Випускний вечір 11 класу

Про матеріал
сценарій випуского вечора 11 класу(гарні слова випускникам,учителям,батькам,поради дітям,учителям,бліц-опитування для дітей та батьків)
Перегляд файлу

      Випускний вечір для 11 класу

Ведучий 1
Добрий вечір шановні батьки, вчителі, гості! Ось і настав цей довгожданий день. Сьогодні наша зала у сяйві квітів, святкового вбрання, добрих і щирих посмішок. Ми зібралися усією родиною на наше традиційне свято "Прощання зі школою".

Ведучий 2.
Випускний вечір... Скільки в ньому спогадів, мрій, сподівань, радості і смутку, світлої печалі... Які щемливо-ніжні почуття охоплюють душу. Сьогодні пролунає прощальний вальс для наших випускників. Світанкова зоря покличе їх у незвідані далі, різнобарв'я життя, для праці і радості. До школи прийдуть нові діти. І вона, як турботлива мати, буде виховувати їх, навчати, наставляти і випускати в життя, як робимо ми це сьогодні.

Ведучий 1
Життя – вічний вокзал, де розлучаються, зустрічаються, плачуть і радіють. І сьогодні 24 червня 20…. року до вокзалу прощання з дитинством, шкільними роками зайдуть наші випускники.

 Зустрічаймо їх добрим словом, поглядом світлим, музикою та оплесками.
/ Звучить музика. Вихід випускників. /

Ведучий 2. Любі випускники!   У мене в руках свіча – символ родинного вогника школи, бо школа стала вам другою домівкою. Родинний  вогник  школи – вогник любові і добра  – буде супроводжувати вас усе життя, він буде освітлювати вам  життєву дорогу, він запалить ваші серця на гарні справи, цей вогник зігріє ваші  душі  у люті холоди та скрутні часи,  він пам’ять про  безхмарне рожеве щасливе дитинство. Не забувайте ніколи дорогу до рідного порогу, не забувайте про тих, хто дав вам життя –  ваших батьків – і про тих, хто давав вам знання і ділився своїм життєвим досвідом – про вчителів.

      Цей вогник ви зараз передасте по черзі один одному, додавши до нього часточку свого тепла, жаринку свого серця. Загадуйте бажання, бо ваша енергія лине сьогодні до неба. 

 (під музику випускники передають свічу)

 Ведучий 1 . Дорогі випускники, батьки, вчителі, гості, урочистий вечір присвячений випуску учнів 20… року оголошується відкритим. / звучитьГімн
Ведучий 2.
У кожної людини, як стверджує легенда, є 2 береги. І від одного до іншого має неодмінно причалити кожний із нас. На цій дорозі різні зупинки: надії, єдності, любові… Але де б ви не були, до якої країни не підпливли , вам неодмінно світитиме далеким вогником, оповитим щедрими спогадами берег маленької дивної країни – Дитинства.

Ведучий 1.
Ми ще в цій казковій країні, а ви на порозі непростого дорослого життя.

Ведучий 2.
Сьогодні ви залишите «Країну Дитинства», попереду незвідані далі, позаду батьківський поріг, протоптана стежка у шкільному подвір’ї, незрадлива мамина усмішка. Куди б не закинула вас доля з вами назавжди має залишатися той «солодкий» запах рідного краю, рідної школи, домівки.

Ведучий 1
Та поки ми всі тут у цьому залі, то будемо дотримуватися регламенту нашого свята. Отож, слово для привітання надається директору школи Валюх Ользі Борисівні_ /Виступ директора школи /

Ведучий 2
Так час летить від вечора до рання
В минуле вже немає вороття
Наш поїзд мчить з республіки «навчання»
В республіку «дорослого життя»

Ведучий 1. А щоб вам на шляху не червоніти
І мати для проїзду документ
Ми просимо вам атестати всім вручити -
Найголовніший проїзний білет!

Ведучий 2 . У вашому житті – вагома нині дата,
І це сьогодні вже незаперечний факт.
Сьогодні, в вечір цей чарівний, вам вручають
На зрілість перший власний атестат!

Ведучий 1.
Для зачитання наказу про випуск учнів 11 класу  надається заступнику директора з навчально-виховної роботи . /Зачитування наказу. Вручення атестатів/

Ведучий 2 .
Ну, от і атестати нашим випускникам вручили, здається їм можна вирушати в дорогу.

Ведучий 1 .
Почекай, у них є ще час до світанку. Вечір такий теплий, зоряний і музика…
/ Виступ учнів школи. Пісня ./Сабельникова Вікторія/

Ведучий 2 Хвилюючий сьогодні день не лише у наших випускників. Не менше хвилюються і їхні батьки. Так шалено б'ється серце, а то зовсім десь зникає його стукіт... І тато, і мама ще пам'ятають себе такими ж юними, свій випускний. А тут така несподіванка: красуня-донька на високих підборах або ж серйозний син, вищий за тата. Ще зовсім нещодавно тримали їх на руках, безпомічних немовлят. А сьогодні вони відлітають з батьківського гнізда….

Нема нічого святішого за батьків, нема нічого важливішого за батьківське благословення.
Слово для привітання надається батькам наших випускників . Це вони благословлять своїх дочок і синів, дадуть їм свою настанову.
/ Виступ батьків /

Випускник 1.
- Ось нарешті у мене в руках атестат. До нього дорога у цілих 11 років. І на цій дорозі поруч з нами були вчителі і, звичайно, наші батьки. Це їм ми завдячуємо своїм життям, успіхами і досягненнями.
Провчилися з нами і мами, і тата,
Разом переходячи з класу у клас.
Їм правила всі довелося згадати
І навіть уроки робити за нас.
Випускник 2

На батьківські збори ходили матусі,
Хоч, правда, і тато був раз, може два.
А що було після – сказать не беруся,
Не можу дібрати культурні слова.
Випускник 3

Були в нас «проколи».Ну що ж тут робити?
Щоденнику, друже, ми винні – прости!
Не раз довелося тебе нам губити –
Ми вас шкодували, шановні батьки!
Випускник 4 А якщо серйозно, то ми вам дуже вдячні ,наші дорогі мами і тата, за все те, що ми маємо і ще будемо мати, за кожен день, що був і  за кожен день, що  ще буде.

Ведучий 2
Якщо є щось на землі святе, то це перш за все мама й батько.
І батьківська хата, і мамине слово, і стежки, по яких ви ходили.
Уже зміцніли ваші крила, щоб літати,
Та не забудьте про рідних маму й тата.
І встигни добре слово їм сказати,
Допоки ти живеш у рідній хаті.

/Пісня про батьків.

Ведучий 1
Дорогі випускники, крім батьків , які чекали вас кожного дня вдома, у вас була іще одна людина теж рідна, теж любляча, яка кожного дня чекала вас у школі, щоб вести вас довгим шкільним марафоном до 11 класу. Ви вже зрозуміли про кого іде мова? Так, про вашого класного керівника. Отож, запрошуємо до слова Єленко Тетяну Анатоліївну/виступ класного керівника/

Ведучий 2 Дорогі випускники!  Коли закінчується  якийсь період життя, завжди згадують, що було,  аналізуючи якісь цікаві епізоди чи найважливіші моменти.  Давайте погортаємо сторінки вашого віртуального шкільного альбому.  Як співається : «Старі фотографії на стіл покладу». Фотоальбом вартий нашої уваги, бо  не покрився пилом і живе власним життям. Цей альбом масивний  і знає багато ваших таємниць.

 Ведучий 1 Ось на фотографії ви з батьками 1 вересня 2006 року. Як давно це було. Дівчатка з великими білими бантиками , хлопці – у костюмчиках та краватках Ви    серйозні схвильовані першокласники з новими портфелями, ви щойно отримали букварі, які пахнуть свіжою друкарською фарбою, біля вас     перша вчителька. А ваші батьки  хвилюються більше, ніж ви, і  тривожаться за вас: як ви звикнете до школи? Як будете встигати, якщо портфель більший за вас? Ви розгублені та несміливі.

Випускник. Свою першу вчительку вітаємо 
Здоров'я, щастя щиро їй бажаємо! 
Ви перша на початку навчання 
Подарували нам свої знання! 
За це ми дуже вдячні вам   

  Ведучий 1.Слово для виступу надається першій вчительці Леонтьєвій Олені Арсентіїівні. Виступ першої вчительки 
Випускники 
Беззахисні, розгублені, маленькі 
Колись уперше ми прийшли до школи 
Ви нас зустріли, наче рідна ненька, 
І ми Вас не забудемо ніколи! 

Ви стільки діточок добром зігріли 
Пораду дали, вислухали вчасно 
Від бід, нещасть зуміли захистити, 
Забувши про турботи власні. 

Ви нас навчали грамоти, науки, 
Як стати чесною, порядною людиною 
І шанувати власную родину, 
Любити край свій, рідну Батьківщину! 

Моя учителько, привітна, мила, щира, 
Турботлива, уважна, принципова, 
Великодушна, лагідна та справедлива 
Вас називають – вчителька від Бога!

 Ведучий 2 А ось нова фотосвітлина.  Ви 6-класники, напружені та відповідальні, ви вже не хочете триматися  за ручку батьків, ви ж дорослі!  У вас нова аудиторія, новий класний керівник, та й бажання вже підросли, разом із вами. А от ви випускники, страшно подумати,  9 класу! Як це було круто. І як це вас тішило. Перший документ про освіту після перших у житті іспитів.

А ось ви отримали паспорт громадянина України. День за днем…і так збігло…

     3000 шкільних днів, 20 тисяч дзвінків – проста арифметика долі за 11 років шкільного життя.

Випускник1  Отож  за п’ять років навчання у середній школі ми навчилися: у 5 класі  відрізняти вчителів від старшокласниць. а деяких навіть запам’ятали по іменах, вміли знаходити потрібні кабінети і, звичайно, їдальню. Ми не тільки знаємо, що таке інтеграл і похідна, сугестія і антропоцентризм, модуль та презентація, ми навчилися тонким життєвим премудростям, а саме: як залишатися індивідуальністю серед 300 учнів школи.

Випускник 2. У 6 класі ми вміли ховати крейду, щоденники, а деякі навіть своїх батьків. Ми навчилися за 20 хвилин великої перерви списати домашку, збігати  на п’ятачок попити кави, пожартувати з однокласниками і віддзвонитися батькам.
Випускник 3 Будучи семикласниками, ми добре вже знали, що похід до медсестри  під час уроку можна зробити значно цікавішим і тривалішим, включивши до маршруту прогулянку коридорами, зупинку у спортзалі або  шоп – тур до магазину.
Випускник 4. У 8 класі ми вміли користуватися одним зошитом на всіх уроках і вчити домашнє завдання, не відкриваючи підручника.

Випускник 5 За  9 років ми навчилися закохуватися і, навіть, не один раз на рік. У старших класах ми навчилися непомітно зникати з уроків, так, що навіть Шерлок Холмс би цього не помітив. Ми поблажливо дивилися на звички вчителів, знаючи навіть, яка фраза має звучати далі.

Випускник 6 Ну а підказувати, підглядати, списувати, робити шпаргалки, прогулювати уроки ми уміли завжди!Ми справді будемо сумувати за цими неповторними роками. І щоб описати їх не вистачає ні серйозних, ні жартівливих слів.

Випускник 7 А сьогодні ми, випускники 2017 року, склали пам’ятку всім вчителям школи

Пам’ятка вчителю.

 1. Бути спокійним і врівноваженим, життєрадісним і привітним.

2. Мати свій індивідуальний стиль і старатися, щоб один урок був не схожий на інший, щоб не було стандарту.

3. Виробляти красивий голос, не «бубніти» собі «під носа».

 4. Піідтримувати свій фізичний стан на належному рівні, щоб до класу «влітати», а не заходити, човгаючи ногами.

5. Не заходити в школу, коли двері перекриті шваброю.

 6. Одягатися красиво і модно, якщо є можливість, а нема – учні допоможуть.

7. Не приходити голодним на роботу, щоб потім не бігати коридорами школи з булочками в руках.

8. Проводити контрольні роботи в цікавій формі: під музику або за чашкою кави.

 9. Дозволяти робити шпаргалки, але не давати ними користуватися, бо це шкідливо впливає на зір учня.

 10. Не запитувати постійно одних і тих же учнів, бо інші також чекають своєї черги.

 11.Через дрібниці не телефонувати батькам, щоб у вас не боліло серце. 12. Посміхатись, радіти, передавати учням позитивні емоції, бо всі учні вас люблять і поважають.

Звичайно, це все жарти. А якщо серйозно, ми дуже вдячні вам, дорогі наші вчителі, за все, що ви зробили для нас

Ведучий 1.
11 років тому, перед вами, дорогі випускники відкрилися двері до загадкового світу і він не злякав вас тому, що поряд з вами був учитель. Він терпеливо переносив всі ваші витівки, недисциплінованість, неорганізованість і все для того, щоб вивести вас у життя.  А зараз бліц-інтерв’ю: провокаційні питання учням,  ви ж так любили їх задавати своїм вчителям.

 Учням:

  1. Чи проколював ти голкою кожен день в календарі після 1 вересня 2017 року, як це роблять солдати в армії перед дембелем?
  2. Коли ти сачкував з 7 уроку, яку причину найчастіше вигадував, і яка тобі подобалася найбільше?
  3. Яке в тебе було доручення у школі? Класі?
  4. Чи користувався ти хоч раз при списуванні мобільним інтернетом?
  5.  Чи вилізав ти у вікно школи на вулицю на перерві?
  6. Скільки років виповниться нашій школі у серпні 2017 року? (110)
  7. На якій вулиці знаходиться наша школа?(Шкільна)
  8. Уяви, що ти міністр освіти, як би ти реформував п’ятиденне навчання в школі?
  9. А чи знімав ти хоч раз стрес на уроці навушниками, вдягнув – і ти в танку, а вчитель за бортом

У нас є  випускник , який в своєму класному журналі у списку учнів знаходились під № 13. Попрошу  його  вийти до мене. Цікаво, чи він знає, що під цим номером?  Прийом-прийом.   Оплески.

 Питання для № 13

  1. Скільки буде 13 у квадраті? (169)
  2. Що таке «чортова дюжина»? (13)
  3. Який день іде перед суботою 14? (п’ятниця 13)
  4. Скільки котлет може поміститися на великій пательні? (13) Звідки знаєш?
  5. Як звуть батька твого кл.керівника?

ДЯКУЮ! Ти гідно справся  з провокаціями. Отримуй приз. Не бійтеся цієї цифри, з нею, насправді щастить.  

Ведучий 2 Є питання  і для вас ,батьки:

 1.Чи виконували ви за свою дитину малюнки в 1-7 класах з предмета «образотворче мистецтво»? (І це правильно) А чи робили ви з нею географічні практикуми? А допомагали розмальовувати історичні атласи? А чи виконували реферати або поробки для уроків праці? ( Ви Супермама! СУПЕРТАТО! (Як сказав один філософ: краще витрачати на своїх дітей у 2 рази більше часу і в 2 рази менше грошей – тоді з них буде толк)

  1. Чи задавали ви собі хоч раз питання, чому ж я в школі так погано вчив англійську, чи математику, чи фізику, що зараз не можу допомогти  власній дитині?

3.Які думки виникали у вас, коли дитина з фізкультури приносила 12, а з фізики – 2?

4.Як звали сусіда вашої дитини по парті?

5.Якого кольору очі у вашого класного керівника?

6.Тест-опитування. (у вас будуть варіанти відповідей, як на ЗНО):

Спробуйте відгадати відповідь типового учня  11 класу

На питання: «Який у тебе улюблений урок? – учні відповідають:

  А) музика; Б) фізкультура; В) останній. (12 балів)

 ВИСНОВОК:  Випускники! ПЕРЕД ТАКИМИ БАТЬКАМИ ТРЕБА СХИЛИТИ ГОЛОВУ, БО ВОНИ ЗАКІНЧИЛИ ШКОЛУ  ще у минулому столітті, та ще й  БЕЗ ГУГЛІВ ТА ВИКИПЕДІЙ. А СМС у них виглядала як записка, передана під партою. Шпаргалка була не на планшеті, а написана дрібним шрифтом від руки. Батьки напружувалися більше.

УРА БАТЬКАМ.

Ведучий 1  Не можемо сьогодні обійти і вчителів .Питання Вчителям:

 

  1. Яку дату ви любите більше : 1 вересня чи 26 травня?
  2. Скільки разів на тижні у вас виникають думки: мама казала йти у лікарі чи юристи. Чому я її не послухала? 
  3. Ви звернули увагу, що 1 вересня часто припадає на понеділок? Чи багато понеділків було у вас на тижні протягом  року?
  4. Якщо діти втекли з уроку, зізнайтеся, чи не раділи ви більше за них у цей день? (Ви заслуговуєте на звання «Народний вчитель»)
  5. Коли ваша велика літня відпустка закінчується, у вас починається стрес чи депресія?
  6. А ви не знаєте, чому учні не люблять таку класичну фразу вчителя: «Ховаємо підручники, беремо подвійні аркуші»?
  7. Кажуть, що вчительська професія кармічна, тобто, якщо відпрацюєш у школі все життя, наступні втілення будуть щасливішими? Як ви до цього ставитеся?

Висновок:  наш вчитель – це пам’ятник собі. Він не може не думати про роботу. Наші вчителі – найкращі. Сама собі заздрю!

 Ведучий 2 .
Збережіть назавжди тепло учительських сердець. Нехай спогади про рідну школу світять вам навіть тоді, коло згасає віра в себе. Нехай школа залишиться для вас тим промінцем любові і добра, який вказує, як іти, щоб не оступитись. В добру путь, дорогі випускники!

Ведучий 1 А на небі зірки розсипані,
Кожна кличе вас, мерехтить.
Ви про день цей так довго мріяли
Вам самим свою долю вершить…

Ведучий 2 Це ж для вас ті зірки розсипані,.
І вони вас вже кличуть в путь..
Вам дороги молитвами виткані,
Вас світи невідомі ждуть.

 Дорогі випускники, вас вітають учні 10 класу.

Відомо, що реклама міцно увійшла в наше повсякденне життя. Щоб викликати теплі усмішки на ваших обличчях, ми приготували для наших випускників рекламу вищих навчальних закладів, яка допоможе дати відповіді на деякі запитання.

Учень 1: Вступайте до педагогічного вишу! Матимете зіпсовані нерви, поганий зір, мозолі на язиці та пальцях. А ще отримуватимете маленьку зарплату, матимете заморожені комунальні послуги і як найвищу нагороду інфаркт. Проте ви забезпечите роботою медиків.
Учень II: Вступайте до медичного вишу!
Матимете всі шанси отримати алергію від формаліну, легкі тілесні ушкодження від пацієнтів. Під час епідемії всі інфекційні хвороби – ваші, проте у вас буде шанс своєчасно відкрити собі лікарняний.
Учень III: Вступайте до аграрного вишу! Матимете свою гусочку, свою курочку, своє молочко і сметанку, власну картоплю, моркву, горох і квасолю, а також власні мозолі та радикуліт і знову ж таки забезпечити роботою медиків.
Учень ІV: Вступайте до юридичного вишу! Матимете всі шанси отримати персональний сотовий телефон, персональний комп’ютер, персональний лімузин та коли не будете чесно доводити до кінця всі справи, то знову ж таки дістанете по шиї та вимушені будете знову звернутись до медицини!
Учень I: Ось тепер, як не крутіть, а навчатись в виші йдіть! І добре обміркуйте, закінчивши який вуз, ви будете завжди з роботою?

Ведучий 1.
Дорогі друзі! Ще не раз у цій залі лунатимуть сміх і спів, нові діти сідатимуть за парти і щороку школа прощатиметься зі своїми випускниками. А ви востаннє знаходитесь  в стінах рідної школи . Запам'ятайте себе такими: молодими, гарними, романтичними, з іскорками довіри до життя, надії на сповнення всіх мрій і сподівань. Ще будуть сьогодні танці, сміх, радість, погляд крадькома, передчуття чогось незвичайного. А урочиста частина нашого випускного вечора добігає кінця.

Ведучий 2
Урочиста частина, присвячена випуску учнів 2017 року, оголошується закритою./Звучить Гімн/

Ведучий 1 Попереду в ціле життя переліт:
будуть незгоди і спрага в дорозі,.
Як стомишся й очі щипатиме піт,
як ти засумуєш, затужиш в дорозі,
Згадай те гніздо, де ти ріс, де мужнів,
згадай наші верби,і луки, і трави,
І вічну тривогу своїх матерів.
І школу, і друзів своїх нелукавих…
Хай буде щаслива дорога твоя у раннім і пізнім світанку….
Тебе зберігає тривога батьків від першого подиху і до останку….

Ведучий 2 Відзвучали останні оплески, останні акорди музики... Зараз спорожніє зал, згасне світло й опуститься завіса. Так буває в театрі, у житті всі інакше. Театр життя ніколи не кінчається. Дія іде за дією, міняється тільки фабула, з'являються нові герої. Завтра ви почнете писати нову п'єсу. У вас є вибір - кого відіграти і як відіграти. В житті немає простих ролей, але будь-яку роль у будь-якій п'єсі будь то комедія, чи драма - треба відіграти чесно й талановито, не перегравати й не фальшивити. Тільки від вас залежить, чи станете ви справжніми людьми. А справжні  люди можуть зробити багато чого: наше життя комфортним, місто ошатним, будинки затишними, людей щасливими. І це головне! 

Наступає ваш час!Вийдіть на сцену. Візьміться за руки. Запам'ятаєте тепло рук ваших однокласників, які не раз виручали вас у важку хвилину, від яких ви не раз одержували клацання, які смикали вас за кіски. Адже вже завтра поруч із вами будуть інші люди. . А це вже ніколи не повториться! Не готуйтеся до життя, а вже живіть,  просто зараз…

Ведучий1.                                                                                                                      Сьогодні – останній листок із розкладом,
За вікном – пройшов спекотний червень.
Школі ви говорите: «До побачення»,
З учителями у вас – останнє побачення.

Ведучий 2.

Коли людина вируша в дорогу,

І настає прощання мить,     

Недарма на порозі кажуть:

«Хай Бог тебе благословить».

   Отже, у своєму шкільному романі ви поставили останню крапку. У добрий путь! Удачі вам на цьому шляху!

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Дзябельська Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Тарасенко Юлия Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Василівна Артемова Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Губль Олена Володимирівна
    Загальна:
    2.7
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 1 відгук
docx
Додано
14 травня 2019
Переглядів
26729
Оцінка розробки
4.4 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку