Виховний захід в гуртку модельного мистецтва.

Про матеріал
Мета: сприяти підвищенню інтересу до діяльності гуртків, необхідності позашкільної освіти для різностороннього розвитку особистості, засвоєнню інформації про діяльність та роботу будинку дитячої творчості.
Перегляд файлу

Тема. «Планета творчості»

Мета:

сприяти підвищенню інтересу до діяльності гуртків, необхідності позашкільної освіти для різностороннього розвитку особистості, засвоєнню інформації про діяльність та роботу будинку дитячої творчості.

.

Дорогі учні! Любі педагоги! Шановні батьки та гості нашого свята. Ми раді вітати вас на нашому святі. Вас щиро вітає Будинок дитячої творчості.

Позашкілля – це великий різнобарвний світ, де зустрічають люди різних талантів. Ми живемо цікавим, творчім та різноманітним життям. Цього року Україна відзначає 100 років позашкільної освіті. Цілий вік. Це не мало…

Офіційним роком народження позашкільної освіти вважається 1918 рік. Рік, коли український педагог, літературознавець та громадський діяч Русова Софія Федорівна очолила Департамент дошкільної та позашкільної освіти в уряді молодої української держави. Позашкільна освіта визнавалася нею не менш значущою ланкою у вихованні та формуванні молодої особистості на рівні зі шкільною. Новостворені Будинки позашкільної роботи залучали до своїх гуртків та секцій величезну кількість учнів, виявляючи їх здібності та таланти.

Позашкільна освіта займає вагоме місце в системі безперервної освіти і є її невід’ємною й унікальною ланкою, головна мета якої – створення умов для розвитку творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей та учнівської молоді у вільний від навчання час, задоволення їх інтересів у професійному визначенні.

Позашкільна освіта – свій маленький світ, маленька частинка України.

Звучить гімн України

Позашкільні навчальні заклади виступають осередками всієї організаційно-масової роботи з дітьми та молоддю, де забезпечується їх змістове дозвілля. Кожен педагог-позашкільник – це неповторна особистість, яка має свій неповторний талант, що заохочує дітей до навчання та творчості в позаурочний час.

Слово надається директору Будинку дитячої творчості

Говорять, що кожна дитина талановита по своєму. Кожному при народжені відміряна своя міра таланту та здібностей, У кожного з вас є щаслива нагода – розвивати свої таланти. Адже кожен дар в дитині – це як зернинка, яка перед тим як виросте у велике дерево і віддасть свої солодкі плоди, спочатку потрібно посадити у землю, поливати, оберігати і любити, так би мовити, створити всі умови для успішного росту та розвитку. І хтось повинен цим займатись. І спасибі, що для цього є у нашому житті такі осередки для розвитку творчих здібностей як будинок дитячої творчості, де працюють творчі педагоги, мета яких розпізнавати і розвивати творчі таланти.

Хореографічне мистецтво вчить дітей краси та виразності рухів, формує їх статури, розвиває фізичну силу, витривалість, спритність. Завдяки систематичному хореографічному навчанню учні отримують загальну естетичну і танцювальну культуру. На кожному занятті танцювального колективу «Веселка» вивчаються підготовчі вправи, які переростають в танець, доступний для колективу дітей.

Відео про танцювальний гурток

Пісня це - живий скарб народу, вона несе радість і смуток, чаруючи людську душу, дає їй силу і натхнення. Керівник вокального гуртка «Карамельки» кожне заняття спрямовує на розвиток у вихованців голосових здібностей, вокально-хорових навичок, як основу для досягнення виразного, грамотного та художнього виконання музичних творів. Репертуар колективу різноманітний і враховує виконавські можливості різних вікових груп. У програмі колективу кращі зразки української народної пісні, сучасні твори.

Відео про вокальний гурток

На базі Будинку дитячої творчості працює гурток «Лялька - мотанка», метою якого є навчити дітей виготовляти народні іграшки з легко оброблювальних матеріалів, збагачувати світогляд вихованців, знання з історії, народознавства та українознавства. Формувати практичні навички виготовляння ляльки-мотанки. Виховувати любов до традицій українського народу, почуття патріотизму, культуру праці та відроджувати бажання створити красу власноруч.

Відео про гуртки малювання

Вихованці студії «Чудова майстерня» на заняттях з орігамі розвивають пам'ять, просторову уяву, моторику пальців, точність рухів, вольові зусилля, вміння доводити справу до кінця, а також формують гнучке, евристичне мислення, естетичний смак, сприяють спілкуванню та встановленню дружніх стосунків у колективі. Існують численні докази того, що заняття орігамі зменшують рівень тривожності й підвищують упевненість у своїх силах, що дає змогу використовувати орігамі в арт терапії.

Відео про гурток сувенірів

Автомоделізм – це один з найцікавіших видів дитячої науково – технічної творчості. Він передбачає побудову та конструювання різних моделей автомобіля, надає широкі можливості для розвитку пізнавальних і творчих здібностей учнів, їх участь в конкурсах, виставках. Автомодельний гурток не раз доводив, що автомобіль - це справжній витвір мистецтва, що вражає і тішить око. Він – це саме втілення технічної досконалості. З кожною новою виготовленою моделлю автомобіля пізнаєш великий та цікавий світ автомобілебудування.

 

docx
Додано
3 травня 2020
Переглядів
415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку