Виховний захід "Її величність жінка"

Про матеріал
Сценарій свята «Її величність жінка» Поглибити знання учнів щодо традицій святкування Дня 8 березня.Пронести на святі світлий образ матері , жінки, дівчини, формувати в дітей почуття поваги і шани до вчительки, виховання шанобливого ставлення до сім’ї,родини.
Перегляд файлу

Сценарій свята «Її величність жінка»

Мета :поглибити знання учнів щодо традицій святкування Дня 8 березня,пронести на святі світлий образ матері , жінки, дівчини, формувати в дітей почуття поваги і шани до вчительки,виховання шанобливого ставлення до сім’ї,родини.

Хід заходу

 Ведучий 1:  Добрий день дорогі мами, бабусі,вчителі й дівчата !Перший весняний місяць зібрав нас на чудове весняне свято - 8 Березня!

Ведучий 2: І тому, не випадково, перше свято весни - День жінок. Все найпрекрасніше, що є в світі пов’язано з вами, жінки.   А жінка буває на весну так схожа:                                                                                                                                                                     То тиха й привітна, а то непогожа.                                                                                                                      То окропить сльозою, то сонцем засвітить.                                                                                                                          То прагне зими, то біжить уже в літо.

Ведучий 1: Дорогі жінки! Ви поєднали в собі все: і теплоту душі, і ніжність, і гармонію витонченості, жіночності.Багата, красива, мелодійна українська мова, але важко знайти слова, які б виразили всю міру любові і поваги до Вас, любі жінки!                                                                                                                                       Кожна жінка у себе вдома директор і завгосп, начальник цеху харчування, завідуюча дитячим сектором, уповноважена з постачання, міністр освіти і фінансів.                                                                                                                                                                        І залишаються при цьому шанованими, коханими, вродливими, кмітливими, милими, загадковими, веселими, розумними, жартівливими, ласкавими, ніжними, привабливими.Дорогі наші, жінки, дівчата, нехай хвилини нашого святкового концерту будуть для вас подарунком напередодні свята.

Ведучий 2: 8 Березня. Саме в цей день людство вшановує жінку, жінку-матір, жінку-світоч, жінку-трудівницю, жінку-берегиню життя на землі.

Усе від жінки народилось в світі                                                                                                                                І плин життя, й пекучий біль журби                                                                                                                               Від жінки зростають діти,                                                                                                                                               Й найкраще свято ранньої весни                                                                                                                                Від жінки мусило колись зачатись                                                                                                                                                 Усе навкруг живуще, я і ти                                                                                                                                           Бо біля витоків життя стояла мати                                                                                                                                     Стоїть й стояти буде на віки.

З Днем 8 Березня                                                                                                                                                 З святом ніжним, світлим                                                                                                                         Мами наші любі,                                                                                                                                           Бабусі наші милі                                                                                                                                                 Ми від усього серця                                                                                                                                         Вас вітаємо щиро!                                                                                                                                  Спасибі вам, рідні мами,                                                                                                                               Що ви тут сьогодні з нами!                                                                                                                               Нашу святкову програму ми поділили на кілька сторінок, і саме час відкрити першу. 

А називається вона «Жінка-мати».

Кожна людина, кожен народ має свої святині. До таких святинь насамперед належить любов до матері, до тієї жінки, яка дала нам життя, яка нас виплекала, виростила і виховала.Мама… Це перше слово, яке з радістю і усмішкою вимовляє дитина. Мама – які надлюдські глибини скарбів містить воно! З мами розпочинається наше пізнання краси і мови. У кожної людини стоїть вона початком життєвого шляху, початком доброти

.А чуєш,як в грудях у нас б'ється серденько?                                                                               Бо серце нам дала також наша ненька.                                                                                                         Я знаю,тим серцем ми маємо жити,                                                                                                              І бога,і маму,і край свій любити.                                                                                                              Гарна ти,матуся! Добра,люба,щира                                                                                                       Ти мене ще змалку звичаю навчила.                                                                                                           І щодня навчаєш,як любить родину,                                                                                                      Мову нашу гарну,рідну Україну!Ведуча 2.Скільки в мами сонця,щирого тепла,                                                                                    Скільки в мами радості,щедрого добра.                                                                                                    Всі ночі не спала-сон наш берегла,                                                                                                 Ніжне своє серце і тепло дала.                                                                                                            Як нам не любити,неньку дорогу?                                                                                                                   У душі матусі почуттів  глибінь,                                                                                                                   А в очах матусі неба голубінь,                                                                                                                       У руках матусі праця без кінця                                                                                                                                   А в устах матусі слово мудреця.

Є у кожної дитини матінка єдина – та, що любить нас і дбає, розуму навчає!

Є у кожної дитини, навіть сиротини, наша мати солов’їна – рідна Україна.                                                    І у кожному серденьку є і буде жити Божа Мати – наша ненька, мати всього світу!Дорослішають діти, але лагідний материн наспів продовжує засівати дитячу душу любов’ю до людей, до природи, до усього  живого. Під спів неньчиної пісні виростають поети і композитори, хлібороби і захисники рідної землі, вчителі і лікарі,просто люди. А мати залишається коренем життя, тією квіткою, промінь якої ніколи не в’яне.

А як вивчимось з літами,                                                                                                                        Вдячні мамі за турботу,                                                                                                                                              І поїдемо від мами,                                                                                                                                             В інший край десь на роботу.

Учениця.Хай усі запам'ятають,                                                                                                                                     І листи і телеграми                                                                                                                                    Шлім туди,де їх чекають                                                                                                                             Виглядають наші мами.

Ведучий 1. Подивімося в мамині очі. Чи не наша неуважність та байдужість сіють в них смуток?  Як рідко ми задумуємося над тим, що необачно зронене слово, залишає рубець у душі найріднішої людини, вибілює їй коси, розсипає зморшки на чолі. А як хочеться бачити веселими всіх жінок.

У мами найвірніше і найчутливіше серце - в ньому ніколи не згасає любов, доброта, ніжність.Бережіть материнське серце,                                                                                                                             Бо воно як воскова свічка,                                                                                                                                       То на гноті маленьке сонце,                                                                                                                   Ніжне й тепле, але не вічне.                                                                                             

Учень. Коли спокій і радість у хаті,                                                                                                                   То горить воно рівно й тихо,                                                                                                                  Як прикута пташка крилата,                                                                                                       Стрепенеться, віщуючи лихо.                                                                                                          Учень. Затуліть теє серце ніжне                                                                                                                  Од вітрів, забуття і тривоги,                                                                                                               Каяття принесіть, хоч і пізно                                                                                                                   І утріть гіркі сльози знемоги.                                                                                                                      Учень. Розсипа серце мами проміння                                                                                                                    На пелюстки долонь дівочих.                                                                                                                            Тихо скапує нам на сумління                                                                                                                               Зазирає, мов світить у очі.Мамо! Це ти навчила мене жити за законами любові і правди. Це ти не давала мені спіткнутися на життєвих дорогах, будила совість і берегла від ганьби, і я низько схиляю голову перед любов’ю і добротою, перед мудрістю і мужністю твоєю!

Ведучий 1. Можна у світі немало зробити,                                                                                              Перетворити зиму на літо.                                                                                                                   Можна моря й океани здолати,                                                                                                          Гору найвищу штурмом узяти.

Ведучий 2. Можна пройти крізь пустелю і хащі,                                                                                         Тільки без мами не можна нізащо,                                                                                                            Бо найдорожче стоїть за словами,                                                                                                                 В світі усе починається з мами.

Мамо! Це ти навчила мене жити за законами любові і правди. Це ти не давала мені спіткнутися на життєвих дорогах, будила совість і берегла від ганьби, і я низько схиляю голову перед любов’ю і добротою, перед мудрістю і мужністю твоєю!

Наші любі, дорогі мами! Насамперед, ми хочемо вибачитися перед Вами за те, що іноді засмучуємо Вас. Ні, ми не можемо обіцяти, що більше не провинимось, але можемо обіцяти що з цього дня будемо старатися менше завдавати вам турбот.

Учень. За все, що маю, дякую тобі,                                                                                                          За все, що маю і що буду мати.                                                                                                                Ночами сняться зорі голубі                                                                                                                                        І вишні білі на причілку хати.                                                                                                                                                                                                                                 

Вірш «Шануйте матерів».

Шануйте матерів,                                                                                                               

 Мені болить,коли матуся                                                                                                                                 Що має дочок і синів,                                                                                                                                 Живе одна ,мов та бабуся,На схилі посивілих днів.                                                                                                                                Працює вдень,не спить ночами                                                                                                                         І часто зрошує сльозами,                                                                                                                                         Тверду подушку на зорі.                                                                                                                        Скотину порає в дворі,                                                                                                                                  А вдень копає на городі.                                                                                                                                                     Уста шепочуть:»Світе мій,                                                                                                                                  Як тяжко жить мені одній                                                                                                                      Одна-однісінька – та й годі!..                                                                                                                Цим віршем нагадать хотів :                                                                                                                                 «Шануйте,друзі,матерів»!

Рідна моя нене!Горлице моя!                                                                                                        Вдячний за відвертість,за теплі слова,                                                                                                                 За добро та ласку у твоїх очах,                                                                                                                                     За усмішку ясну на милих устах!                                                                                                                            За дитинства казку,колискових в'язку                                                                                                      Й безтурботну юність золоту мою.                                                                                                        За підтримку вчасну,пораду прекрасну,                                                                                                                        За твої молитви я тебе люблю…                                                                                                         Й ДУЖЕ ВДЯЧНИЙ МАМО,ЩО ТАКИМ РОСТУ!!!                                                                             Молитва за маму

Є в мене найкраща у світі матуся,                                                                                                           За неї до тебе, Пречиста, молюся,                                                                                                         Молюся устами, молюся серденьком                                                                                                                               До тебе, небесна, Ісусова ненько.                                                                                                         Благаю у тебе, щирими словами                                                                                                           Опіки та ласки для любої мами.                                                                                                                Пошли їй не скарби, а щастя і долю,                                                                                              Щоб дні їй минали без смутку, без болю                                                                                               Рятуй від недуги матусеньку милу,                                                                                                    Даруй їй здоров’я, рукам подай силу,                                                                                                         Щоб вивела діток у світ і у люди,                                                                                                                   Щоб нами раділи, пишалися всюди.                                                                                                              За це я складаю в молитві долоні,                                                                                                            До тебе, Царице, на сонячнім троні!

Найкращі дні для наших матерів –                                                                                                                                 Це дні, коли щасливі їхні діти.                                                                                                                              Від нас залежить, скільки днів таких.                                                                                                              Ми можемо для матері зробити.

Ми любимо вас, кохані наші мами.                                                                                                             Ми вам бажаємо здоров'ячка багато.                                                                                                    Ми хочемо, щоб завжди ви раділи                                                                                                                               І щоб в житті ніколи не хворіли.                                                                                                                                 

Друга сторінка.

Бабуся, бабусенька – невтомна бджілка!

У цей святковий день вітаємо також наших добрих і турботливих бабусь!

Щасливий той, у кого є бабуся. Вже став крилатим вислів : «Є бабуся – є діти!».  Бабуся, бабусенька – невтомна бджілка! Кажуть, що бабусі більше люблять онуків, ніж власних дітей. Ви тільки вслухайтеся: бабуся, бабусенька, бабуня –солодуня!  Яке ніжне, красиве, лагідне, пестливе й тепле слово

І щасливий той живе, В кого бабця люба є.                                                                                   Той біди вже не зазнає, бо бабусенька скрізь дбає.                                                                          Любі  бабусі  для  вас  найкращі  вітання  і  добрі  побажання!

Рідні бабусі!                                                                                                                                                      Ми ваші внучата,                                                                                                                                            Радісно з вами                                                                                                                                                      Нам свято стрічати.

Ми бабусь вітаємо,                                                                                                                         

І здоров’я їм бажаємо,                                                                                                                                     Ви частіше посміхайтесь,                                                                                                                 Молодими залишайтесь.                                                                                                                     Бабця – то сонечко рідне,                                                                                                                Сонечко ясне, земне,-                                                                                                                                      Слово її заповітне                                                                                                                                             Гріє і живить мене.Вічно ви про нас в турботі…                                                                                              В білий день і вночі                                                                                                                        Бережуть нас від пригоди                                                                                                                                            Бабусині очі.                                                                                                                                               Люба бабусю, тебе я вітаю,                                                                                                                     Радості, щастя, здоров’я бажаю!                                                                                                            Хай тобі сонечко світить яскраво,                                                                                            Квіти буяють і стеляться трави.                                                                                                                    Моя бабуся люба, гарна й мила,                                                                                                         Вона найкраща від усіх людей.                                                                                                                          І хоч вона вже трохи посивіла,                                                                                                                Але так щиро любить нас, дітей.                                                                                                                   Ти всіх світліша, моя бабцю й ненько,                                                                                                                       Моя ти квіточка біленька,                                                                                                                     Моя миленька й неозора,                                                                                                                                Моя ти втіха і опора,                                                                                                                                            Моя небесна і земна,                                                                                                                                Моя, як білий світ єдина,                       

Як білий світ, як білий квіт,                                                                                                                                З якого створюється світ.                                                                                                                                     Це для вас, бабусі,                                                                                                                               Заспіваєм пісню,                                                                                                                                Подаруєм квіти,                                                                                                                                 Люблять вас всі діти.

Пробач мені, рідна, хороша                                                                                                                        За біль, що тобі завдавали                                                                                                                     Хай в косах не віє пороша,                                                                                                                          А квітами квітне весна.

3.Не сумуй так, миленька,                                                                                                                                Що піввіку прожито.                                                                                                                                 Що на скроні лягла сивина,                                                                                                                          Ти для нас найдорожча у світі,                                                                                                                            Ти для нас, як те сонце, сія.

Бабусі кохані ми вам бажаєм,                                                                                                  Многих  літ дожити з нами, мов раю,                                                                                                        Многих літ прожити, прикрості не знати,                                                                                             Від своїх онуків потіхи діждати.

Знайте наші дорогенькі бабусі і неньки - ви нам потрібні завжди, ми постійно потребуємо вашої любові і допомоги.

Третя сторінка.

Вітання нашим вчителям.                                                                                                              Наші теплі слова привітання усім нашим другим мамам - нашим чарівним вчителям.

 Точніше вчителькам, тому що 64% педагогічного колективу - жінки.

 - Ви нас життя вчіть, словом допомагаєте, хваліть, підтримайте, а такі справи без любові не творять.

Ви завжди поруч з нами, Ви нам рідні люди і Вам присвячуються ці рядки.

 Жінку-вчителя ми  щиро вітаємо,Найкращі побажання в цей день надсилаємо.Низенько вклоняємось й просимо в долі,                                                                                             Щоб щастя послала й здоров’я доволі.                                                                         

Спасибі вам, що живете на світі.                                                                                                     За добре  серце, за очі привітні,                                                                                                           За руки, такі роботящі й невтомні,                                                                                                           За душу чутливу, що завжди пригорне.                                                                             Нехай душа у вас ніколи не старіє.                                                                                         

На білій скатертині будуть хліб і сіль.                                                                                                Своїм теплом вас завжди сонце гріє,                                                                                                    Слова подяки линуть  звідусіль.                                                                                                                     Нехай завжди вам світить сонце,                                                                                                                       Квіти під ноги падають килимом,                                                                                                   Бажаємо вам здоров'я, щастя, світла,                                                                                                 Всього того, що називається добром!

  1. Четверта сторінка.
  2. Привітання нашим дівчатам.

Дівчат ми хочемо привітати, адже саме вони - наша друга половина дорослого життя, без них нам просто нудно і нецікаво вчитися.

Дівчата та жінка — то основний прихисток істини, вона хитрість і вигадка, вона цілителька і чаклунка, вона заперечення чоловікові і сенс його життя.Я не цвіт, не зоря, не сніжинка –                                                                                       

 Це прекрасні природи витвори!                                                                                                                         Я сильна слабка жінка –                                                                                                                            Саме так – з великої літери!

Ти як завжди правий. Для вас.

Наші милі дівчата звучить пісня « Мила моя»

Дорогі жінки, дівчата! Вітаю вас і себе з гарним весняним святом! Нехай на ваших обличчях і на моєму завжди квітнуть усмішки, а турботи і негаразди, й мої, звичайно, нехай зникнуть назавжди!

Давайте хоч один день у рік відпочинемо від щоденних турбот:

Любі мами, бабусі,вчителі й дівчата,                                                                                                           Ми вітаєм Вас зі святом,                                                                                                                                                      І в дарунок зичим Долю,                                                                                                                               Вічних істин Божу Волю:                                                                                                                            Хай пролісок перший дарує вам ніжність,                                                                                                      А сонце весняне дарує тепло                                                                                                          У березні вітер несе хай надію                                                                                                                              І щастя, і радість, і тільки добро!

Прийміть нашу щиру шану і вдячність.                                                                                                                     Хай Вам щастить завжди і всюди,                                                                                                                         Хай будуть поруч гарні люди,                                                                                                                             Хай негаразди обминають,                                                                                                                              Надія шлях Ваш осяває.                                                                                                                                  Здоров’я, успіхів, добра                                                                                                                           Шкільна Вам зичить дітвора.                                                                                                                                                                А сьогодні у це свято,                                                                                                                                           Щастя зичим вам багато.                                                                                                                                  Хай вас Бог благословляє.                                                                                                                                           І многих літ вам посилає.

 

 

docx
Додано
1 березня 2021
Переглядів
696
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку