Виконання програм 2023

Про матеріал
Наказ про виконання програм 2023. Даний наказ формується та видається на кінець навчального року, де охоплюються всі аспекти перевірки виконання програм з предметів.
Перегляд файлу

УКРАЇНА

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ

АДМІНІСТРАЦІЇ СЛОБІДСЬКОГО РАЙОНУ

ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

ХАРКІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ

ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ № 90

ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 

 

 

НАКАЗ

 __________________        №_____

 

Про  виконання навчальних планів та програм вчителями ХЗОШ № 90 за 2022/2023 навчальний рік

 

      Відповідно до Закону України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», Концепції «Нова українська школа», від 20.04.2011 №462 «Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти», від 21.02.2018 №87 «Про затвердження Державного стандарту початкової освіти» (зі змінами), від 21.08.2013 р. № 607 «Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти для дітей з особливими освітніми потребами»; від 23.11.2011 №1392 «Про затвердження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти»(зі змінами), з  урахуванням вимог Концепції профільного навчання в старшій школі, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 11.09.2009 №854 «Про затвердження нової редакції Концепції профільного навчання у старшій школі», типових і нетипових освітніх програм, навчальних програм для закладів загальної середньої освіти, власного Статуту, що забезпечує одержання учнями загальної середньої освіти на рівні Державних стандартів, на виконання Плану роботи школи на 2022/2023 навчальний рік та з  метою  здійснення експертизи виконання робочого навчального плану та навчальних программ із навчальних предметів інваріативної та варіативної складових проведено співбесіди адміністрації  з учителями,  здійснено перевірку календарних планів, класних журналів, журналів факультативних.

          Під час перевірки зверталась увага на якість і своєчасність виконання  навчальних програм, зміст програмового матеріалу з кожної теми і запис виконання його в класному журналі, проведення передбаченого мінімуму контрольних, практичних, лабораторних робіт, тематичного оцінювання навчальних досягнень, умінь та навичок учнів, уроків позакласного читання та розвитку мовлення, обов’язкових практичних робіт  з фізики, хімії, біології, використання міжпредметних зв’язків.

       За результатами перевірки встановлено, що навчальні плани і програми за 2022/2023 навчальний рік з усіх предметів інваріантної та варіативної частини навчального плану виконано за змістом.

Вчителі початкових класів провели необхідну кількість контрольних робіт, видів перевірки з української мови та математики відповідно до вимог навчальних програм та критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи затверджених наказом Міністерства освіти і науки України. 

Пріоритетним завданням викладання української мови є формування в учнів компетентностей комунікативно доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах  спілкування з дотримуванням  норм українського етикету. Вчителі намагались забезпечити виконання цих завдань під час дистанційного навчання  за допомогою письмових форм роботи (есе, власне висловлювання, відповіді на питання відкритого типу). Під час виконання завдань вчителями був налагоджений зворотній звꞌязок  з учнями. Уроки проводились в онлайн-режимі. Учителі дотримувалися вимог програми при написанні контрольних робіт, творів, переказів, проведення уроків зв’язного мовлення, уроків з літератури  рідного краю вчителі української мови та літератури. Вони проводили оцінювання навичок мовленнєвої діяльності, говоріння, читання згідно вимог навчальної програми з української мови.

Учителі англійської мови провели контрольні перевірки навичок письма, говоріння, читання, аудіювання у кінці  семестрів.

Учителями математики здійснювалось викладання навчального матеріалу послідовно, проте кількість  відведених годин на вивчення тем не відповідає кількості фактично проведених годин.

Учителі географії, біології, хімії, історії виконали передбачену програмою кількість практичних, лабораторних, контрольних робіт.

З усіх предметів здійснюється тематичне оцінювання навчальних досягнень, умінь та навичок учнів. Кількість тематичних оцінювань  відповідає вимогам навчальних програм.

Учителями фізичної культури навчання здійснювалось за навчальними модулями, які затверджені навчальним планом. При виставленні тематичного балу вчителі враховували всі види навчальної діяльності, а також виконання відповідних нормативів.

З трудового навчання (технології)  учні опановували матеріал згідно обраних обꞌєктів проєктно-технологічної діяльності. Семестрові роботи як окремий вид підсумкових робіт не проводився. Тематичні оцінки виставлялись відповідно за теоретичний та практичний матеріал.

      Вчителі закладу при оформленні класних журналів  дотримувалися вимог   відповідних нормативних документів. Ведення класних журналів перевіряється адміністрацією, про що робляться записи у розділі «Зауваження до ведення класного журналу». Всі зазначені недоліки щодо оформлення предметних сторінок  вчителями-предметниками були усунуті. В цілому оформлення предметних сторінок класних журналів ведеться на задовільному рівні.

Виходячи з вище зазначеного,

 

НАКАЗУЮ:

  1. Вважати виконаними за  змістом  навчальні програми і плани з усіх предметів інваріантної та варіативної частини робочого навчального плану  за   2022/2023  навчальний рік.
  2. Усім вчителям закладу:

2.1. Планувати навчальний матеріал з усіх предметів варіативної і інваріантної складових навчального плану передбачивши:

- відповідність вивчення навчального матеріалу календарному плануванню;

- послідовність вивчення навчального матеріалу і дотримання кількості годин, визначених програмою на кожну тему;

- виконання згідно вимог навчальних програм контрольних робіт, лабораторних, практичних робіт інших видів контролю.

                                                                                                                                         

 Постійно

  1. Заступнику директора з навчально-виховної роботи Солдатьонковій А.О. контролювати виконання навчальних програм.

                                                                                     Протягом навчального року

  1. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

                           

                        Директор школи          Г.М.БОГДАНОВ

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Анадруцька Світлана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дорогань Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
3 січня
Переглядів
1652
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку