Виховна година "Хай буде мир на всій землі"

Про матеріал
Розробка виховної години на тему "Хай буде мир на всій землі" для 1 класу НУШ
Перегляд файлу

 

Тема: Хай буде мир на землі!

Мета: довести учням необхідність збереження миру в усьому світі; розкрити взаємозв’язок участі у відстоюванні миру й готовності до захисту рідної землі; розвивати вміння аналізувати події, факти, історичні явища; формувати в учнів відчуття приналежності до України – мирної нації, усвідомлення вартості людського життя; виховувати почуття патріотизму, ціннісного ставлення до всіх держав, особистої відповідальності за мир у всьому світі.

Обладнання:  паперові фігурки голубів, ватман, олівці, вирізані з паперу зірочки, відео та аудіофайли, «Галявина миру», квітки з паперу, кольоровий папір, ножиці, клей

                                       Хід уроку

І. Організаційний момент

ІІ. Оголошення теми, мети уроку.

Сьогодні наша зустріч буде присвячена одній з основних тем, це тема миру та дружби. Але перед цим я пропоную вам налаштуватися на наше спілкування.

ІІІ. Психогімнастика «Я – зірка».

 (Звучить тихо легка музика).

  Сядьте зручніше й заплющіть очі. Зробіть два глибоких вдихи й видихи. Уявіть, що над вами висить золота зірка. Це – ваша зірка. Вона піклується, щоб ви були щасливими. Відчуйте її тепло. Уявіть, що ви теж випускаєте промінці ясного світла й це світло йде до всіх дітей у класі. Тепер надішліть своє світло людям, яких немає в цій кімнаті: батькам, знайомим, друзям. Попрощайтеся з зіркою та розплющіть очі.

 

ІV. Основний зміст роботи.

А зараз пропоную вам переглянути презентацію» Миру – мир».

Аби розібратися в проблемах миру та війни, визначим, з чим асоціюється у вас слово «мир»

Створення асоціативного куща «Галявина миру»

Діти записують слова, які асоціюються з словом мир на вирізаних квітках і прикріплюють їх на ватман, на якому зображена галявина миру

 

Війна – це страшне зло на Землі. Одного слова достатньо, щоб вона почалася й забрала мільйони життів із собою. Багато залежить від влади, від її витримки, терпіння й мудрості. Багато залежить і від нас. Наприклад, ви провчилися 7 років в одному класі, ви навчилися спілкуватися й дружити один з одним, навчилися приймати однокласників такими, які вони є. Давайте й цього року ми будемо жити мирно, за законами добра й справедливості. Це буде наш невеличкий  внесок у справу підтримання миру.

Гра «Мій внесок у справу миру» (Музика)

У вас на партах є кольорові листочки. Вам потрібно обвести і вирізати свою долоньку.

А тепер напишіть на них що б ви хотіли зробити заради миру на землі.

(Долоньки прикріплюються у вигляді променів до усміхненого сонечка на «Галявину миру»

Для чого людина народжується на світ? Для життя і щастя. А значить, для миру. Адже саме мирне існування дає можливість нам і жити, і бути щасливими.

Мир на всій землі – вічна мрія людства. Вона виникає в кожного нового покоління. Однак війни на планеті не вщухають майже ніколи. То в одному кінці землі, то в іншому спалахує страшне полум'я, і тоді знову гинуть люди, ллється кров, плачуть матері й діти. На жаль, людське бажання вирішувати соціальні, політичні, національні суперечки лише з позиції сили лежить в основі багатьох проблем світу. Війна – смертельно небезпечна хвороба, якою заражені всі покоління.

Велике щастя, що ви не бачите страхіть війни, не чуєте пострілів гармат, спокійно можете пересуватися вулицями, ходити до щколи, зустрічатися з друзями, чого не можна сказати про дітей Донбасу. На жаль, на сході нашої країни гинуть невинні люди. (сл.10,11,12), тому саме на вас лежить велика відповідальність: зберегти мир! І тому найважливіше – виховати в собі терпимість та повагу до іншого. З маленького миру – в собі самому, у класі, родині, державі – починається й великий і благодатний мир на нашій планеті.

відеокліп «Хай буде мир на Україні»

- Чи знаєте ви, коли святкують День Миру? (21 вересня)

V. Підсумки уроку.

Рефлексія. «Незакінчені речення».

 - Сьогодні я дізнався (дізналася)…

- Я б хотів (хотіла)…

- Мені варто подумати…

Ви молоді жителі нашої планети. І від вас залежить майбутнє. Нехай усі ми навчимося розуміти й поважати одне одного, нехай почнеться на Землі нова історія історія Людства, яке не знає війни. Ми прагнемо миру!

 

doc
Додано
20 вересня 2021
Переглядів
3824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку