Презентація "Використання онлайн-дошки Jamboard на корекційних заняттях вчителя-логопеда"

Про матеріал

Матеріал корисний для вчителів-логопедів, як можна різноманітнити корекційні заняття під час дистанційного навчання за допомогою онлайн-дошки Jamboard.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання онлайн-дошки Jamboard на корекційних заняттях вчителя-логопеда. Саяпова Оксана Сергіївна вчитель-логопед спеціаліст І категорії логопедичного пункту відділу освіти. Добропільської міської ради 2023 р.

Номер слайду 2

Дошка Jamboard – легкий ресурс для освіти. Дошка Jamboard є одним з легким та доступних ресурсів для вчителів. Він присутній на кожному ноутбуці та комп'ютері. Створювався як ресурс спільної роботи в команді або аудиторій. Дошка Jamboard легка у використанні. Заповнюється малюнками у форматах BMP, JPEG, GIF, PNG, що надає вчителю змогу розробити цікаві та різноманітні дидактичні матеріали. Все залежить тільки від фантазії вчителя. Отримавши посилання на дошку учні можуть самі рухати стікери та малюнки, виконуючи потрібні завдання. Це допомагає зацікавити та мотивувати дітей молодшого шкільного віку.

Номер слайду 3

Дошка Jamboard у роботі вчителя-логопеда. Молодші школярі із задоволенням відвідують заняття та краще запам'ятають матеріал, який подається у ігровій формі. Тому під час онлайн навчання дошка Jamboart для вчителя-логопеда є корисним ресурсом. Її можна використовувати на різних етапах навчання: автоматизації звука у словах, диференціації звуків, під час граматичних та лексичних завдань.

Номер слайду 4

Автоматизація та диференціація звуків Під час автоматизації чи диференціації легко підібрати малюнки на потрібні звуки. Стікери зі звуками діти самі рухають на потрібні малюнки. Можна пропонувати дітям самим придумати потрібні слова. Та відразу додати правильні у фрем. За допомогою «додати зображення» на боковій панелі та «Google малюнки».

Номер слайду 5

Робота з граматичним ладом мови. Вчитель-логопед працює не тільки над поставною правильної звуковимови, а ще над граматичним ладом мовлення. Іменники, прикметники, утворення прикметників від іменників, якісні прикметники, дієслова тощо. Все це легко загрузити на дошку Jamboard.

Номер слайду 6

Робота над лексичною темою. Дошка Jamboard надає багато варіантів для роботи з лексичною темою. Наприклад допомогти дітям тварин знайти своїх мам, нагодувати диких тварин( хижаків чи травоїдних), розібрати одяг за порами року тощо.

Номер слайду 7

Інші види роботи Вправа «Знади зайве» допомагає розвивати увагу, логічне мислення. Та дуже подобається дітям. Автоматизація звука та профілактика навичок письма у вправі «Знайди букву», коли діти стікерами знаходять певні звуки.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Саяпова Оксана
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Додано
10 лютого 2023
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку