Виховний захід.В гості до Феї Доброти

Про матеріал
Виховний захід . В гості до Феї Доброти.За участю героїв з мультфільму "Лунтик"
Перегляд файлу

В ГОСТІ ДО ФЕЇ ДОБРОТИ

МЕТА:Вчити дітей доброті,сприяти через ігри проявленню у них позитивних якостей характеру ;шляхом створення психологічних ситуацій вибору підвести учнів до розуміння важливості взаємодопомоги в колективі ;сприяти створенню дружнього колективу;виховувати чемне ставлення до оточуючих;виховувати морально- етичні норми життя.

(Звучить пісня з кінофільму «Маленький  Мук»-«Дорогою добра»)

1.ВСТУПНЕ СЛОВО ВИХОВАТЕЛЯ

-Коли я була ще зовсім маленькою, по телевізору йшов кінофільм «Маленький Мук» ,сам фільм мені чомусь не запам*ятався ,але пісенька залишилася  в моєму серці на все життя, хоч всю пісеньку напам*ять я і не пам*ятаю, але слова «Иди мой друг, всегда иди дорогою добра» залишиться  в моєму серці назавжди. Тому саме цією пісенькою я і вирішила почати сьогоднішнє наше заняття .А ви дітки здогадалися про, що ми сьогодні будемо розмовляти?(правильно про добро)Сьогодні ми з вами завітаємо у гості до Королеви Доброти

-А зараз послухайте казочку.

   КАЗКА ПРО ПЛАНЕТУ ДОБРОТИ

Далеко-далеко, а може й зовсім близько, може існує ,а може її просто хтось видумав  ПЛАНЕТА ДОБРОТИ(А після заняття ви мені скажете чи є така планета і чи далеко вона від нас знаходиться ),а правила на тій планеті ФЕЯ ДОБРОТИ ТА ВВІЧЛИВОСТІ. На тій планеті жили тільки добрі ,виховані люди, вони ніколи не сварилися, ніколи ніхто нікого не ображав, всі були культурним: хлопчики пропускали дівчаток уперед, ніколи не ображали їх, діти поважали дорослих ,при зустрічі віталися, коли прощалися говорили «до побачення»; постійно вживали слова «Дякую», «Будь ласка», а особливо слова «Вибачте, будь ласка». Населення цієї планети  постійно поповнюється.                              Ось одного разу вирішили і наші друзі потрапити на цю чудо- планету. Давайте разом з вами дізнаємося хто ж саме відправився в мандрівку(за музичними підказками діти відгадують казкових героїв-ЛУНТИКА, ВЕДМЕДЯ ТА МАШУ З МУЛЬТФІЛЬМУ «МАША ТА ВЕДМІДЬ». Але не всі охочі туди потрапили. Тому що одного дня пролітала над тією зоряною країною зла чарівниця Злючка. Їй дуже не сподобалося ,що на ПЛАНЕТІ ДОБРА було все так добре. «Як же так ,-думає вона - ,на цій планеті довкруги царить любов, краса, панує мир ,ніхто не свариться, туди постійно приходять гості, а я завжди сама, в мене немає друзів. І вирішила вона: «Я зроблю так ,що всі ,хто захоче потрапити на ПЛАНЕТУ ДОБРА, тепер будуть потрапляти до мене». Вона змінила стрілочки –вказівники та направила їх до своєї країни. І врятувати їх могло тільки чудо.

-Дітки, а хто може творити чудеса?(Чарівники)

--Давайте спробуємо разом з вами покликати його до нас .(Діти кличуть чарівника, але він не приходить)

-Щож робити ,невже наші друзі ніколи не потраплять на ПЛАНЕТУ ДОБРА?(Відповіді дітей)А може ми з  вами спробуємо створити чудо та зможемо показати правильний шлях на ЧУДО ПЛАНЕТУ.

-Спробуємо ?Давайте подивимось ,щож хоче ЗЛЮЧКА,які вона ви двигає нам умови.

2.ВИКОНУВАННЯ ЗАВДАНЬ  ЗЛЮЧКИ

 (Вихователь відкриває перше завдання для ЛУНТИКА)

  ЗАВДАННЯ 1

ЛУНТИК ВПАВ З МІСЯЦЯ ТА НЕ ЗНАЄ ЯК ТРЕБА ПРАВИЛЬНО СЕБЕ ПОВОДИТИ РІЗНИХ  ЖИТТЄВИХ СИТУАЦІЯХ, ТОМУ ЙОГО НЕ ПРИЙМУТЬ НА ПЛАНЕТУ ДОБРОТИ

(Розв*язування життєвих ситуацій:

  • привітання вранці мами .тата;

-привітання прохожих на вулиці;

-правила поведінки в громадських містах;

-не сміти на вулиці;

-правила поведінки у школі(привітання дорослих ,поведінка на уроках , правила спілкування та інше)

-Так всі молодці ,завдяки вам ЗЛЮЧКА все таки пропустила ЛУНТИКА до ПЛАНЕТИ ДОБРОТИ. Давайте спробуємо допомогти і іншим.

   ЗАВДАННЯ 2

«Правила поведінки у школі для Маші та Ведмедя»

 -Згадайте серію з  мультфільму «Маша та ведмідь ,коли Маша пішла до школи,чи все правильно вона виконувала? Давайте ми разом з вами розкажемо Маші про правила поведінки у школі(діти розказують віршики про правила поведінки у школі)

   ЗАВДАННЯ 3

СПІЛЬНИЙ МАЛЮНОК «ПРО ДОБРОТУ»

 -А чи зразу ведмідь почав дружити з Машею ?А ми з вами покажемо ВЕДМЕДИКУ ,що разом можна ,навіть ,і спільні справи робити (Діти малюють у парах один спільний малюнок про доброту)

-Молодці діти! Бачите –не лише чарівники можуть творити чудеса, а це під силу і вам таким маленьким, чи не чудо коли хтось лише одним добрим  словом чи вчинком може допомогти іншому, коли навкруги всі тільки посміхаються і ніхто не плаче від образ. А для мене справжнє чудо бачити , як мої діти не ображають один одного, можуть втішити ображеного, ростуть вихованими дітками .Тому ми з вами можемо теж бути чарівниками.

-А зараз ми з вами дізнаємося хто вже живе га ПЛАНЕТІ ДОБА(діти називають ввічливі слова ,а вихователь відкриває сонечка під якими знаходяться фото  дітей класу)

-А тепер скажіть чи існує ПЛАНЕТА ДОБРА ? А чи далеко вона від нас?А від кого залежи чи потрапить він туди чи ні ?

  УКАЗ ФЕЇ ДОБРОТИ

ВСІМ!ВСІМ!ВСІМ!     СЛУХАЙТЕ!!!

Я,ФЕЯ ДОБРОТИ І ВВІЧЛИВОСТІ, НАКАЗУЮ

ВСІМ МЕШКАНЦЯМ МОЄЇ ПЛАНЕТИ ПЕРЕСТАТИ БУТИ ЗЛИМИ,НЕВИХОВАНИМИ І ВІДНИНІ МАТИ ЛИШЕ ДОБРЕ  СЕРЦЕ!!! А ХТО НЕ БУДЕ ВИКОНУВАТИ МІЙ НАКАЗ ,БУДЕ СУВОРО НАКАЗАНИЙ ТА ВИГНАНИЙ З МОЄЇ ПЛАНЕТИ!!!

Підсумок:-Дітки ,а чому зявився такий наказ ?(відповіді дітей.)

-А я думаю ,що діти нашого ніколи не будуть вигнаними з планети Феї Доброти! Справді?

 

docx
Додано
30 жовтня 2019
Переглядів
669
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку