Використання презентацій створених у програмі Microsoft Power Point у роботі вчителя.

Про матеріал
Використання презентацій створених у програмі Microsoft Power Point у роботі вчителя. Презентації є одним з найефективніших методів представлення та вивчення будь-якого матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання презентацій створених у програмі Microsoft Power Point у роботі вчителя.

Номер слайду 2

Презентації є одним з найефективніших методів представлення та вивчення будь-якого матеріалу. Мультимедійні презентації дозволяють:підійти до процесу навчання творчо,урізноманітнити способи подачі матеріалу, поєднувати різні організаційні форми проведення занять з метою отримання високого результату, при мінімальних витратах часу на навчання.

Номер слайду 3

Віртуальна взаємодія користувача з об'єктами або процесами пізнання, які знаходять своє відображення на екрані. Дозволяє створювати інформаційний і візуальний образ об'єкту

Номер слайду 4

Підготовані і методично продумані слайдові презентації – це найкращий вид унаочнення (карти, таблиці, схеми, фото, документи, завдання, шаблони виконання завдань), який не потребує матеріальних затрат (звичайно потрібен проектор) та може швидко змінюватися за бажанням вчителя.

Номер слайду 5

Я. А. Коменський у своїй праці "Велика дидактика” писав: "... Усе, що тільки можна, давати для сприймання чуттям, а саме: видиме – для сприймання зором, чутне – слухом, запахи – нюхом, доступне дотикові – через дотик. Якщо будь-які предмети відразу можна сприйняти кількома чуттями, нехай вони відразу сприймаються кількома чуттями...”

Номер слайду 6

Пріоритетні різновиди чи типи презентацій:презентації для повторювально-узагальнюючих уроків;презентації що містять повноцінний методичний супровід уроку;презентації для подачі і закріплення нового матеріалу;учнівські презентації, як навчальний продукт уроку.

Номер слайду 7

Уміле використання програми Power. Point дає величезні можливості для розвитку учнів, формуючи важливі у сучасних умовах життя навички:- критичне осмислення інформації;- виділення головного в інформаційному повідомленні;- систематизація та узагальнення матеріалу;- грамотне представлення поданої інформації.

Номер слайду 8

Можливість варіювати об’єм матеріалу, методичні прийоми використання в залежності від цілей уроку, рівня підготовленості учнів, вікових особливостей. Вчитель може замінити текст, малюнок, діаграму, чи просто сховати лишні слайди. Ці можливості дозволяють максимально налаштовувати будь-яку раніше розроблену презентацію під конкретний урок і конкретних учнів.

Номер слайду 9

Головний принцип створення ефективної презентації – потрібно вміти вмістити максимум інформації у мінімум слів, привернути і утримувати увагу учнів, зважаючи на психологічні особливості сприймання інформації.

Номер слайду 10

Використання презентаційних матеріалів на уроках допомагає:раціоналізувати форми подачі інформації (економія часу на уроці);підвищити ступінь наочності;отримати швидкий зворотний зв'язок;відповідати науковим і культурним інтересам і запитам учнів;створити емоційне ставлення до навчальної інформації;активізувати пізнавальну діяльність учнів;реалізувати принципи індивідуалізації та диференціації навчального процесу;підвищити ефективність засвоєння навчального матеріалу учнями;проводити уроки на сучасному рівні, високотехнологічно;скоротити терміни освоєння предмета.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
30 серпня 2023
Переглядів
347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку