Виховна година “Хто не шукає дружби з ближнім, той сам собі заклятий ворог”

Про матеріал
Я пропоную вам вирушити у захопливу подорож до острова Дружби. Але для того, щоб дійти до того острова, нам необхідно знайти загублені літери і скласти слово. А тому сьогодні я буду вашим провідником і наставником у цій пригоді
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель. Я пропоную вам вирушити у захопливу подорож до острова Дружби. Але для того, щоб дійти до того острова, нам необхідно знайти загублені літери і скласти слово. А тому сьогодні я буду вашим провідником і наставником у цій пригоді Виховна година “Хто не шукає дружби з ближнім, той сам собі заклятий ворог”

Номер слайду 2

1 учень В дорогу нам рушати час, Хай дружба поєднає нас, 2 учень Бо ми з тобою хлопці - молодці, І друзі ми - рука в руці 3 учень Коли душа співає їй перешкод немає 4 учень Хоча б яка пригода, Де дружба - там і згода 5 учень Вже підросли ми - ти і я Дружна в нас шкільна сім'я 6 учень Тож не барімось, друже мій Рушаймо разом в путь мерщій.

Номер слайду 3

ТВОРЧЕ ЗАВДАННЯ «Я ПОЗИЧАЮ ІДЕЮ» Ситуація 1 Учні шостого класу після уроків вирішили пограти у м'яч на шкільному майданчику, але виявилось, що його вже зайняли учні сьомого класу. Незважаючи на прохання, семикласники не хотіли залишати майданчик. Тоді шестикласники, грубо глузуючи і жбурляючи каміння, стали їм заважати. Учні сьомого класу покинули гру і вчинили бійку із шестикласниками. Запропонуйте розумне вирішення цього конфлікту. Ситуація 2 Одного разу взимку однокласники грали у сніжки біля школи. Раптом хтось поцілив одному з хлопців сніжком в обличчя. Не з'ясувавши, хто саме зробив йому боляче, хлопчик підійшов до першого-ліпшого однокласника і став вимагати вибачення. Той обурився, і суперечка перейшла в бійку. Запропонуйте розумне вирішення цього конфлікту.

Номер слайду 4

Лисичка «Ви читали в дитинстві казку про двох козенят, які не хотіли поступитися своїм правом першим перейти місток, та обоє впали в річку. Ось сьогодні вам треба буде перейти місточок і розминутися на ньому без жертв. Не повторюйте помилок тих козенят!»

Номер слайду 5

Вчитель. Зараз на доведеться позмагатися с символом мудрості Пані Совою. Тому будьте уважні. Сова .У мене для вас складне випробування.. А називатиметься воно «Конституція дружби» Річ у тім, що в моїй раді нещодавно були перевибори прем'єра і тепер тут діють злі закони, які заважають мешканцям країни потоваришувати одне з одним. Повсюди тут сварки, негаразди, ворожнечам. Тож вам потрібно придумати такі закони, що об'єднають мешканців і зроблять їх добрими і дружніми.

Номер слайду 6

Завжди прислухатися одне до одного Не кривдити та не ображати одне одного Не брехати Одне одному Завжди підтримувати одне одного Не залишати одне одного в біді Завжди поступатися одне одному Завжди чинити по справедливості Допомагати одне одному Конституція дружби

Номер слайду 7

Пісня «Справжній друг» Дружба віддана не зламається Не розклеїться від дощу й негод. Друг в біді не лишить, Добрим словом втішить, Отакий він, незрадливий, справжній друг! Ми посваримось і помиримось, «Нерозлийвода»,— кажуть всі навкруг. Вдень чи ніч негожу, Друг мені поможе, Отакий він, незрадливий, справжній друг! Друг завжди мене прийде виручить, Він не жде подяк і не жде послуг. Будь комусь в пригоді В будь - якій погоді Ось що значить незрадливий, справжній друг

Номер слайду 8

Сова. Цей звід добрих законів я обов'язково передам своєму міністру, але для того щоб він зміг їх прочитати, вам потрібно подарувати йому чарівну «Абетку дружби», тобто до кожної літери абетки дібрати добре слово. Справитесь з цим завданням, одержите свою букву.

Номер слайду 9

Абетка дружби А — акуратність О — освіченість Б — бадьорість П — повага В — веселощі Р — радість Г — гідність С — сміливість Ґ - ґречність Т — талановитість Д — доброта У — уміння Е — ерудованість ф — фантазія Є — єдність X — хоробрість Ж — життєрадісність Ц —цілеспрямованість З — злагода Ч — чесність І — інтелігентність Ш — шанування К — краса Щ — щирість Л — любов Ю — юність М — милосердя Н - надійність Я — ясність

Номер слайду 10

Вчитель. Найбільше цінувалася дружба серед козаків. Століттями на козацьких традиціях формувалась еліта нації, яка боролася за свободу і незалежність. Тому для нас зараз буде дуже нелегке випробування - довести що ми також багато знаємо про дружбу перед цим представником козацтва. Козак . Кажуть, що чоловіча дружба міцна, як граніт. Хлопці, хто з вас має друга у класі? Розкажіть, яка ваша дружба? Учень. Дружба між чоловіками теж існує – Сильна й щира, і мандрує З ними завжди і повсюди, їх веде у світ і в люди. Чоловіча дружба сильно і надійно Поєднує шлях людський. І живуть усі спокійно, Й відчувають дух мужський. Дружба ця достойна слави І хотілось, щоб лише її Зазнали сильні тілом та душею І завжди пишались нею.

Номер слайду 11

Снігова Королева . Погляньте на свої парти. У Вас у всіх лежать гілочки. Згадайте казку „Батьківський заповіт" і ви зрозумієте для чого вони вам. У казці розповідається про батька, який перед смертю покликав своїх синів, дав їм по гілці у руки і попрохав їх переламати. Сини виконати батькову волю і переламати ці гілочки. Тоді батько зібрав ті гілочки докупи, перев'язав їх і знову попросив зробити те саме, але сини не змогли переломити цей оберемочок. Тоді батько сказав: «Ось так і в житті кожного з вас окремо легко скривдити, образити, а якщо ви будете разом, то ніякі вороги вас не зламають і всі негаразди ви легко здолаєте». Отже, щоб зібрати гілочки в оберемок вам потрібно встати в коло і по черзі передати свою гілочку сусіду з права, при цьому говорячи йому комплімент. Почнемо з мене.

Номер слайду 12

У нашому саду Цвіте чотири квітки: Одна — то наша міць, Якій усі ми свідки, А друга — запал наш. А третя — юнь уперта... Але ясніш за них Цвіте в саду четверта... Пройшли ми з нею всі Шляхи, що за плечима, В ній єдність наших душ, Тверда і нерушима. Не в’януть пелюстки Ні взимку, ані влітку, І Дружбою зовуть Ту чудодійну квітку. Тому зичу щастя всім — Щоб завше і повсюди Цю квітку по садах – Вирощували люди. І щоб на всій землі Осяяв мир і згоду Цей найясніший цвіт Нашого народу.

Номер слайду 13

«Золоті правила спілкування з друзями» 1. Стався до справ своїх товаришів так само відповідально й уважно, як до власних. 2. Зберігай чужі таємниці й не вибалакуй своїх секретів. 3. Не читай без дозволу чужих листів, не підслуховуй розмов і ніколи не втручайся в те, що тебе не стосується. 4. Не говори про людину погано за її спиною: їй обов'язково перекажуть. Тим більше — не пліткуй про своїх друзів і знайомих. 5. Частіше цікався успіхами та захопленнями своїх друзів. 6. Ніколи не глузуй із чужих помилок — кожний може помилитися. 7. Коли в компанії розповідають анекдот, який ти вже не раз чув, не перепиняй оповідача: можливо, хтось чує цей анекдот уперше. 8. Не намагайся постійно переключати на себе увагу всіх у компанії 9. Не встрявай у суперечки через дрібниці. 10. Не приховуй і доречно та ненав'язливе демонструй те, що вмієш робити краще за інших. Тобою пишатимуться, якщо ти покажеш надзвичайний танок на дискотеці! Але не глузуй із тих, у кого виходить гірше або зовсім не виходить. 11. Намагайся захопити друзів тим, що цікаве й важливе для тебе. Добре знаєш англійську? Переклади для друзів пісні ваших улюблених музичних гуртів. 12.Ніколи не зганяй на друзях свій поганий настрій! Вони не винні у твоїх проблемах.

Номер слайду 14

Пісня «Коло дружби» Коло дружби заведем (2) Як одна родина І щасливий кожен день (2) В будь яку хвилину Приспів В наші лави ставай Пісню дружби починай До перемог ясних рушай І на смузі перешкод друг плече підставить серед нас нема незгод класом дружба править В дружніх мрія є одна Хочеться сказати Колом дружби всіх сповна Друзів об'єднати Коли друг, неначе брат, Світить сонце краще, Виростає дружби сад Нас здолати важче.

Номер слайду 15

Заблукали в лісі діти Страшно пугач щось кричить, Але вірний друг від лиха Друга завжди захистить Круть і Верть – це мишенята Мусить Півник їх повчати Що у дружбі, згоді й мирі Всі веселі і щасливі

Номер слайду 16

Якщо в тебе справжній друг, Той дорога веселіша Не страшний ніякий Вовк, Ані хитрий Лис, тим більше Другу можна душу кожен раз відкрити Бо товариш вміє серцем розуміти І нема печалі, і нема жалів Навіть вовк собаку просто зрозумів

Номер слайду 17

Кодекс «Як миритися з другом»: 1 .Якою б не була причина, не затягувати сварку. Час не лікує такі рани. 2.Не бійся зробити перший крок. Твій друг очевидно також страждає. 3.Хибне поняття гордості чи упертості не повинно стояти на шляху до примирення. 4.Ніколи не говори під час сварки секрети, які в свій час тобі довірив друг. 5.Зосередься на причині сварки, а не на недоліках друга. 6.Терпимість і компроміси завжди мають місце в питанні примирення друзів. 7 .Якщо ж ти зробив усе можливе, що залежало від тебе, і дружба розірвалася, то змирись - її очевидно у вас не було!

Номер слайду 18

Хлопчик і дівчинка – дружба можлива Хлопчик і дівчинка – дружба важлива Поки ми разом, ніякі негоди В нашому серці не роблять погоди Дружба зло перемагає Котик півника тримає І нікому не віддасть: “Хитрий Лисе! До нас – зась!”

Номер слайду 19

Дівчинка кущ молодий підливає, Хлопчик подружці допомагає Скільки тепла в їх роботі й любові Це спілкування хвилини чудові Справжня дружба може все на світі Серце льодяне навіть розтопити І пісні щасливі, і веселий сміх,- Дружбу не злякає ні мороз ні сніг

Номер слайду 20

Поради Дейла Карнегі з книги «Як придбати друга і впливати на людей» І. Частіше всміхайтеся, ви маєте зустрічати людей з радістю, якщо хочете, щоб і вони раділи зустрічі з вами. 2. Пам'ятайте, що кожна людина вважає своє ім'я найкращим. Тому під час розмови частіше називайте ім'я співрозмовника. 3. Умійте уважно слухати співрозмовника, заохочуйте його говорити про себе. 4. Прагніть дати людині можливість відчути її неповторність. Робіть це щиро. 5. Розпочинайте розмову на тему, що цікавить вашого співрозмовника. 6. Кажіть компліменти. 7. Ставтесь з розумінням до його думок і мрій. 8. Робіть маленькі свята, вручайте подарунки.

ppt
Додано
25 березня 2019
Переглядів
1007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку