Виховний захід "Сценарій показу ділового стилю одягу"

Про матеріал
Сценарій загальношкільного виховного заходу "Показ ділового стилю одягу" може викорстовуватися на передодні 8 березня
Перегляд файлу

План проведення показу.

1.Вступ.

2. Показ моделей ділового одягу Business Traditional.

3.Показ моделей одягу «Business Casual»  (п᾽ятничного стилю).

4. Нагородження

Прибраний  імпровізований подіум. Підготовлено спеціальне озвучення для кожної  частини показу.

«Наш одяг впливає не лише на   

оточуючих, але й на нас самих,

наш настрій і стиль поведінки.»

(Фанфари для виходу ведучих 1)

 

Ведуча  Доброго дня дорогі учні та шановні вчителі!

 

Ведучий  Доброго дня, дорогі друзі!

 

Ведуча  Вас вітає свято краси, грації та мужності. Сьогоднішня зустріч  в більшій мірі присвячена моді, і, зовсім невипадково, ми зустрілися саме сьогодні, на передотні 8-го березня.

 

Ведучий Тому що саме в цей день вся прекрасна половина людства хочуть бути красивими, улюбленими та щасливими!

 

Ведучий  Тож давайте побажаємо нашим моделям успіху, а нам - трохи терпіння.

 

Ведуча Ти знаєш, Владиславе, а мені дуже хочеться по скоріш дізнатися, що ж підготували нам учасники та  хто з них виявиться переможцем.

 

Ведучий  Так, Оксана, мені це теж цікаво і я можу з упевненістю сказати, що  сьогодні свято буде незвичайним та пізнавальним. Отже, розпочнемо?!

 

Ведуча З давніх - давен люди мали потребу в одязі. Спочатку його виготовляли з природних матеріалів, таких як: рослини та хутро тварин. Набагато пізніше з’явилися тканини з яких було легше виготовляти одяг.

 

Ведучий Одяг пройшов довгий та достатньо складний шлях розвитку, перш ніж стати зручним та доцільним.

 

Ведуча У сучасному світі існує одяг на будь який смак. Існують такі стилі одягу як: вечірній або романтичний, класичний або діловий, кежуал або повсякденний, спортивний та національний.

 

Ведучий А саме через появу різних співтовариств виник корпоративний одяг та дрес-код. У наш час розробкою корпоративного одягу займаються відомі усьому світу дизайнери і стилісти.

 

Ведуча В мене є питання до всіх дівчаток. Уявіть собі ситуацію, що вам потрібно пройти співбесіду й отримати престижну роботу в міжнародній компанії. Який стиль одягу ви би обрали?

  • Підніміть руки, хто прийшов би в такому стилі одягу як на  1-шої фотографії; опустіть, а тепер підніміть руки, хто прийшов одягнутим приблизно так!.  Дякую.

 

Ведучий А в мене запитання до хлопців. Уявіть, шо ви керівник крупної міжнародної корпорації. І до вас на співбесіду прийшли два кандидата. Кого би з них ви прийняли на роботу?

  • Підніміть руки, хто прийняв би на роботу чоловіка в такому вигляді (1-ше фото); опустіть, а тепер підніміть руки, хто б зосередив би увагу на ось такому кандидаті? Дякую.

 

Ведуча Дійсно, наш світ це світ бізнесу і тому не можна, а вірніше не етично з’явитися на співбесіду чи на ділову зустріч в звичайному повсякденному одязі. Для цього існує діловий стиль.

 

 

Ведучий  Отже до вашої уваги класичний стиль, а інакше biznes-style. Наш спеціальний кореспондент підготувала сюжет про діловий стиль одягу.

 

Ведуча  Увага на екран!

 

Відео

 

Ведучий  Чи знаєте ви, що ми складаємо думку про людей в першу ж хвилину знайомства, причому часто самі цього не помічаємо. Дослідники з Університету Нью-Йорка з’ясували: при першій зустрічі з людиною ми підсвідомо формуємо сім суджень про нього в перші одинадцять секунд.

 

Ведуча  Це дійсно так! Перше враження не можливо  зробити двічі! На підтвердження цього на передодні нашого свята ми провели невелике дослідження  серед учнів середніх і старших класів нашої  школи, яким було запропоновано тільки за зовнішніми характеристиками  зробити висновки про жінок.

 

Ведучий Без вагань і суперечок абсолютна більшість учнів наділяють цих героїнь такими характеристиками.

Ведуча  - Вам цікаво знати якими?

 Довговолоса жінка на високих підборах — з задоволенням фліртує, їй подобається залучати чоловіків.

Ведучий  Жінка без макіяжу, з простою зачіскою, у зручному взутті — практична і простувата. 

Ведуча  Жінка з ретельно укладеним волоссям, скромним макіяжем, у темно-синьому костюмі — професіонал. При цьому зверніть увагу: оцінка цих жінок формується менше ніж за хвилину після знайомства з їх описом.

Ведучий Оксана, до чого ти ведеш? Про що це нам говорить?

Ведуча Про те, Владиславе, що перше враження створює імідж, який і затверджує за людиною репутацію.

Ведучий  А-а-а,  зрозумів, дійсно саме одяг створює для оточуючих образ людини — добрий чи поганий.

Ведуча Так, це одна з причин того, чому в кращих приватних школах світу для учнів вводиться єдина форма одягу.

Ведучий  Шкільна форма всіх ставить в однакові умови, і виділятися, звертати на себе увагу учням належить іншим способом.

Ведуча  Я хочу запропонувати всім подивитися на екран як саме виглядає корпоративний стиль у найкращих приватних школах світу.

Ведучий Англія

Ведуча Сполучені Штати Америки

Ведучий Франція

Ведуча  Німеччина

Ведучий Шрі-Ланка

Ведуча  Ямайка

Ведучий Куба

Ведуча Таїланд

Ведучий Чилі

Ведуча Мексика

Ведучий  Колумбія

Ведуча Індонезія

Ведучий  Туреччина

Ведуча Китай

Ведучий Корея

Ведуча Індія 

Ведучий Австралія

Ведуча  Японія

Ведучий А мені дуже цікаво, а як виглядають найкращі школи України, чи є в них якийсь свій індивідуальний стиль, чи шкільна форма?

Ведуча Так, і я пропоную всім подивитися на екран! Як саме виглядає шкільна форма найкращих приватних шкіл України у 2019 році.

Ведучий  Міжнародна школа-пансіон Zoloche International School – це єдиний навчальний заклад в Україні, який впроваджує найкращі освітні традиції Великобританії. В цьому навчальному закладі шкільна форма має такий вигляд.

Ведуча Європейський Колегіум позиціонує себе як навчальний заклад із максимально сприятливими умовами для розвитку обдарованих дітей.

Ведучий Міжнародна школа «Меридіан»

Ведуча Як на мій погляд – це виглядає неперевершено!

Ведучий Да-а-а, прикольно! Якщо ви помітили, то кожна школа  має свій власний індивідуальний стиль!

Ведуча Владиславе, а давай розмежуємо поняття між корпоративним і діловим стилем одягу!

Ведучий Давай, це не складно! Корпоративний стиль – це не просто стиль, що припускає строгі ділові рамки, а, в першу чергу спосіб, який дозволяє вже при першому погляді на одяг визначити в якій структурі або сфері людина працює чи навчається.

Ведуча Найяскравішим прикладом корпоративного одягу можна назвати формений одяг збройних сил країни; це корпоративний одяг для співробітників, наприклад банків  або як, ми вже розглянули, шкільна форма.

Ведучий Ти знаєш, Оксана, що у кожної серйозної компанії є своя корпоративна форма, яка, в першу чергу, підкреслює професіоналізм всіх співробітників.

Ведуча Але, крім корпоративного одягу в діловому світі, важливе місце посідає офіційний, діловий стиль одягу (його ще називають) класичним.

 

Ведучий  В мене при згадуванні про офісний, діловий стиль виникає сірий, нудний образ «білих комірців».

Ведуча  Але, Владиславе, це зовсім не так. Завдання офісного стилю продемонструвати, в першу чергу, компетентність, статусність професіоналізм.

Жінки можуть дозволити собі брючний костюм або гарну сукню-футляр, а поверх неї жакет.

Ведучий Чоловікам можна надягати як однотонний костюм, так і костюм у дрібну, але неяскраву смужку.

Ведуча  І хоча діловий стиль - характеризується певній строгістю, стриманістю і, навіть, консерватизмом його невипадково називають стилем англійської королеви, але, я впевнена, в офіційно-діловому стилі, можна виглядати цікаво, модно і навіть багатогранно.

Ведучий  І вже через декілька хвилин ви зможете в цьому переконатися і я хочу запросити наших моделей для участі в І етапі конкурсу…

Ведуча Владиславе, почекай, а як ми визначимо найкращих?

Ведучий Ой, дякую, що нагадала, нам потрібно запросити журі!

Ведуча Чоловіки, чоловіки, щоб ви робили без жінок?! Зустрічаємо оплесками наше вельмишановне журі!

Ведучий Директора школи – Приймаченко Світлану Миколаївну

Ведуча  Заступника директора з навчально-виховної роботи Мілих Вікторію   Вікторівну

Ведучий Заступника директора з виховної роботи Гутнєву Марину Миколаївну

Ведуча Педагога-організатора Цюрюпу Анжеліку Сергіївну

Ведучий вчителя музики та мистецтва Матковську Вікторію Миколаївну

Ведуча Ваші оплески нашому журі, а я хочу наголосити, що паралельно з оцінками журі будуть враховуватися й ваші голоси              . У кожного з вас є  по два жетона різних кольорів: синього та червоного.

Ведучий І кожен з вас може віддати тільки один голос у першому конкурсі-показу ділового стилю одягу «Business Traditional»  (синій жетон ) та один у другому - «Business Casual»  (відповідно червоний жетон).

Ведуча Тобто на цьому жетоні ви вказуєте номер тої моделі, яка вам сподобалась більше або за яку ви вболіваєте і як тільки ви визначилися ви передаєте ці жетони до лічильної комісії.

Ведучий А я залюбки хочу вам представити склад нашої лічильної комісії:

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведуча Ви вже зрозуміли, що Вся колекція наших учасників поділяється умовно на дві частини: класичний діловий стиль – це 1-й вихід наших моделей

Ведучий Який має назву «Business Traditional»

Ведуча … і, відповідно, 2-й вихід -  це п’ятничний стиль одягу

Ведучий «Business Casual»

Ведуча Отже, розпочинаємо показ моделей та оголошуємо дефіле в діловому стилі одягу.

Ведучий Зустрічайте оплесками 1-й клас!

Музика для І-го виходу

 ( На подіум виходять по черзі учні 1-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведуча  Підтримаємо оплесками нашіх моделей з 1-го класу!

Ведучий  І запрошуємо 2-й клас!

(музика весь час грає)

 (На подіум виходять по черзі учні 2-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведуча  Підтримаємо оплесками нашіх моделей з 2-го класу! І зустрічаємо 3-й клас!

*(пішла на показ)

Ведучий  Не забувайте віддавати свої голоси за тих конкурсантів, що сподобалися вам найбільше

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 3-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий   Аплодисменти 3-му класу і запрошуємо 4-й клас!

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 4-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий Підтримуємо наших моделей, не шкодуйте своїх долоньок і зустрічаємо 5 клас!

* (пішов на показ)

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 5-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведуча Ваші оплески 5-му класу, а ми запрошуємо 6-й клас!  

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 6-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведуча Підтримуємо наших учасників, запам’ятовуйте номерки моделей, які вам сподобались  найбільше  і зустрічаємо 7 клас!

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 7-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий Давайте поаплодуємо моделям 7-го класу!

Ведуча Та зустрічаємо 8-й клас!

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 8-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий Підтримуємо наших моделей!

Ведуча І ми запрошуємо 9-й клас!

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учнів 9-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий Ваші нескінченні аплодисменти всім моделям!

 

Ведуча  Учасники конкурсу свою справу виконали, а тепер слово за вами, наші любі глядачі, зараз саме час взяти синій жетон та зробити свій вибір,  тобто написати номер того учасника чи учасниці, за яких ви вболіваєте і передати цей жетон до лічильної комісії

Ведучий Оксана, подивись, як кипить робота в журі!

Ведуча Да-а-а, їм зараз не позаздриш! Скільки красенів та красунь, а обрати потрібно тільки трьох!

Ведучий Тому велику надію ми покладаємо на вас, любі глядачі! Саме ваш голос може бути вирішальним!

Ведуча Поки журі напружено підраховує оцінки, а моделі готуються для другого виходу мені здається треба трохи відпочити!

Ведучий Тому ми просимо всіх піднятися зі своїх місць і повернутися до вікна!

Ведуча Покладіть, будь ласка, руки на плечі сусіду, що стоїть попереду і під музику робимо масаж!

(музика)

Фізкультпауза

Ведуча А тепер повернулись на 180 градусів і помстилися сусідові!

Ведучий поки наші конкурсанти готуються для другого виходу у нас невеличка музична пауза.

 

Ведуча Зустрічайте ученицю _____________________________________________

* (ведучі пішли переодягатися)

Фанфари для виходу ведучих  2

Ведуча Позаду напружений тиждень, попереду довгоочікувані вихідні, і тому п’ятницю невипадково називають «вільною». Вільною від суворих ділових стандартів – але в розумних межах. І, звісно, що є певні вимоги.

Ведучий Отже до вашої уваги стиль Business Casual, або п᾽ятничний стиль.

 

Ведуча  Свобода і зручність. Елегантний одяг, який не обмежує рухів, але і не виходить за рамки дозволеного – ось девіз цього стилю!

Ведучий  Сильній половині можна надягати різного кольору сорочки, жакети, поло і піджаки.

Ведуча Жінкам або дівчаткам - водолазки, кардигани, светри та сукні. Але, кольори «вирви око» також неприпустимі.

Ведучий Джинсовий одяг, безумовно, зручний та демократичний, але не в офісі та  не у школі              

Ведуча Альтернативою  улюбленим джинсам в «вільну пятницу» можуть  стати брюки, скроєні по типу джинсов,  але з тонкої вовни зі стрейч.

Ведучий Саме революційне завоювання вільної пятницы – відмова від краватки!

Ведуча Змінюється і взуття. Можна з’явитися в шкіряних мокасинах або лоферах.

Ведучий У п’ятницю – обстановка розкута, майже святкова, але все ж такі ділова!

Ведуча Отже, розпочинаємо показ моделей та оголошуємо дефіле в діловому стилі одягу: «Business Casual».

Ведучий Зустрічайте оплесками 1-й клас!

Музика для ІІ-го виходу звучить постійно

 ( На подіум виходять по черзі учні 1-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведуча  Підтримаємо оплесками нашіх моделей з 1-го класу!

Ведучий  І запрошуємо 2-й клас!

(музика весь час грає)

 (На подіум виходять по черзі учні 2-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведуча  Підтримаємо оплесками нашіх моделей з 2-го класу! І зустрічаємо 3-й клас!

*(пішла на показ)

Ведучий  Не забувайте віддавати свої голоси за тих конкурсантів, що сподобалися вам найбільше

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 3-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий   Аплодисменти 3-му класу і запрошуємо 4-й клас!

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 4-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий Підтримуємо наших моделей, не шкодуйте своїх долоньок і зустрічаємо 5 клас!

* (пішов на показ)

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 5-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведуча Ваші оплески 5-му класу, а ми запрошуємо 6-й клас!  

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 6-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведуча Підтримуємо наших учасників, запам’ятовуйте номерки моделей, які вам сподобались  найбільше  і зустрічаємо 7 клас!

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 7-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий Давайте поаплодуємо моделям 7-го класу!

Ведуча Та зустрічаємо 8-й клас!

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учні 8-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий Підтримуємо наших моделей!

Ведуча І ми запрошуємо 9-й клас!

(музика)

 (На подіум виходять по черзі учнів 9-го класу та демонструють моделі одягу)

Ведучий Ваші нескінченні аплодисменти всім моделям!

Ведуча Я хочу звернутися до вас, любі глядачі і запросити вас знову зробити свій вибір!

Ведучий  Настав час взяти червоний жетон, написати номер тієї конкурсантці чи  того конкурсанта за яких ви вболіваєте і передати цей жетон до лічильної комісії

 

Ведуча І ми з вами майже вийшли на фінішну пряму! Поки журі та лічильна комісія рахують бали та ваші голоси ми запрошуємо вас не невеликий концерт  і з задоволенням передаємо мікрофони!

 

Ведучий Та з нетерпінням чекаємо оголошення результатів, які відбудуться після концерту, дочекайтесь!

 

Концерт

Нагородження

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Форись Уляна Василівна
    Гарна ідея. Цікавий захід. Але немає презентації.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
28 липня 2019
Переглядів
1800
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку