Виховна година "Здорове харчування"

Про матеріал
Виховна година для 4 класу з теми "Здорове харчування" Мета: формувати у школярів явлення про здорове харчування, виховувати прагнення берегти своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя, поглибити знайомство з резервами здоров'я людини, вернути увагу на неприпустимість споживання неякісних або зіпсованих продуктів; розвивати вміння правильно харчуватися; виховувати відповідальність за власне здоров'я.
Перегляд файлу

Виховна година 4 клас

 

Тема: «Здорове харчування»

Мета: формувати у школярів явлення про здорове харчування, виховувати прагнення берегти своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя, поглибити  знайомство з резервами здоров'я людини, вернути увагу на неприпустимість споживання неякісних або зіпсованих продуктів; розвивати вміння правильно харчуватися; виховувати відповідальність за власне здоров'я,

Тип заняття: виховна година.

Методи і види роботи: бесіда, відгадування загадок, проходження вебквесту, гра Kahoot, розповідь вчителя.

Посилання на презентацію https://www.canva.com/design/DAFxDPsKnbY/c_5dspPr-f_QqE6bi6gNNA/view?utm_content=DAFxDPsKnbY&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Використана література:

1.Джерело загадок https://dovidka.biz.ua/zagadki-pro-kurku-pivnya-tsiplyat

 

Перебіг уроку

1.Організаційна частина.

1.1.Привітання.

-Добрий ранок діти! Як ваш настрій ? Як пройшли ваші вихідні дні ?

Готові розпочати ?

2.Основна частина.

-Послухайте уважно вислів, який належить давньогрецькому філософу Сократу: « Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того щоб жити».

-Діти скажіть, як ви розумієте цей вислів ?

(Людина харчується для того, щоб жити. Їжа – це джерело енергії. Завдяки їй наш організм підтримує постійну температуру. Їжа потрібна організму і як будівельний матеріал, тому що завдяки їжі ми ростемо і розвиваємося.)

- А чи знаєте ви, що 16 жовтня це Всесвітній день здорового харчування. Отже тема нашої сьогоднішньої виховної години це «Здорове харчування»

- А зараз я пропоную вам пройти вебквест. Ми відправимось до овочевої лавки Петра.

-Діти, а скажіть мені будь ласка, що об’єднує овочі та фрукти, в них дуже багато, чого? (вітамінів)

-А хто знає, що таке вітамін ? Слово «вітамін походить від латинського слова «vita» - життя. Назва ця – не випадкова. Якщо вітамінів не вистачає, людина тяжко хворіє. Вітаміни потрібні для нормального росту і розвитку організму.

-Я – вітамін А, сприяю росту, допомагаю нормальному зору. Мене багато в моркві, маслі, сирі, яйцях, печінці, помідорах, зеленій цибулі, гарбузі, риб’ячому жирі.

-А я – вітамін В, дуже потрібний для розумової і фізичної праці, поліпшення    травлення. Міщусь в житньому хлібі, вівсяній та гречаній крупах, у горосі, квасолі, жовтку яєць, печінці, м’ясі.

-А я – вітамін С, запобігаю простуді, поліпшую кровообіг, сприяю росту, лікую цингу. Багата мною капуста, картопля, помідори, цибуля, щавель, шипшина,часник, лимони, чорна смородина.

-А я — вітамін D, зміцнюю кістки, живу в молоці, печінці, риб’ячому жирі, житньому хлібі. Діти а можливо хтось знає, ще від чого ми можемо взяти вітамін Д. (від сонця)

-Отже, діти, потрібно вживати різноманітну їжу, щоб збагатити свій організм вітамінами, необхідними для нормального розвитку і росту вашого організму.

«Корисна і шкідлива їжа».

- А зараз нам потрібно зібрати кошик з корисною їжею.

Я буду читати набір слів, а ви повинні уважно слухати і знайти зайве слово. Коли я буду зупинятися ви повинні хором його промовити. Отож уважно слухайте:

- морква, диня, макарони, яблука, чіпси, масло;

- картопля, солодка вода, хліб, сік;

- м’ясо, вода, майонез, апельсин, буряк;

- огірок, цибуля,картопля фрі ,ананас, гречана каша.

- сухарики, лимон, пластівці, абрикос, яблуко.

Гра Kahoot.

3.Підсумок. Рефлексія.

-Сьогодні на уроці я дізналась (вся) ?

-Мені сподобалось ?

-16 жовтня це день, який присвячено ? (здоровому харчуванню) А чи тільки в цей день ми потрібні правильно харчуватись ? (Ні)

-А для чого нам потрібно їсти здорову, корисну їжу ?

 

 

 

 

docx
Додано
17 листопада 2023
Переглядів
144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку