Виховний захід "21 лютого - День рідної мови"

Про матеріал
У матеріалі міститься інформація про час створення свята. Яскраві ілюстрації та корисна інформація стануть невід'ємною частиною під час проведення виховного заходу не тільки в класі, а й на рівні школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Номер слайду 2

Рідна мова – це мова нації, мова предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Історія свята Історія цього свята йде з Пакистану, де півстоліття тому, 21 лютого 1952 року, було вбито п’ятьох студентів, які мали зухвальство виступити за надання бенгальській мові статусу офіційної. Зрештою, після визвольної війни, в 1971 році, східна частина Пакистану виокремилась в незалежну державу Бангладеш зі своєю мовою.

Номер слайду 5

Відомий український письменник XIX ст. Панас Мирний писав: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої  сподівання, роздум, досвід, почування».

Номер слайду 6

Спробуй уявити день без мови!

Номер слайду 7

Це було щось схоже на «бекос» (діти пробелькотіли його, побачивши хліб). Фригійською мовою це буцімто означало «Хліб». Фараон зробив висновок, що найдавнішою мовою є фригійська, а за нею з'явилась єгипетська. А КОЛИ З'ЯВИЛАСЬ МОВА? Геродот (VІ-V ст. до н.е.)

Номер слайду 8

Загальна кількість носіїв української мови — більше 43 млн. чоловік.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
3 березня 2019
Переглядів
4525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку