Виховний захід на тему : " Українські вареники від історії до сучасності."

Про матеріал
Виховний захід може бути інтегрованим, пов'язаним з географією та трудовим навчанням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як ліпити вареники красиво. Швидкі способи. Підготувала вчитель географії Яремик О. В.

Номер слайду 2

Для того щоб страва змогла порадувати домочадців, вона повинна бути не тільки смачна, але і виглядати естетично. Ефектна подача — половина успіху в кулінарії, особливо коли ми збираємося нагодувати наших рідних. Це стосується і виробів з тіста. Давайте розбиратися, як ліпити вареники красиво, але так, щоб вони при цьому не розварилися при варінні і повністю проварилися.

Номер слайду 3

Корисні поради Перш ніж розглядати, як правильно ліпити вареники, і які способи найзручніші, необхідно врахувати кілька важливих нюансів, без яких може нічого не вийти:місіть тісто довго (не менше 10 хвилин), поки не зникнуть великі бульбашки повітря всередині нього;для більшої еластичності тіста в нього можна додати трохи рослинної олії;після замісу приберіть тісто в тепле місце (або холодильник, залежно від вказівок у рецепті) приблизно на півгодини, щоб клейковина розійшлася, і тісто стало ще більш еластичним;для кращого виконання художньої ліпки робіть однакові кружечки (трохи більші, ніж на пельмені), розкачати тісто у великий пласт та видавити за допомогою склянки основу;якщо начинка протекла на краю тіста, і воно ніяк не хоче зліплюватися, щедро посипте краї вареника борошном і спробуйте зліпити знову.

Номер слайду 4

Підготовка тіста, улюбленої начинки. Просіяти борошно на стіл, розкачати тоненько тісто, форма на вареники тіста- коло. Щоб вареники вийшли гарними внутрішня частина тіста не припорошується борошном, де має бути начинка. Намагайтеся зберігати його округлу форму по максимуму. Слідкуйте, щоб вареник не розклеївся під час ліпки. Використовуйте борошно. Тому, що при варці однозначно розклеїться. Класична форма ліпки ідеальна для ніжної начинки - картопляного пюре, з сиром (солодкі або солоні), малини. Для ліплення вареників косичкою - тісто щільніше, воно підходить для начинки - грибів, тушкованої капусти, вишні та полуниці. Ось такі красені у нас виходять! Залишається зварити та пригощатися.

Номер слайду 5

Варіантів ліплення вареників багато — все залежить від вашої фантазії і кількості вільного часу. Отже, вчимося робити гарні вареники відразу декількома способами після перегляду відеоролика.

pptx
Додано
16 лютого
Переглядів
189
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку