виховний захід "посвята в професію"

Про матеріал
Мета: підвищення почуття значущості та престижності обраної професії; - виховання активної життєвої позиції учнів; - почуття цивільної відповідальності за результати роботи своєї професійної діяльності; - розвиток навиків з санітарії, гігієни та охорони праці; - виховання естетичних смаків у учнів та гостей заходу; - виховання почуття любові до обраної професії Обладнання: мультимедійна дошка, профорієнтаційна література, таблиця з актуальності професій на сучасному регіональному ринку праці, вивіска «Я-кухар», фільми про професію кухар, епіграфи «Твоя діяльність і тільки вона, визначає твою цінність (Й. Фіхте)», «Задоволення має бути нагородою за працю (К. Гельвеція)», «Той хто любить працю – не відчуває потреби у розвагах (Ж. Лабрюбер)», шари, квіти, солодкі призи, медалі «Я – знатний кухар». -Світ професій надзвичайно широкий. Як вибрати з них одну - єдину? Звичайно, в такій важливій справі необхідна порада батьків, викладачів, представників найрізноманітніших професій. Але остаточний вибір кожен повинен зробити сам. -Професія кухара досить важлива в ресторанному бізнесі, оскільки. від їх вміння готувати вишукані страви залежить дохід підприємства .. В професійне свято - в кухари посвята 17 жовтня 2019 року в ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» було проведено виховний захід «Посвята в професію» за участю усіх майбутніх спеціалістів харчової сфери Гарний настрій, цікаву екскурсію в обрану професію, вірші і пісні підготували і присвятили Всесвітньому дню кухара і кулінара учні групи ТУ №14 .Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році Це не просто професія, багато хто цілком справедливо називають її мистецтвом, оскільки вона вражає творчим пошуком, красою, бажанням вдосконалюватися
Перегляд файлу

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«МЕЛІТОПОЛЬСЬКЕ   ВИЩЕ   ПРОФЕСІЙНЕ  УЧИЛИЩЕ»

 

 

 

Відкритий захід «ПОСВЯТА В ПРОФЕСІЮ»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Підготувала:

майстер в/н

Толстікова І.А.

 

 

 

2019

 

Мета:

 підвищення почуття значущості та престижності обраної професії;

  •                          виховання активної життєвої позиції учнів;
  •                          почуття цивільної відповідальності за результати роботи своєї професійної діяльності;
  •                          розвиток навиків з санітарії, гігієни та охорони праці;
  •                          виховання естетичних смаків у учнів та гостей заходу;
  •                          виховання почуття любові до обраної професії

Обладнання:

 мультимедійна дошка, профорієнтаційна література, таблиця з актуальності професій на сучасному регіональному ринку праці, вивіска «Посвята в професію», фільми про  професію кухар, епіграфи «Твоя діяльність і тільки вона, визначає твою цінність (Й. Фіхте)», «Задоволення має бути нагородою за працю (К. Гельвеція)», «Той хто любить працю – не відчуває потреби у розвагах (Ж. Лабрюбер)», шари, квіти, солодкі призи, медалі   «Шеф-кухар»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сценарій  виховного  закладу: «Посвята в професію»

                                       Головне в житті-визначитися….

                                        Де є твоє лице і що ти за птиця.

 Грає спокійна музика

(виходять 2 ведучих)

Вед.1 У кухарів душа без краю

           І серце радує вона,

           На стіл  помостиш і побачиш

           Любов прозорая до дна.

Вед.2 В супи добавити літний зной,

           Закуска збереже прохолоду,

            Прикрасять ярко холодець,

            Подібно казковому кладу.

Вед.1 Торт появляєтеся к десерту

           Як мостик радуги проліт,

            Начинка вірная подруга

            Там слово в тереме живе.

Вед.2  Стіл Вас заманить – не обманить,

            И кухар соком напоїть,

           Подарить вам чудовий вечір,

           А може чимось здивувати.

Вед.1 Як кухар осінью чаклує

           Золототкані ковдри
           Зимою меню теплом зігріє,

           Укроє літом від жари

Вед.2 Професія у нас свята!

           Гурманів багато - стар і мал
           С тальянкою співав про неї Есенін
            Березку ніжно обіймав.

Вед.1 Не тільки жінки готовлять

           Є багато справ й для чоловіків,

            Їжа й життя завжди єдині

            А кухар - головний громадянин

(уходять ведучі, виходить майстер в/н.)

  Майстер: Ми раді вітати вас на нашому святі «ПОСВЯТА В ПРОФЕСІЮ» всіх присутніх. Сьогодні ми зібрались щоб поздоровити першокурсників з вступом в професію. Скоро ви станете частиною нашої великої дружньої сім’ї  ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»  Цей захід ми присвятили к нашому професіональному празнику «День кухаря», який відмічають всі кухарі 20 жовтня.

 

З Днем Кухаря всіх поздоровляємо

Любві й успіхів – бажаємо

Щоб смачно готувалось сміло,

Й блюдо, щоб не пригоріло

Щоб соли було в міру,

Щоб життя було солодке

Щоб у всьому завжди бути першим,

Легко, щоб була рука

 

Але перед тим, як почати нашу розповідь, слово для вітання   надаємо директору нашого училища Кисельовій Л.І.

 Нашу розповідь про професію будуть вести учні групи ТУ-14. Давайте їх привітаємо.

иходять 2 вед.)

Вед.1 Вся увага на нас

 підніміть голови,

 розповідати зараз мы будемо

 професію Шеф-Кухаря.

Вед.2 Кухарце людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського харчування.

Вед.1 Але ці слова не можуть повною мірою охарактеризувати кухарську професію, тому, що повірив називають справжніми чарівниками, які зі звичайних продуктів, готують страви - ім'я яких - шедевр смаку.

Вед.2 Професія кухаря розвивалася разом з цивілізацією. Так, що може сказати - це древня професія.

Вед.1 Як тільки печерні люди приручили вогонь і стали смажити м'ясо на багатті, вони швидко з'ясували у кого з одноплемінників мамонт виходить смачніше і соковитіше, і стали довіряти цю важливу місію, тільки йому - так народився перший Шеф-Кухар.

Вед 2. Якщо не було тебе

           Професії шеф-кухаря.

           Ось знав би весь народ

           Що таке голод.

Вед.1 Хто б зібрав, нас на обід

            На галасливій перерві

            Хто б готував вінегрет,

            Щоб ми не слабшали.

Вед.1 Якби не було тебе

           кухарки нашої

           Ми б не їли ніколи

           Такий чудовою каші

Сценка

Вед.1 Час наближався до обіду

Дами обговорювали важливі питання. А яка професія найпотрібніша.?

(Виходить вед., Звучить музика Дівчина з вищого суспільства)

(Виходять 3 дівчини, сідають на стільці)

1Д. Дами! Я вважаю, що професія вчителя найпотрібніше. Без освіти процес зупиниться!

2Д. Ні, дівчатка, я з Вами не згодна. . Особа-це наша візитна картка. Без професійного макіяжу в наш час не обійтися!

. Це так! Макіяж звичайно важливий, але ось тільки як ти його продемонстріруешь- якщо не буде професії моделі? Мистецтво відрізняє людину від тварин.

1Д. Вибачте (виходить кухар) мілорде принесіть-но нам кави без молока.3 порції

Повар: «Шановні пані! Ви забули про професії кухаря !.

3Д. Виконуйте вашу роботу ласка. Де наше замовлення? Взагалі кухарська справа - це не мистецтво, а ремесло. Дівчатка, правда ж! (Пішов, виходить уч-ся)

.1 Професія - частина життя людини

  виблискують її межі століття від століття

  нехай твоїм насолодою стане

  і щоб жити на світі тобі, створюючи і своє.

2. кухар чарівник

     чудо творить

      він разом з фруктами і овочами

      нагодує всіх борщами.

3. Кухарі скрізь потрібні,

      Кухарі завжди потрібні

      в ресторані і в їдальні,

       кафетерії і в школі.

4. Чай, кава вам наллють

       Булку з маслом подадуть.

       Всіх нагодує кухаря

       Адже без них ми ні куди.

4. В небі, море і на суші

      Кухарі скрізь потрібні

      Де б не була людина

      Чим би не займався.

5. Кухар Сергій дуже спритно

      чистить ножиком морквину.

      Сир на крупній тертці тре

       взад-вперед та назад-вперед.

    Суп заважає ополоником

     і товкучкою мне картоплю,

6 Ріже ножиком кріп

     Вжик - вжик - вжик

       і в мисці оп!

    Вийшло дуже смачно,

     щоб особисто з страв

      він знімає проби.

       Все посолити, поперчити

        і гірчицею побурчить

Кухар Я, сподіваюся, серед вас                    

Малоежек, нету,

                      Тих, яких і за годину

                       Чи не впихнути котлету,

           У таких похмурий вигляд

           До кінця віку!

            А хороший апетит людини-

             Прикрашає людину!

Я чаклую біля плити

У ковпаку високому.

Щоб смачні мрії!

Виконувалися до терміну!

Щоб «вистачить» і «трохи» 1

                Мені не говорили,

       Я без всяких, не хочу

       Їли так хвалили!

Тут, сьогодні і зараз

здійсниться диво

Приготую я для вас

Фірмове блюдо

Пісня: «Леопольда»

Хочу, хочу я м'ясорубку кручу

Котлет по-київськи наробити хочу

Хоч не коли в процесі цьому присісти

Але як, потім приємно з'їсти

Приспів: Нехай хтось хвалить общепит

Нехай в забігайлівку біжить

Мені все на світі по полечу

візьму рецепти

Посуд «Цептер»

Готую все, що захочу!

Кухар: Робота у нас така

Доставляти людям радість.

(звучить музика «девочки из высшего общества…» виходять дами, підходять до кухаря) 

1Д. Вибачте нас будь ласка ми не знали.

2Д. Ми без тебе не зможемо. Кухарське справа не ремесло, а мистецтво.

(Вихід учні)

1-й Тисячі стежок готує доля

        Сотні загадок зберігає нам вона

2-й Який же стежка буде твоя?

       Це тобі-належить почекати

3-й будеш ти водити кораблі?

4-й Секрети століть дізнаватися?

5-й Побудуєш ти мости від Землі до Місяця?

6-й Може ти будеш залізо кувати?

1-й Вибрати яку дорогу собі

        Ти не впізнаєш поки-

         Поки-ні відкриєш двері

2-й Людиною старайся-пройти по стежці

        Повір у свої сили

        У перемогу повір

Пісня: Бути бізнесменом дуже круто,

            А бути юристом хоч куди,

            А кухар адже до шлунку ближче

            Не можна без кухаря, без кухаря можна.

Адже ми хочемо корисними людьми бути

Дай нам роботу до душі

Адже хай сім'я нас не засудить

Що пощастило з профессіей- моєї

Слайд

Вед.1 А зараз настав урочистий момент

Першокурсники! Майбутні майстри своєї справи! Для прийняття клятви просимо всіх встати.

(Учень вимовляють слова клятви)

Вед.2 Вступаючи в ряди майбутніх професіоналів зобов'язуюсь і клянусь.

Вед.1 Любити і шанувати свою майбутню професію.

все ПРИСЯГАЮСЯ

Вед.2 Дотримуватися традиції професії.

все ПРИСЯГАЮСЯ

Вед.1 Вивчити напам'ять всі свої обов'язки.

все ПРИСЯГАЮСЯ

Вед.2 Поважати своїх педагогів.

все ПРИСЯГАЮСЯ

Вед.1 Перейняти від свого майстра всі секрети майбутньої професії.

все ПРИСЯГАЮСЯ

Вед.2 Стати справжнім майстром своєї справи.

все ПРИСЯГАЮСЯ

Вед.1 З честю несемо звання випускника Мелітопольського вищого професійного училища.

все ПРИСЯГАЮСЯ

Вед.2 І дозвольте кожному з вас вручити медаль і солодкі призи.

Фінальна пісня «Гімн Кухарів»

Пора, пора порадуємо

Клієнтів ми завжди

Нехай на кухні душно

І тиха спека

Поки кипить в каструлі борщ

І смажаться котлети

У пошані будуть -Наші кухаря.

                Нехай не рай на кухні. Се ля ві!

                 І ноги до вечора вже не тримають

                 Але це дрібниця, Ти ж подивися.

                 Як гарбуз і капусту грандіозно режим.

Пора, пора порадуємо

Клієнтів ми завжди

Нехай на кухні душно

І тиха спека

Але майстерністю своїм по праву

Ми друзі пишаємося

І гордо носимо-ім'я кухаря. ----2 рази

Вед 1.Спасібо за увагу. До Нових зустрічей!

 

docx
Додано
6 листопада 2019
Переглядів
1018
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку