Вимоги до зовнішнього вигляду учнів

Про матеріал
Розробка вимог до зовнішнього вигляду учнів . ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ УЧНІВ У ШКОЛІ, на перервах, у їдальні тощо
Перегляд файлу

 

Вимоги                                                                                                                              

 до зовнішнього вигляду учнів                                                                                            

 

  1. Відповідати розміру, бути чистим, охайним, бездоганно випраний та випрасуваний.                                                                                                                               відповідати нормам безпеки, діловому стилю. 
  2. Не допускаються  розпущене фарбоване, неохайне довге волосся  та зачіски. Зачіска учениці  має бути охайною, не закривати обличчя  під час  роботи на уроці.  Довге  волосся збирається в пучок, заплітається в косу.  Волосся середньої довжини фіксується обручем, шпильками тощо                                                          
  3. Спортивний одяг, призначений лише для уроків фізкультури, на інших уроках категорично недоречний.
  4. На уроках трудового навчання діти повинні мати робочу форму.
  5. На вечори відпочинку, дискотеки дозволяється скромний святковий одяг. 
  6. На уроки фізичної культури  всі учні повинні одягати спортивну форму та спортивне взуття   
  7.  Спідниці та плаття у дівчат повинні  відповідати  європейській довжині.
  8. Кожен учень повинен мати чисту носову хустинку, гребінець, вологі серветки
  9. Учень зобов’язаний слідкувати за чистотою тіла, рук, зубів, носа, вух.    
  10. У другій половині дня  (під час роботи групи подовженого дня) для 1-4 класів дозволяється  зміна ділового одягу на одяг довільно спортивного стилю.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

                                          Категорично забороняється:

1.Використовувати яскраву косметику

2.Носити   ювелірні прикраси: біжутерію, аксесуари, дорогоцінності у вигляді каблучок та сережок, що може сприяти дитячому травматизму.

3. Знаходитися в школі у верхньому одязі без особливих на те причин.
4.Будь - який одяг, стиль зачіски або колір волосся, які суттєво порушують навчальну             атмосферу.  

5.Носити майки, топики та літні шорти. 

 6.Одяг, персональні  речі (РАНЦІ, ГАМАНЦІ, СПОРТИВНІ СУМКИ)із написами вульгарних та нецензурних слів, які закликають до злочинів, насилля, вживання  тютюну та алкоголю.

6.Одяг, який оголює живіт чи інші частини тіла,  предмети нижньої білизни. 

7.Довгі нігті, вкриті лаком яскравого кольору.   

Вимоги до одягу хлопців та юнаків:                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Допускається  для занять в школі щоденний одяг хлопців та юнаків :

1.Діловий повсякденний костюм темного або нейтрального кольору зі світлою однотонною сорочкою,  бажана наявність краватки чорного або однотонного стриманого кольору.                                                                                                                                                                           2.Можливе доповнення костюма светром,  жилетом, пуловером, гольфом  нейтрального кольору.                                                                                                            

 3.Костюм можна замінити джинсами класичного стилю, брюками темного кольору та однотонною сорочкою стриманого кольору.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          4.Згідно з санітарними нормами взуття має бути шкіряним або напівшкіряним, але без гумової оболонки.                                                                                                                                                                        Це мають бути туфлі (не кросівки).

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Зміни, які допускаються влітку, при високій температурі: 

Легкі джинси класичного стилю темного або світлого кольору.                                                                                                                                                                                                                                                                   Однотонна сорочка з коротким рукавом  (не футболка, не майка)  стриманого кольору.                                                                                                          Літні відкриті туфлі (не кросівки).                                                                                                                                                                                     Під час сонячної жаркої погоди рекомендується під час прогулянок одягати на голову кепку, косинку.

                                                                                                                                                                                             

                       Зміни, які допускаються взимку, при низькій температурі:

Джинси класичного стилю (зимовий варіант, утеплені).                                                                                                                                 Теплий светр або гольф стриманого кольору  під піджак                                                   .                                                                                                                                                                                                                            Жилет та сорочка, легкий светр, пуловер  або гольф під піджак .                                                                                                                                                                                                                     

                          

                               Одяг для занять фізичною культурою:

Спортивний костюм. Футболка.                                                                                                                                                                                        Кросівки або кеди.                                                                                                                                                                                                  Змінні шкарпетки.                                                                                                                                                                                                              Для дівчат стрічка або шпилька  для довгого волосся.

При заняттях взимку на свіжому повітрі:                                                                                                                                                    Спортивний капелюх.                                                                                                                                                                                                                 Куртка або додатковий спортивний костюм                                                                                                                                                    Рукавички.

    

                                                                                                                              

 

 

 

 

 

 

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ УЧНІВ У ШКОЛІ
1.Учень приходить в школу за 15-20 хвилин до початку занять, чистий і охайний, займає своє робоче місце з першим дзвінком, готує все необхідне навчальне приладдя.
2.Не можна приносити на територію школи з будь-якою метою і використовувати будь-яким способом зброю, в т.ч. ножі, вибухові, вогненебезпечні речовини; спиртні напої, сигарети, наркотики і інші одурманюючі засоби і отрути.
3.Забороняється вживання непристойних виразів і жестів.
4.Не можна без дозволу педагогів або медичної сестри (за узгодженням з батьками) йти з школи та її території в урочний час.
5.У разі пропуску занять до 3-х днів учень зобов'язаний пред'явити класному керівнику довідку або записку від батьків (осіб, їх заміняють) про причину відсутності на заняттях.6.У разі пропуску більше трьох днів учень зобов'язаний надати довідку з медичної установи.
7.Учень школи повинен проявляти пошану до старших, піклуватися про молодших. Школярі поступаються дорогою дорослим, старші - молодшим, хлопчики - дівчаткам.
8.Поза школою поводяться скрізь і усюди так, щоб не принизити свою честь і гідність, не заплямувати добре ім'я школи.
9.Учні бережуть майно школи, охайно  ставляться як до свого, так і до чужого майна, дотримуються чистоти і порядку на території школи.
10.До учнів, які привласнили чужі речі, будуть застосовані дисциплінарні стягнення. У разі спричинення збитку чужому майну, батьки учнів, які заподіяли збиток, несуть матеріальну відповідальність.
11.Учні, які знайшли втрачені або забуті, на їх думку, речі належить здати черговому, який знаходиться на першому поверсі школи.
12.Фізична конфронтація, залякування і знущання є неприпустимими формами поведінки.
14.Учень зобов'язаний виконувати домашні завдання в терміни, встановлені шкільною програмою.
15.На першу вимогу вчителя слід пред'являти щоденник.
16.Щодня вести запис домашніх завдань в щоденнику.
17.Приносити на заняття всі необхідні підручники, зошити, інструменти і письмове приладдя.

                                           ПОВЕДІНКА НА УРОКАХ

Коли вчитель входить в клас, учні встають, вітаючи вчителя. Так само учні вітають будь-якого дорослого, який увійшов до класу під час занять, окрім уроків інформатики, коли учні працюють за комп'ютером.
Під час уроку не можна шуміти, відволікатися самому і відволікати інших товаришів від занять розмовами, іграми і іншими справами, що не стосуються уроку.
Не дозволяється жувати гумку, користуватися плеєром і мобільним телефоном на уроках.
Якщо під час занять учню необхідно вийти з класу, то він повинен попросити дозволу у вчителя.
Якщо учень хоче поставити питання вчителеві або відповісти на питання вчителя, він піднімає руку.
Під час уроку учень має право ставити питання вчителеві, якщо не зрозумів матеріал під час пояснення.
Учень має право в коректній формі обстоювати свій погляд і свої переконання при обговоренні різних спірних і неоднозначних питань.

                                          ПОВЕДІНКА УЧНІВ В ЇДАЛЬНІ

Під час їжі в їдальні належить дотримуватися хороших манер і поводитися пристойно.
Учні повинні шанобливо ставитись до працівників їдальні.
Учні приходять в їдальню після закінчення уроку, дотримуються черги при отриманні їжі.
Розмовляти під час їжі слід неголосно, щоб не турбувати тих, хто їсть поряд.
Вживати їжу і напої, придбані тільки в їдальні.
Учні прибирють стіл після вживання їжі.
Учні дбайливо ставляться до майна шкільної їдальні.
Учні мають право взяти в їдальню принесений з дому сніданок.
Учень має право купити в шкільному буфеті випічку, соки або інші продукти.
Забороняється приходити в їдальню у верхньому одязі.
Забороняється виносити з їдальні їжу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
20 жовтня 2021
Переглядів
6306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку