своїми героями. Кого з героїв України ви знаєте?

Номер слайду 7

Наша країна завжди була такою привабливою та квітучою. Саме багатство природи нашого краю не давало спокою сусіднім державам. Хто ж захищав Україну від ворогів у далекі часи?Нашими прадавніми захисниками були козаки. Про їх мужність та відвагу і донині ходять легенди. Козаків оспівують в піснях, складають вірші про них. Ними пишаються всі покоління українців.

Номер слайду 8

Багато поколінь українських воїнів захищали рідну землю і свою віру. Кожен українець має пам’ятати своїх минулих і сучасних героїв. В українців є традиція, коли хочуть пом'янути когось із близьких людей, то запалюють свічку. Так триває споконвіків.

Номер слайду 9

Зараз український народ згуртувався наче одна родина. Україна стала одним домом для усіх українців. Багато наших громадян втратили власні домівки і їх прихистили в інших містах і селах не лише України, а й усього світу. Але всі, хто вимушено покинув власну Батьківщину, мріють повернутися на рідну землю і відбудовувати зруйноване ворогом, будувати нову процвітаючу країну, зміцнювати державу. Тому українці почали ще більше цінувати державні символи.

Номер слайду 10

Незалежність і воля завойовуються в боротьбі. Ціною єднання і зусиль багатьох людей. Ціною втрат і перемог. Український народ завжди відстоював свою гідність і свою свободу. Боровся і перемагав! І сьогодні ми захищаємо суверенітет і територіальну цілісність своєї держави. Гинуть наші найкращі патріоти. Ми схиляємось перед героями-захисниками. І пам'ятаємо подвиг кожного.

Номер слайду 11

Насправді Героїв України дуже багато. На жаль, значна частина цих людей віддала найцінніше в боротьбі за Україну – життя. Але вони будуть живі доти, доки ми їх пам’ятатимемо, доки вшановуватимемо їх пам’ять хвилиною мовчання. Ми не можемо знати імена кожного Героя, але подумки маємо дякувати їм всім.

Номер слайду 12

Пишаймося нашою країною, вона проходить надскладні випробування. Але так само й віримо в її перемогу, бо нас захищають справжні воїни, Герої. Пам’ятаймо, наша Україна – Героїв країна!

Номер слайду 13

За основу презентації був взятий матеріал Бойчук Лариси Несторівни. Посилання на матеріал:https://naurok.com.ua/urok-mi-ukra-nci-chest-i-slava-nezlamnim-355794.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Reshitko Viktoriya
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 вересня 2023
Переглядів
1269
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку