Виховний захід для старшокласників

Про матеріал
Свято Нового року для учнів старших класів у Вищетарасівській загальноосвітній середній школі.
Перегляд файлу

Новорічний квартет Інтернейшнл

 

Ведуча.  Доброго дня,  друзі! Новий рік - самий казковий, самий любимий і довгоочікуваний! Він приносить нам щастя, радість, подарунки та веселий настрій.

 Ми починаємо новорічне свято! І за традицією сюди ось-ось прийде  Дід  Мороз. Ну, а нам як привітним господарям треба до цього підготуватись. Пропоную зустріти його феєрверком! Ви згодні?


Тоді давайте порепетируємо. Ліва частина залу(по класам) - феєрверк червоного кольору, ви  плескаєте в долоні. Середня частина залу - феєрверк жовтого кольору, ви  гучно тупочите ногами. А права сторона зала - феєрверк синього кольору, ви будете кричати "Ура!"

Так, починаємо! Червоний! Синій! Жовтий!  Разом!

Проводиться гра ще раз. Ну що ж, до зустрічі Діда Мороза ми підготувались, залишається тільки  покликати його. По традиції зробити це треба три рази. Почали!


Діти:  Дід Мороз! Дід Мороз! Діда Мороз!

 Ведуча: А зараз - феєрверк! Червоний! .. Синій! .. Жовтий! ..

В зал з різних сторін входять чотири Діда Мороза (з собакою під музику «стиль собачки» квартал): український, японський, американський та гавайський . Проходячи через зал, роздають  глядачам пакетики з чаєм гавайське намисто і тексти українських новорічних  пісень, потім піднімаються на сцену.

  Діди  Морози метушаться, починають з'ясовувати, хто з них перший з'явився і хто повинен вести свято. Перестаньте! Ви хто ?! Діди Морози (по черзі). Я - японський Дід Мороз! (муз. Заставка).. Я - гавайський! .. (муз. Заставка)..   Я - американський! .. (муз. Заставка).. А я - український! (муз. Заставка)..


Сн.. А де мій  Дід Мороз, з яким я працюю? Діди Морози (по черзі).                  Не знаємо ... Мені дзвонили, і я приїхав ... І мені дзвонили ... Мені теж.

Сн.. Хто звонив? Коли подзвонили ? Нічого не розумію ...

Дзвінок телефона. Голос. Вибач, я сьогодні не сможу працювати. До  тебе приїде інший Дід Мороз.

 Сн.. Вже приїхав! І не один, а цілих чотири!

 Голос. Так це ж прикольно!

Сн.. Знаєшь, хто ти після цього ?! (Короткі гудки.) Алло! Алло! (До  залу пошепки.) Що будемо робити?  Давай візьмемо їх.  (Дідам Морозам). Добре, я беру вас.

Діди Морози. Ура! (музика а ти такой)

Сн.: Але з однією умовою.

Д. М. З якою?

Сн.. Ви самі ведете свої програми, а ми вам допомогаємо.

Д. М. Ми згодні!

 Сн.: Отже розпочинаємо «Новорічну тусовку- Інтернейшнл» (японський Д. Мороз йде до заднього, сідає на коліна). + Під японську мелодією Японський Д. Мороз рухається по авансцені.

Сн.:. Зустрічайте: японский Д. Мороз - Одзі-сан!


Одзи-сан. Конітіва! (привіт) шановні гості!  Діти теж вітаються - Конітіва! (привіт)! Як справи? o genki desu ka. (показують рукою – клас). Гарний день ii tenki desu ne (повторюють всі в залі)

 В Японії, є чудова традиція в новорічну ніч збиратися всією сім'єю та  вести  бесіди і пити традиційний японський напій - зелений чай. Ми спеціально подарували вам пакетики чаю, щоб ви могли спробувати його в крузі своїх друзів. Погляньте уважно на пакетики. В кого не чорний, а зелений чай, я прошу вийти до мене на сцену.

Звучить японська музика, піднімаються на сцену.


За  японською  традицією гостей зустрічають з посмішкою та поклоном. (Кланяється.) А тепер давайте знайомитися. Я Одзи-сан. А як вас звуть? (Ігроки називають свої імена.)  До жіночих імен  добавляємо закінчення: -і, -ко, -мі, -йо, -е, -кі, -ра, -на, -рі, -ка. А після імені добавляйте  «сан». Наприклад, Анна – Аннако-сан, Іра –  Іріко-сан, Наташа – Натамі-сан и т.д.

 До чоловічого імені добавляємо закінчення: –о, -хіко, -го, -ру, –ро, -сі, -ке, -дзу, -кі, -я, -ті, -му, -хей, -то, -та, -бу, -н, -са, -, -дай. Добавляємо звертання «сан». Наприклад, Максим – Макисимо-сан, Віталій – Вітарідзу-сан, Діма – Дімару-сан

Я дуже радий! А запросив  я вас до себе, щоб познайомити з  улюбленою новорічною традицією японців. У Новий рік всі дарують  другові талісмани на долю, які називають "кумаде", що в перекладі означає "медвежа лапа". Щасливий той, кому її дарують, тому що вважається, що цією лапой дуже зручно загрібати щастя. Вам, самим поважним  гостям, я вручаю «кумаде», щоб ви могли нагрібти собі щастя на весь новий рік. Плескає в долоні -  виносять чотири дитячих граблів, японські паперові палки.

Ігроки надягають  шляпки. А тепер я прошу винести щастя, яке ви будете загрібати (показує на граблі), ось ці "медвежі лапи".  Виносять велику коробку з мішурою    на середину сцени. Перед тим, як почати змагатися, ми проведем святковий ритуал. Уважно дивіться, як це робиться, і повторюйте за мною. Встаньте півколом, тримаючи в руках «кумаде», зробіть  крок вправо, притисніть «кумаде» до грудей, гучно викрикніть «Кумаде!» І різко відштовхніть його від себе.

Ви готові? Тоді підійдіть до своїх коробок, адже саме у них ви будете збирати щастя.

Звучить музика (ігроки дитячими граблями нагрібають кубики із загальної кучі в свої коробки. (дається 1 хв).)

 

Вед.: Новорічна церемонія закінчена. Віддайте "кумадэ" і шляпки. Ви загрібали собі щастя, як справжні японці. Але в цьому змаганні переміг той, хто менше всього набрав мішури. А це ... (імя ігрока) -сан! Він не хватав щастя жадібно  а робив це з любов'ю та повагою. Він чесний боець, щастя вам і благополуччя! (солодкі призи)

Наступний конкурс «Вправні палички»  (хто швидше перенесе …. їстівними палицями – черв’ячків) Надягають шляпки.

У момент настання Нового року японці починають сміятися.
Вони вірять, що сміх принесе їм удачу.

 

___________________________________________________________

Звучить американський джайв.

На сцені в танці з'являється  Санта Клаус.

Сн..: Зустрічайте, американський Дід Мороз - Санта Клаус!

(Санта Клаус виходить на сцену.)

Санта Клаус: Гуд дэй, леди и джентльмены! Я приїхав сьогодні до вас, щоб розповісти, як американці зустрічають Новий рік. Тільки вони святкують не Новий рік, а Різдво. Напередодні  свята готують смачні традиційні страви,  а ввечері всі сідають за святковий стіл і вітають один одного.


Вночі, поки всі сплять, вони тихо-тихо попадають в будинок через димоходну  трубу і кладуть  в чулки подарунки. Доречі, а ви знаєте, як мене звуть на Україні?  Правильно, Святий Миколай. А є у нас в залі Миколаї - не обов'язково   святі? .. Є, і це чудово! Я прошу двох Миколаїв на сцену.  А можливо є Миколайовичі, чи дідусь є Миколай або татусь, брат. Сьогодні у вас з'явилася унікальна можливість побувати в ролі Санта Клаус. Як ви знаєте справжній Санта Клаус потрапляє в будинок через димоходну трубу. Саме це зараз ви будете робити. Потрібно влізти в трубу (обруч). Взяти з пакета новорічний подарунок і закинути в черевик команда та в якої буде більше подарунків. (1уч.-1кидок)

Санта Клаус: Ван, ту, фрі - почали!( ігроки починають кидати  цукерки або сніжки в черевики по одній, витягуючи їх із свого пакета).

Новорічні аплодисменти нашим Санта Клаусам!  З  наступаючим! Хеппі нью іа!

____________________________________________________________

Звучить гавайська мелодія.

Вед. Зустрічайте гавайського Діда Мороза -  Канакалока

  • Привіт всім! ( гавайський жест «Шака» застосовують для привітання)

http://facemimicry.ru/files/2011/03/shaka_zhest-241x300.jpghttp://noch36.ru/image/photo/61_s2.jpg

Спочатку стисніть руку в кулак. Потім розігніть великий палець і мізинець і напишіть в повітрі англійську букву «j». А тепер привітаємось:

Д. М.  «Алоха !»

Діти повторюють: «Алоха дуд!»

Д. М. Свято Нового року тривало  4 місяці, в цей період заборонялися будь-які війни і конфлікти. Люди традиційно вшановують землю, що дає їм їжу.

 

А тепер всі разом зтанцюємо  гавайський танок «хула». Дівчаткам котрим подарували леї (Lei) - гірлянди з орхідей, підходять до мене. Дівчата  танцюють по черзі з гавайським Дідом Морозом.

А тепер танцюють всі!

 Вед.:Пограємо в традиційну музичну гру «Лімбо», рухаючись під музику під натягнутим канатом або жердиною.( під собакою – такса)

______________________________________________________________
 

Звучить українська народна музика.

Вед.: Дід Мороз зник. Давайте його покличемо, як в дитинстві. (гукаємо три рази).  

В танці на сцену виходить Д. М.  Зустрічайте оплесками!

       Д. М. :Добрий вечір, друзі!!!  Кидайте ваші пояснішки на стульчашки і уважно лупоглазьте на нашу сценушку!  Опладушки! До вас пришкандибав і маю намірушку зробити об'явушку. Дякушки, що дозволили  балаболити. Опладушки! Ви такі суперовані!  Гучношльопки!  Наразі я втикаю, що наші наблюдашники вдарилися у депресушку. Тому давайте розімнемо свої пояснішки на конкурсішках!!!!!!!

 Наша відео-фіксушка запримітила дорожню заварушку. Ширше глазішки!               Це все жарт.

Конкурс «Селфібум»

Д.М.:  Підніміть руки, хто прийшов сьогодні з телефонами? А у кого вони з камерою? Діти піднімають руки.

 Сн.: Хто хоч раз робив ось такі качині губки (аніматор показує) під час Селфі? Поплескайте раз! Хто Селфілся з подружками або друзями? Скажіть: Е-Е-Е!  А давайте разом з нами відкриємо незвичайний вид спорту - «Селфістіка». Визначтеся, хто у вашій команді вміє користуватися селфі-палицею? Той і буде у вас головним селфістом!

 Кожній команді по черзі потрібно зробити Селфі з темою пісні, яка прозвучить. Головна умова, щоб на фотографії відображалася тема пісні.

 Встаємо все ближче один до одного, щоб потрапити в кадр Отже, перша команда, приготувалася посміхатися і не тільки! Зробимо самі класні Селфі! Увага, Селфібум починається ....

 «Друзья»

«Девочки-мальчики танцуют»

 «Ноги»

 


 


Вед.: Ось і підійшло наше свято до кінця.

Дід Мороз. І де б ми не зустріли Новий рік ...

Санта Клаус. В Америці ...

 Канакалока. На гаваях ...

Одзи-сан. В Японії ...

Санта Клаус. Він завжди залишається самим бажаним ...

 Канакалока. Самим радісним ...

Одзи-сан. Самим довгоочікуваним ...

Всі. Самим казковим святом!

 

Учасники запалюють  бенгальські вогні або хлопалки.

 

 Канакалока. Новель ан!

Санта Клаус. Хеппи нью іа!

Одзи-сан. Ши нэн Оме дэту!

Всі. З Новим роком!

Дискотека Новорічна!

Д. М.:Лічені секунди залишаються до завершалки нашого  вечора!!!!!

 В подарунок всім – новорічна музична зупиняшка!!!!!!!!!!! Дамушки і кавалеристи – смикайте свої сідушки зі стульчашок і припрошайте один одного на танцпол!!!!!!

 

Дискотека

Ведучий. Еврі баді йоу – ЙОУ! (разом)

  Еврі баді йоу – ЙОУ! (разом)

  Ми зібралися в цей час – КЛАС (разом)

  Ми всі разом, добрий знак – ТАК! (разом)

  Проведемо ігротеку, розпочнемо – ДИСКОТЕКУ! (разом)

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
21 січня 2020
Переглядів
449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку