Виховний захід до Дня Валентина в 3 класі

Про матеріал
Виховний захід до Дня святого Валентина з презентацією та іграми для молодших школярів у межах одного класу.
Перегляд файлу

Доброго дня, діти та всі присутні! А чи знаєте ви, яке свято було цими вихідними? А саме 14 лютого?

Так, це був День Валентина, або день всіх закоханих. Ссьогоднішнє свято буде присвячено саме йому. Зараз я хочу познайомити вас, з історією виникнення цього свята.

Презентація

 Існує легенда, що у 3 столітті до н.е, римський імператор заборонив одружуватися молодим людям. Він вважав, що одруження робить чоловіків поганими солдатами.

Проте, молодий священик Валентин порушив наказ імператора і одружував молоді пари таємно. За це його кинули до в'язниці.

Там Валентин закохався у сліпу дочку тюремника. Перед стратою 14 лютого своїй коханій він надіслав листівку - зізнання в коханні з підписом "Від Валентина" .

Від тоді в день Валентина закохані закоханим надсилають листи - зізнання і називаються вони "валентинками".

 

Нагадай батькам дитино:

день Святого Валентина

к нам щороку  наступає,

Всіх закоханих вітає.

 

Мама дуже любить тата.

Та спече йому до свята

торт у вигляді сердечка.

Буде смачно і доречно.

 

Тато маму теж кохає,

радо з святом привітає:

принесе букет духмяний -

як приємно буде мамі!

 

Ми святого Валентина

Всі шануємо, дитино!

Нашим дав батькам зустрітись,

Щоб змогли ви народитись!

 

(музика стукіт)  Чуєте? Це б'ється серце людини. А знаєте, коли воно б'ється сильніше всього? Коли людина закохана, і коли її теж люблять. Скажіть мені, будь ласка, а кого ви любите більш за все на світі? (відповіді дітей)

Чудово! Раз ви любите, значить це ваше свято. Тому сьогодні будемо веселитися, жартувати та грати. І давайте домовимося, на нашому святі повинні царювати тільки любов та дружба. Ви згодні?

А зараз я запрошую вас у дружнє коло. Щоб розпочати гру,  я пропоную вам вибрати сердечка. Дівчатка витягують із червоного, а хлопці із чорного капелюха. А тапер, знайдіть свої половинки.  Ось і утворилася наша перша дружня пара! Сідайте разом.

1. Отже, перша гра називається "Стріли янголят" (конкурс із прищепками)

Для цього конкурсу встають хлопці. Янгол-Купідон поцілив в них своїми стрілами. Дівчата під музику із зав'язаними очима будуть знімати ці стріли.

2. Наступна гра називається Компліменти.

Подивіться, які гарні в нас дівчатка. Хлопці, настала ваша черга. А чи знаєте ви, що таке "компліменти"? Це такі ласкаві слова, які завжди дуже приємно чути. А зараз ми перевіремо, чи можете ви їх говорити... По черзі ви зніматимете серця, які причеплені до дошки. Яка буква вам дісталася, ну ту букву ви будете говорити комплімент своїй половинці.

3. Гра «Сильні обійми» (лопни кульку)

Дівчатка, вам сподобалися компліменти? Я вважаю, що наші хлопці заслуговують ваших обіймів. А чи любите ви обійматися? Зараз, я пропоную вам гру, під назвою "сильні обійми" . Ваша задача обійнятися так сильно, щоб між вами лопнула кулька.

4. Наступна гра називається "Танець під дощем". От же, ви прийшли на побачення, грає красива музика, хлопці запрошують на танець дівчат. Проте раптом пішов дощ, і навколо стало дуже багато калюж.  І щоб не забруднитися та не намочити свої ноги, ви будете танцювати на острівках.

5. Дуже гарно потанцювали! А зараз я знов запрошую вас у дружнє коло. Ми з вами зіграємо у гру під назвою «Подаруй серце». Ваша задача, швидко передавати серце по колу. Той, на кому зупиниться музика – виконує невеличке завдання. Всі готові? Починаємо!

(діти передають по колу м’яке сердечко. Той, на кому зупинилася музика – дарує валентинку, тому, кому на його думку підходить наступний опис)

 

 

 

подаруй серце сильному хлопцю

 

подаруй серце дівчинці з красивою зачіскою

подаруй серце кращому танцюристу

 

подаруй дівчинці з гарною  посмішкою

подаруй серце веселому хлопцю

 

подаруй серце  дівчинці, що добре малює

подаруй серце ввічливому хлопцю

 

подаруй серце дівчинці, що добре співає

подаруй серце спортивному хлопцю

 

подаруй серце добрій дівчинці

подаруй серце серйозному хлопцю

подаруй серце сормязливій дівчинці

 

подаруй серце своїй вчительці

 

 

Ось і підійшло до закінчення наше свято.Чи сподобалося воно вам? Мені теж. Ви довели що ви дуже дружні, веселі та розумні.

 

docx
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку