Виховний проект "Герої не вмирають"

Про матеріал
Даний виховний проєкт виховує у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції. Проєкт пошуковий, розроблений на місцевому матеріалі, визначено етапи реалізації проєкту (підготовчий, технічний, продукт).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Герої не вмирають Виховний проект. Підготувала Яриніч Ольга Федотівна, класний керівник 6 класу

Номер слайду 2

АКТУАЛЬНІСТЬ ПРОЕКТУ Виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції нині визнані проблемами загальнодержавного масштабу. Патріотизм покликаний дати новий імпульс духовному оздоровленню народу. Актуальність патріотичного виховання зумовлюється водночас процесом становлення України як єдиної нації. В умовах поліетнічної держави, воно покликане сприяти цілісності, соборності України, що є серцевиною української національної ідеї.

Номер слайду 3

Мета проекту З’ясувати суть слова «герой», провести дослідницько – пошукову роботу про воїнів Горностаївщини, які загинули під час проведення бойових дій у зоні АТО;виховувати в учнів почуття патріотизму, національної гідності, почуття вдячності воїнам АТО за захист Вітчизни; розуміння своєї причетності до всіх подій, які відбуваються в Україні;формувати бажання стати гідними громадянами України. Учасники проекту: вчителі, батьки, учні

Номер слайду 4

ЗАВДАННЯ ПРОЕКТУ Група «Історики»:1. Зібрати матеріал про загиблих воїнів АТО із Горностаївщини 2. Дізнатись про односельчан, які захищають кордони України. Група «Літературознавці»1. Дібрати вірші сучасників про АТО2. Підготувати сценки на відповідну тему. Група «Мовознавці»1. Пояснити значення слова «герой»2. Скласти асоціативне гроно «Герой»Тип проекту: пошуковий, творчий, колективний. Тривалість: січень – квітень 2020 року

Номер слайду 5

ЕТАПИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУПідготовчий етап: Постановка проблеми Розподіл дітей на групи: історики, літературознавці, мовознавці Визначення завдань у групах. Технічний етап: Огляд подій, що передували Пошук матеріалу в мережі INTERNET та газеті “Сільські новини” Збір, обробка та систематизація зібраного матеріалу Оформлення класної кімнати. Продукт проектної діяльності: Створення презентації     

Номер слайду 6

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ: Зміцниться почуття патріотизму, відданості у служінні Батьківщині; Дізнаються про героїв Горностаївщини, які загинули, захищаючи Україну на Сході;Знатимуть односельчан, які захищали і захищають цілісність території України; Переймуться болями рідного народу;стануть національно свідомими громадянами – патріотами, здатними забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі

Номер слайду 7

Сценарій проекту «Герої не вмирають»Я — українець! Тут моє коріння. У цім краю мені судилось жить. До всіх звертаюсь: «Слава Україні!»«Героям слава!»— відповідь звучить. Героям слава! Хто в борні за волю. Для щастя людства голову поклав. Він міг би мати зовсім іншу долю,Та за свободу він життя віддав. Він патріот, герой і та людина,В чиєму серці не згаса любов.

Номер слайду 8

Вступне словоІсторія нашої держави сповнена щасливими і трагічними подіями. Україна… Країна смутку і краси… Це країна, котра найбільше прагнула волі і найменше її мала , це держава, яка протягом усієї своєї історії боролась за волю, за щастя, за незалежність. На жаль, зараз ми з вами живемо у стані війни і інколи не знаємо що чекає на нас завтра, бо війна - це зараз не слово, а сувора реальність…Збройний конфлікт на Сході України триває з 2014 року. Тут загинуло більше 3 тисяч солдатів. Іловайський котел, Донецький аеропорт – це найстрашніші назви цієї гібридної війни. Тут масово гинули солдати. «За сталеву мужність та героїзм їх називають кіборгами» (цитата зі статті в ЗМІ). Про них варто знімати фільми, писати книжки і розповідати всюди. Ми повинні зробити все, щоб їх знали, пам’ятали, та ніколи про них не забували. Мета нашого проекту - провести дослідницько – пошукову роботу про воїнів Горностаївщини, які загинули під час проведення бойових дій у зоні АТО, про тих, хто сьогодні захищає наші кордони.

Номер слайду 9

Ззззззззззззззззззз За УкраЇну. Солдати наче боги – вони віддають своє життя для того, щоб інші жили в мирі. Ті, хто залишаються жити, носять в собі часточку душі кожного з них. Тож жертва немарна. Всі вони – справжні герої. Ми сумуємо, молимось, ми співчуваємо сім’ям загиблих і будемо вічно їх пам’ятати, ми довіку будемо вдячні їм за мирне небо.

Номер слайду 10

Група «Мовознавці»Тлумачний словник української мови дає нам таке пояснення слова герой: «Герой — це людина, яка здійснює великі вчинки на благо людського суспільства. А саме слово герой грецьке і в перекладі на нашу мову означає святий, священний, божественний, богатир, звитяжець, витязь. Воно відоме ще з часів античної історії. У стародавній Греції героєм називали напівбога-напівлюдину - Геракла, Ахілла, Тезея та ін. Складання асоціативного грона «герой» Переможець, звитяжець, лицар, витязь, здобувець; у живому мовленні: молодець, молодчага, ас, лев, орел, відчайдух; кумир (Зі Словника синонімів С. Караванського). Сотні, тисячі полеглих заради кращого життя, за країну, за волю, за нас. Хто ж вони? Це борці за щастя, за добро, за мир, це ті люди, які землю українську любили більше власного життя! Їх ми називаємо героями.

Номер слайду 11

ГРУПА «ІСТОРИКИ»Герої Горностаївщини, що загинули, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України

Номер слайду 12

Запам’ятай їхні імена. Уродженець Горностаївки,сержант, стрілок 79-ої окремої аеромобільної бригади, доброволець28 вересня 2014 року загинув під аеропортом Донецька. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Хвилина мовчання Пам’ятайте про наших Героїв,що за волю поклали безцінне життя,творили історію й наше минуле,в яке вже нема вороття. Горить свіча і пам'яті сльоза. Додолу з неї краплями стікає,Земля ридає, плачуть небеса,Героїв Україна пам'ятає...

Номер слайду 18

Герої не вмирають,Вони вічно живуть в наших серцях!Герої не вмирають,Вони йдуть у небо. Герої не вмирають,Вони стають янголами-охоронцями. Герої не вмирають,Вони залишаються з нами. Герої не вмирають,Вони є у пам'яті народу. Герої не вмирають,Їх подвиг та слава житиме вічно!

Номер слайду 19

Група «Літературознавці» Син: Мамо, не плач. Я повернусь весною. У шибку пташинкою вдарюсь Твою. Прийду на світанку в садок із росою,А, може, дощем на поріг упаду. Голубко, не плач. Так судилося, ненько,Вже слово, матусю, не буде моїм. Прийду й попрошуся у сон твій тихенько. Розкажу, як мається в домі новім. Мені колисковую янгол співаєI рана смертельна уже не болить. Ти знаєш, матусю, тут сумно буваєДуша за тобою, рідненька, щемить. Мамочко, вибач за чорну хустину. За те, що віднині ти будеш сама. Тебе я люблю. I люблю Україну. Вона, як і ти, була в мене одна.Інсценізація поезії Мати:  Синочку, вже тебе нема, закрилися навіки твої очі. Душа у вічність відійшла,Ти так хотів добра й свободи. Й за це поклав своє життя. А ти не гасни, нам весь час світи. Ясним вогнем, на промінь сонця схожим. Я вірю – ти серед святих. Перебуваєш там у Царстві Божім.

Номер слайду 20

«Повертайтесь живими!»Повертайтесь живими!Молитися я не втомлюся. За Україну й за Вас. Вам до землі я поклонюся,солдати, Ви - це все для нас. Спасибі вам за спокій вдома,і просто вам спасибі за життя. Для нас немає тут загрози:тут тиша, мир, а там – війна,І біль, і страх, і сум, і сльози,смерть, жах, скалічене життя…Лиш три години розділяють. Вас від домівки і родин,що щиро люблять і чекаютьсвоїх синів, батьків, дідів. Я б і сама пішла служити,шкода, що не беруть дівчат,тож залишається молитись. За Ваші, воїни, життя!     

Номер слайду 21

«Повертайтесь живими!»Вже п’ятий рік даєте відсіч ворогам! Герої ви! Ну що тут ще додати? Вклоняюсь низько вашим я батькам За те, що край навчили захищати. Є серед вас знайомі, земляки, А є такі, кого в житті не знаю. Та, перш за все, ви мужні вояки, Котрих ціную я і дуже поважаю. У ваших жилах українська кров, У грудях б’ється серце патріота, До краю рідного шалена в вас любов І за дітей безмежна є турбота. Хоч третій рік тяжким для нас є час, Вертайтеся живими - прошу в Бога, Туди, де люблять і чекають вас, І споришами встелена дорога. Нехай для вас співають солов’ї, А рідні стіни залікують рани. Вертайтеся живими до сім’ї Усі герої наші, ветерани. 

Номер слайду 22

Наша гордість – воїни-односельціА ти живи, живи, герой і брат, великий воїн і солдат – за всіх, хто не прийшов назад з війни, з безодні  живи, живи – на цій землі – святій і рідній Україні… Оберемський Іван, Приймачук Євген, Сідєльніков Володимир, Козлов Володимир, Давидюк Василь, Ткачик Анатолій

Номер слайду 23

УКРАЇНА!!!Що ж таке Україна?-Ні не розрита руїна!Україна-це небо блакитне. Що щире, безхмарне та мирне,Україна-це пшеничне колосся. Що ще з давен до ас повелосся. Україна-це грона калини. Що немов намисто дівчини,Україна-це моzzва, як вічне джерело. Яке з покоління в покоління перейшло. Україна-це сади мальовничі,Україна-це ще ліси таємничі. Україна-це її люди. Що було й буде. Україна-це дух непоборний,А народ добрий і гордий. Україна-це скарб і всі це знають. Та дехто скарб цей зневажають. УКРАЇНА-ЦЕ МОЯ ВІЛЬНА КРАЇНА,МОЯ РІДНА ЗЕМЛЯ, МОЯ БАТЬКІВЩИНА!!!

Номер слайду 24

Україна – це ми!Герої не вмирають, вони живуть із нами вічно! У наших серцях, у нашій пам’яті. Будьмо і ми патріотами, любімо свою багатостраждальну матір - Україну. Сьогодні вона як ніколи потребує нашої допомоги. Не будьмо байдужими до всього, що відбувається в країні, згуртуймося навколо національної ідеї. Будьмо гідними наших славних героїв, які віддавали своє життя, здобували волю й свободу Україні. Пам’ятаймо наказ великого Кобзаря: Свою Україну любіть, Любіть її … во время люте,В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть! 

Номер слайду 25

Друзі! Простуйте світом гордо й незалежно, знайте, що ви - діти України - багатостраждальної, але роботящої і доброї, щирої нашої Батьківщини. Свято бережіть пам’ять про тих, хто віддав життя за незалежність України. Героям слава!

Номер слайду 26

Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 січня 2021
Переглядів
2678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку