Використання інтернет-ресурсів при вивченні фізики

Про матеріал
Короткий огляд інтернет-ресурсів при вивченні фізики для виступу на методичному об'єднанні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Використання інтернет-ресурсів при вивченні фізики

Номер слайду 2

Чи можна побудувати навчання без використання інтернет-ресурсів? Звісно. Але чи буде це цікаво дітям? Чи буде це актуально у сучасному світі? Зрештою, чи буде це корисно для самого педагога? Інтернет-технології – частина нашого життя. І давайте чесно - цікава та важлива частина, без якої ми вже не можемо уявити своє майбутнє. Тож давайте використовувати їх із користю для себе та учнів! Тим паче, що зараз існує стільки додатків, стільки сайтів, створених якраз для навчання! 

Номер слайду 3

Інтернет-сервіс мультимедійних дидактичних вправ Learning. Apps. Learning. Apps.org - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час, і для малечі, і для старшокласників. Сервіс Learningapps є додатком Web 2.0 для підтримки освітніх процесів у навчальних закладах різних типів. Конструктор Learningapps призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу.

Номер слайду 4

ONLINE TEST PAD Безкоштовний багатофункціональний сервіс для проведення навчання і тестування онлайн. Зручний сайт для створення різноманітних навчальних матеріалів та типів завдань, структурування їх за папками. До того ж на сайті у загальному доступі розташована величезна кількість завдань з основних шкільних предметів. Інтерфейс представлений кількома мовами, серед яких – українська.  Містить вбудований конструктор тестів з багатьма налаштуваннями типів питань та результатів, статистичних звітів та стилізації завдань. Формат тестових запитань включає 17 варіантів: одна чи декілька правильних відповідей, відповідь у довільній формі, встановлення послідовності та відповідності, заповнення пропусків, слайдер, службовий текст, завантаження файлу, послідовне виключення, інтерактивний диктант.  «Конструктор кросвордів» дозволяє створити 5 видів завдань: класичний кросворд, сканворд, японський кросворд, кольоровий японський кросворд, філворд.  

Номер слайду 5

QUIZIZZ Популярний у світі сервіс, який забезпечує дистанційне навчання через створення поточних, контрольних та домашніх завдань у форматі вікторин і тестів, організації змагань. Налічує мільйони користувачів у понад 100 країнах світу.  Сайт містить величезну кількість готових завдань з найрізноманітніших дисциплін та галузей, однак учитель може створювати нові оригінальні вікторини та публікувати їх у своєму профілі. Забезпечується виконання завдань класом у режимі реального часу та можливість учителя відслідковувати результати кожного школяра, формувати звітні дані за проведену гру.  

Номер слайду 6

Платформа https://phet.colorado.edu/Ph. ET – набір інтерактивних комп’ютерних моделей на основі наукових досліджень для навчання та вивчення фізики, хімії, математики та інших наук. Ph. ET-моделювання можна запустити в мережі або завантажити безкоштовно з сайту Ph. ET. Симуляції – це анімовані, інтерактивні та ігрові середовища, де учні навчаються через дослідження. Відеоінструкціяhttps://youtu.be/VRG9m4m. Fbfs

Номер слайду 7

moza. Book moza. Book урізноманітнює інструментарій шкільних уроків за рахунок численних ілюстраційних, анімаційних і творчих презентаційних можливостей. Видовищні інтерактивні елементи і вбудовані додатки, призначені для розвитку навичок, проведення дослідів та ілюстрування, пробуджують зацікавленість учнів і допомагають в більш легкому засвоєнні навчального матеріалу.

Номер слайду 8

У moza. Book можна візуалізувати складні процеси, показувати будову предметів та організмів. От візьмемо, наприклад, атомну електростанцію. Не повеземо ж ми кожен клас на екскурсію, не покажемо, як ці процеси відбуваються. А тут це все можна розглянути і зрозуміти. В програмі є доступ до того, що у шкільному класі раніше не можна було побачити.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Мобільні додатки

Номер слайду 11

Мобільні додатки

Номер слайду 12

Англомовні інтернет-сервіси

Номер слайду 13

Lab4 Physics: мобільний додаток для відтворення експериментів. Lab4 Physics – це освітня програма, яку було створено спеціально для школярів та вчителів фізики. Її використання дозволяє застосовувати планшети і смартфони як лабораторні інструменти. Завдяки цьому під час уроку можна провести значну кількість експериментів без спеціального обладнання.

Номер слайду 14

Mini Gear: ідеї для проектів STEMMini Gear – You. Tube-канал, на якому зібрані демонстрації того, як власноруч з підручних матеріалів створити моделі різноманітних механізмів, пристроїв та приладів.

Номер слайду 15

Get. AClass: фізика у дослідах та експериментах. Get. AClass – це безкоштовний освітній ресурс, де сформований Банк коротких пізнавальних відео з дослідами, перегляд яких дозволяє з легкістю опанувати складну науку фізику. Кожне відео містить мультиплікаційну та демонстраційну частини, перегляд яких дозволяє навчатися невимушено. Сайт не переобтяжений фізичними формулами, але містить багато відеодемонстрацій фізичних експериментів.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
29 жовтня 2021
Переглядів
1094
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку