Виховний захід. Сценарій до Дня здоров'я (5-11 класи)

Про матеріал

Сценарій до Дня здоров'я з вступним словом та естафетами + відомість для оцінок. Розрахований для учнів 5-11 класів

Ведучий. Доброго дня, юні спортсмени! Бути здоровим - значить бути веселим, життєрадісним, з надією зустрічати новий день, відчувати себе по-справжньому щасливим. Сьогодні ми з вами зібралися, щоб позмагатися силою та розумом. Девіз нашого свята: «Молодь за здоровий спосіб життя». Я бажаю вам успіхів!

Перегляд файлу

Сценарій до Дня здоров'я

«Молодь за здоровий спосіб життя»

6-11 класи

Ведучий. Доброго дня, юні спортсмени! Бути здоровим - значить бути веселим, життєрадісним, з надією зустрічати новий день, відчувати себе по-справжньому щасливим. Сьогодні ми з вами зібралися, щоб позмагатися силою та розумом. Девіз нашого свята: «Молодь за здоровий спосіб життя». Я бажаю вам успіхів!

Ведучий. Команди, рівняйсь, струнко! Змагання з нагоди Дня здоров’я оголошуємо відкритими! (Звучить гімн)

Ведучий. На цьому організаційним етап нашого Дня здоров’я завершено. Починаємо змагання!

А зараз будемо змагатися, побачимо, яка команда порадує нас:

Естафета 1

Їжак з яблуком

Перші беруть м´ячі, затискають між колінами і стрибками вперед обходять фішку, повертаються назад, передаючи м´яч наступному гравцеві.

Естафета 2

М´яч над головою.

Учасники стають щільно в колону один за одним. Ноги широко. М´ячі передаються над головою від першого до останнього. Останній гравець швидко пропускає м´яч між ногами вперед. Переможе та команда, учасник якої швидше отримає м´яч і стане рівно.

Естафета 3

 Переправа.

За сигналом перший гравець команди надягає обруч на другого і переправляє його на протилежний бік, тоді перший залишається, другий біжить і «переправляє» третього і т.д. Перемагає команда, яка швидше «переправиться» на другий берег.

Естафета 4

Комбінована

Від старту до першої фішки - стрибки на двох ногах, від першої фішки до другої - стрибки в присіді, від другої до третьої - «каракатиця» (пересування в упорі присівши ззаду) ногами вперед, назад, бігом.

Естафета 5

М`яч капітану

Капітан стоїть навпроти команди з м'ячем, по сигналу, передає м'яч першому гравцеві, той повертає м'яч назад капітану і біжить в кінець своєї команди, капітан передає м'яч наступному гравцеві (другому, потім третьому і т.д.).

Ігри

1. Гра «Передай далі»

Усі сідають у коло, і діти починають передавати по колу якусь річ, якою може бути все що завгодно, наприклад, м'яч, подушка або м'яка іграшка.По сигналу діти повинні запунитися, дитина, в якої опиняється в руках ця річ, вибуває із гри й повинна понести «покарання». «Штрафом» теж може бути будь-що: від співу пісні, танцю, читання маленького вірша чи пантоміми до чого-небудь зовсім химерного й несподіваного (вам, звісно, треба буде проконтролювати, щоб діти не робили нічого поганого).

2. Гра «Людський вузол»

Мета цієї гри полягає в тому, щоби покращити навички вирішення проблем і навчитись ефективно спілкуватись один з одним. Для гри необхідно мінімум 6–8 учасників, краще більше. Усі вони стають у коло обличчям до центра і плечем до плеча. Потім ведучий просить, щоб кожний з учасників своєю лівою рукою потягнувся через центр кола і взявся нею за руку іншого учасника, потім підняв праву руку, щоби взяти за руку ще одного (але вже іншого) учасника, який теж стоїть на протилежному боці кола. При цьому не можна брати за руку свого сусіда. Ось тут-то й починається найсмішніше! Діти повинні розплутатись, не розтуляючи рук, щоб у кінцевому результаті знову утворити правильне коло. Можна також накласти обмеження за часом і ускладнити гру. Суть у тому, що дітям доведеться домовлятись один з одним і приходити до згоди про стратегію й тактику вирішення даного завдання.

3. Гра «Лотерея»

На листках паперу пишуть назви вправ, або будь які рухи. Учасник який витягує, повинен виконати ту чи іншу вправу.

Ведучий. Протягом декількох хвилин підбиваються підсумки наших змагань і вже через мить ми дізнаємося переможців цього турніру.

Оголошення переможців.

Ведучий. Команди, рівняйсь, струнко! Змагання з нагоди Дня здоров’я оголошуємо завершеними! (Звучить гімн)


Загальна відомість змагань

«Жити – означає рухатись»

Вид змагань

Естафети

Ігри

Клас

Канат

Їжак з яблуком

М’яч над головою

Пере-права

Комбі-нована

М’яч капітану

Передай далі

Людський вузол

Лотерея

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6-11 класи

 

docx
Додано
9 жовтня 2018
Переглядів
1652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку