Використання стратегій критичного мислення на уроках літературного читання в 3 класі.

Про матеріал
Даний матеріал містить використання таких стратегій критичного мислення як "сенкан", "діаманта", "асоціації" на уроках літературного читання в 3 класі. Зразки розроблених стратегій до певних творів допоможуть під час проведення уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тексти для диктантів 2 клас

Номер слайду 2

Восени у лісіЦікаво восени у лісі. Тихо в небі. Осінь одягла дерева в різнокольорові сукні. Жевріють вогниками кетяги калини. На кущах шипшини з'явились червоні ягідки. Тільки ялина стоїть зелена. Під пеньками з'явились шапочки грибів.(35 слів) (Н. П. Кидисюк)

Номер слайду 3

Дівоча коса. Споконвіку в Україні шанували косу. Дівчата старанно доглядали за нею. Ретельно стежили за волоссям – мили в пахучих травах, розчісували, прикрашали кіски стрічками. Про косу складені прислівʹя. Вона шанується в піснях. (33 слова) (За В. Скуратівським)

Номер слайду 4

Дзвоники. Дзвоники – це назва гарних лісових або лугових квітів. Найчастіше вони голубого або синього кольору. Рідше зустрічаються білі чи фіолетові. Переважно ростуть серед чагарників, в лісах, на лугах. У Карпатах зʹявляються на схилах гір і луках іноді у вигляді напівкущів. (39 слів) (З календаря природи)

Номер слайду 5

Бабусина хата. Бабусина хата у вишневому саду, як у віночку. Коло хати високі мальви, червона калина. Віконечко біленьке, як полотно. З ранньої весни до пізньої осені коло хати цвітуть запашні барвисті квіти. І хата ошатна, і на душі приємно. (39 слів) (О. Р. Гемзюк)

Номер слайду 6

У березніНастав березень. Це перший місяць весни. З далеких країв летять шпаки, жайворонки та зяблики. Це наші перші весняні гості. Жайворонки оселяються на ланах. Зяблики – у лісах, парках. Незабаром ми почуємо їхні веселі пісні. Будьмо уважними до наших пернатих друзів!(Г. Сапун) (41 слово)

Номер слайду 7

Лелеки. Скільки я памʹятаю, на старезному вʹязі жили лелеки. По них я навчився зустрічати весну і проводжати літо. Зʹявляться у своєму гнізді лелеки – і швидко настануть чудові теплі дні. Відлетять лелеки – і холодна зима не за горами. У нашій сімʹї дуже шанували лелек.(За М. Стельмахом) (43 слова)

Номер слайду 8

Рідний край. Біля твоєї хати цвітуть мальви. Вузенька стежка біжить до криниці. Там росте калина або шумить молода тополя. За хатою ростуть вишні і яблуні. З поля вітерець доносить запах жита і гречки. Долітає гуркіт моторів. Там працює твій батько. Звідси починається твій рідний край.(З журналу) (45 слів)

Номер слайду 9

Веселики-журавліЖуравлі журяться, коли летять у вирій. Сумно їм прощатися з рідною землею. Птахи тужливо покидають гнізда, зелені луки. Діти стоять на пагорбі, проводжають журавликів у сумну дорогу. А весною журавлики веселі. Бо на рідну землю у свої гнізда повертаються вони. Того і називають їх люди веселиками.(С.І. Рябова) (46 слів)

pptx
Додано
4 квітня 2020
Переглядів
574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку