Випускний вечір у 9 класі "Свято Юності"

Про матеріал
Юність - це справді найкраща пора в житті людини і проходить вона в школі. І саме тут отримують учні свій перший документ. Сценарій свята Юності, який може бути використаний на випускному у 9 класі
Перегляд файлу

 

Свято юності 

Звучить лірична музика 01

Вед.1. Бувають дні , яким нема ціни –
Коли коханий поруч чи кохана ,
Коли хмелієш в пахощах весни ,
Та дні такі не раз ще будуть з нами .

Вед.2. Усе повторюється – радість і печаль ,
У нас в житті усе ще може бути –
Від перших «Здрастуй», до гірких «Прощай»,
І лиш дитинства світ не повернути .

Звучать фанфари 02

Вед. 1.Добрий вечір, шановні друзі!

Вед. 2. Добрий вечір!

Вед. 1. Сьогодні присутні в залі строгі і ласкаві , мудрі і чуйні, ті хто веде нас скрізь роки дитинства та юності , хто вкладає у кожного з нас знання , частку свого серця, хто дарує нам своє людське тепло, свою любов! Це наші учителі!....

Вед.2. Ми вітаємо на нашому святі наших мам , тат , бабусь і дідусів, гостей свята

Вед. 1. Доброго  вечора усім, хто зібрався нині на нашому святі!

Вед.2. Бо сьогодні у нашій гімназії свято, яке дороге нашим героям. Ми кажемо «героям», а не «випускникам», тому що вони подолали найперший етап на великому шляху під назвою «життя».

Вед.1. Все, що зустрінеться на цьому шляху, буде завтра, а сьогодні – незрівнянне свято, свято молодості і краси, дружби і вірності!

Вед.2. Хай звучить святкова музика і гучнішими будуть ваші аплодисменти, бо ми запрошуємо до зали розумних, талановитих, неймовірних дев'ятикласників. Кожен з них – це особистість, бо народились під своєю зіркою, під  своїм знаком зодіаку

Вед.1 Отже,  Раки - мрійники, дуже емоційні люди з багатим уявленням, безпомилково орієнтуються у різних водах, але полюбляють тільки чисту. Рак ніколи не гониться за славою, але з задоволенням користується її плодами. Раки стійко витримують будь-який  натиск , але мовчки стоять на своєму до кінця, бо впевнені, що їх врятують гострі клешні. Під цим знаком народились: Юлій Цезарь, Рембрант, Хемінгуей, Лионе́ль Ме́ссі, а також Малицький Максим, Кравченко Олександра та Хрол Павло.

Вед.2 Леви - життєрадісні, веселі, завжди повні енергії і готовності робити, творити, поспішати кудись … Вони оточені друзями, у них завжди купа справ, їх інтереси дуже різнобічні. Вони знаходять себе в області мистецтв.  Леви без особливої ​​праці добре вчаться. Під цим знаком народились: Луї Армстронг, Софія Ротару, Македонський, Наполеон, Айвазовський, Рєпін, Шварценеггер та Сєдов Олександр, Лук'яшко Аліна, Кобижча Вікторія.

Вед.1 Діви дуже охайні, ввічливі, дисципліновані. Вони самостійно і старанно зроблять уроки, сумлінно приберуть за собою. В цілому Діви вчаться добре. Підмогою їм служить відмінна пам’ять і добре виражені здібності до навчання. Вони займаються всім без найменшого примусу, ніколи не сидять без роботи. Під цим знаком народились: Гете, Земфіра, Девід Копперфілд, Мати Тереза, Софі Лорен та Лутченко Вероніка, Підлісна Дарійка, Карчавець Максим.

Вед.2    Наступні Скорпіони – цінують чесність, тому щось приховувати від них слід лише в разі крайньої необхідності. Народжені під знаком Скорпіона, можуть вчитися по-різному. Якщо погана успішність, значить, пропав інтерес до навчання, оскільки здібностей до вивчення наук у нього, як правило, вистачає. Скорпіони не люблять, коли їх хтось обходить. Скорпіони мають всі необхідні задатки для лідерства у шкільному колективі, при цьому вони не пихаті, не діють напоказ.

            Знамениті Скорпіони: Віктюк, Гурченко, Джо Дассен, Ален Делон, Марадона, Плісецька, Пікассо та Дзюба Анастасія і Хоменок Роман.

Вед.1  Стрілець – знак вогню. Завжди у доброму настрої. Як вогонь швидко спалахують. Люблять подорожі, свободу та зміни. Під цим знаком народились  Бетховен, Уолт Дісней, Марк Твен, Черчіль та Данич Яна.

Вед. Козеріг - завжди у русі, піднімається по кручі до вершин. Не зважає на перепони, а стрімко йде до своєї мети, не рахує зірки, а любить рахувати перемоги та гроші. На компліменти не напрошується, але дуже радий їх слухати. У навчанні наполегливий, якщо не хоче вчитися, ніхто його не примусить.  Під цим знаком народились: Жанна д'Арк, Кіплінг, Шишкін, Грибоєдов і Биховець Данило

Вед.2 Водолій дуже легко вбирає в себе нову інформацію і знання. Але успішне навчання буде прямо залежати від зацікавленості. Представники цього знаку Зодіаку вкрай наполегливі і докладають всіх зусиль для досягнення наміченої цілі. Водолії здатні вчити уроки і засвоювати будь-які знання виключно в спокої і повній самоті. Це дуже живі, рухливі і абсолютно непередбачувані створіння. Дуже люблять читати книги. Під цим знаком народились: Періс Хілтон, Висоцький,  Менделєєв, Шаляпін, Шопен та Коваленко Юрій, Розсудовська Сніжана, Руденок Сніжана

Вед.1    Риби – знак води. Від природи талановиті, не гоняться за славою, престижем, владою, або багатством. Вони  добрі, м'які до людей. На  уроках уважні і слухняні, а в складних ситуаціях почувають себе як риби у воді.   Під цим знаком народилися: Ейнштейн, Гюго, Мікеланджело, Карузо, а також Блажків Руслана та Калугіна Юлія

Вед.2    Овен- знак Вогню. Овни нескорені, сповнені творчих ідей, Новатор і лідер по натурі Овен знайде собі застосування у будь-якій професії: від садівника і міліціонера - до хірурга і бізнесмена. Головне направити його в русло, де знайдеться місце його бурхливій творчій енергії і ентузіазму. У школі прямі і відверті , а часом і вперті. Під цим знаком народились: Андерсен, Бах, Ван Гог, Гудіні та Дебела Дарина

Вед.1    Наступний знак Тілець - стихія Земля. Тілець - істота досить мирна, спокійна Він ніколи не перебіжить нікому дорогу, але любить щоб і йому не заважали. Тільці прекрасно реалізують себе в музиці, танцях, малюванні. Подобається їм пробувати свої сили і в приготуванні смачної їжі. Обожнюють возитися з рослинами. У них дуже розвинене у почуття справедливості. Під цим знаком народились: Глінка, Далі, Булгаков, Чайковський, Шекспір, Бекхем, Кіркоров  і Бевзюк Крістіна

Вед.2  Близнюки - це один із самих невловимих і перемінних знаків зодіаку. У них, хороша пам'ять, вони володіють іноземними мовами. Під цим знаком криється добра і ввічлива людина з легким характером, діяльна, спритна, винахідлива, граціозна і швидка.. Люблять робити кілька справ одночасно. Іншими словами з ними не заскучаєш. Під цим знаком народились: Пушкін, Конан Дойль, Паскаль, Кеннеди, Зикіна, Дональд Трамп і не менш знамениті Савенко Кирило, Малашенко Антон та класний керівник Бивалькевич Тетяна Михайлівна

Вед. 1: Увага! Урочисте свято, присвячене врученню свідотств про освіту оголошується відкритим.

(Звучить гімн України)

Вед.2: Позаду хвилююча пора іспитів - ваших перших шкільних іспитів. І ось ви зібралися, щоб відзначити цю подію.

Вед. 1. Щоб вручити атестати вам потрібно здати ще один іспит з усіх вивчених у школі предметів. Зараз ми перевіримо, наскільки легко ви можете здати іспит без підготовки і шпаргалок.

Іспит- В.2• Проміжок часу між дзвінками, досить моторошний, в який всі вчителі намагаються якомога рідше проходити по звичайних шкільних коридорах, щоб зберегти своє здоров’я і нерви. ( перерва )

В.1• Відмінний засіб самоспасания на контрольних роботах, заліках, іспитах, зовні дуже нагадує японське віяло. (шпаргалка )

В.2• Унікальна канцелярське приладдя, яке в самі невідповідні моменти просять вчителя, а хлопці тут же непомітно, але посилено ховають його від них або потім від батьків. ( щоденник )

В.1• Час, що і учні, і вчителі довго чекають, а воно все ніяк не приходить і не приходить. А потім несподівано настає і майже відразу ж закінчується… І так – всі дев’ять років шкільного життя. ( канікули )

Вед. 2     Ви ще раз підтвердили свої знання з основних предметів

Вед. 1     У школі, як і в сім’ї, усе так само,
За тими ж правилами й тут живем.
Є вчитель - тато, а директор - мама,
Тому директору ми й слово надаєм.

Вед. 2: Слово для привітання і вручення свідоцтв про закінчення школи другого  ступеня надається директору Ріпкинської гімназії Корж Наталії Миколаївні.

(привітання 9-тикласників, зачитання наказу, вручення свідоцтв).

 

Урочиста частина оголошується закритою

(Звучить гімн України)

 

Звучить музика вальсу

Танцюють вальс

Вед.1. Ми сьогодні зібралися з вами

Проводжати дитинство своє.

Відлітає в замріяні далі

Сьогодення твоє і моє.

Вед.2. Все вирує, цвіте і буяє,

           Червень вішає квіти в саду

 9 років шкільних проминає,

 Я на зустріч із юністю йду

Вед.1: Непомітно пролетіли дев'ять шкільних років, ми стали дорослішими і

            тепер добре розуміємо, що в світі існує добро і зло, гарне і погане,    прекрасне   і шляхетне.

Вед.2: У гімназії ми навчилися справедливості, чесності. Хтось із нас продовжить своє навчання в десятому класі, хтось піде з гімназії, але всі ми назавжди запам'ятаємо шкільні роки, ті уроки, які ми тут усвідомили, тих, з ким нам випало щастя зустрічатися кожен день.

Звучить пісня  «А роки, а роки»

Вед.1: І сьогодні в цей урочистий для нас день ми хочемо в стінах рідної гімназії висловити слова вдячності, подяки і любові людям, які навчили нас вірити в себе, долаючи труднощі, йти до кінця до поставленої мети.

Уч.1     Від будня до будня, від свята до свята

             Знання і серця ви нам дарували.

             Ви - наші долі, ви - наші злети,

             Ви нас лише доброму вперто навчали,

             Любі ви наші, а чим же віддячимо?

             Тим, що ми є.

              І тим, що ми значимо.

             Тим, що ми будемо.

             Тим, що ми створимо.

             Тим, що збудуємо.

             Тим, що засіємо.

              Нивою тою, яку ми розоремо.

             Тим, що в житті ми своєму зуміємо.

             Любі наші вчителі! Ми всіх Вас любимо і дуже вдячні

 Вам, Наталіє Миколаївно - незрівняний директор,   гарний керівник , чудовий організатор,  і просто дивовижна жінка.

Вед.1: Добра вам і здоров’я, дорога Наталіє Миколаївно, світлої долі та плідної праці на освітянській ниві. Хай вам завжди таланить у всіх добрих починаннях. А в дарунок прийміть це вітання.

Звучить пісня на мелодію « Червона рута»

Вед.4: Образ школи і образ вчителя починається з далекого першого класу. Перший вчитель, а ми звикли говорити - перша вчителька, починає засівати в душі маленьких школярів, зерна того розумного, доброго і вічного, яке через багато років проростає паростками і дає свої життєдайні плоди.

Вед. 1: Перший вчитель - найрідніший нам.

             Бо маленькі й немічні прийшли ми.

             Він радів і плакав з нами й сам

             Розумів проблеми всі дитини.

Вед.2: Закінчення початкової школи пов’язане саме з Нечипоренко Тетяною     Олександрівною

Вед.3. Слово для побажань надається першій вчительці:Тетяні     Олександрівні

Уч. 2. Не вміла я читати… (вірш)

 

Вед.1: Вам наш уклін, шановна, Тетяно Олександрівно та всі вчителі    початкової школи, які своє серце віддають дітям  і ва наші квіти!

(квіти вчителям)

Вед.2: Учителі –  мудрі порадники і  вірні друзі,   терпеливі наставники і  надійні Захисники. Сьогодні зі словами пошани і подяки та з найкращими побажаннями звертаються до вас ваші учні.

  1. Дякуємо і вам  вимогливі та справедливі завучі з навчально-виховної  роботи, надійні помічники директора, люди віддані своїй справі.
  2. І вам довірливий, відкритий психолог, за здатність розуміти та глибоко проникати у наш внутрішній світ.
  3. Вам, розуміючий соціальний педагог, людина з великими можливостями. Ми дякуємо Вам за те, що ви не записували відсутніх на 1-ому уроці, бо чітко знали, що ми прийдемо на 2 –й.
  4. Дякуємо і вам, педагог-організатор, незамінний  куратор позакласної роботи мудра і добра подруга для всіх старшокласників.

 

Вед.1: Прийміть від нас ці квіти і музичний дарунок      

Пісня «Каруселі дитинства»

  1. Слова вдячності хочеться сказати вам інтелектуальні вчителі математики, ті хто легко та невимушено оперують цифрами і вимагають цього від нас.
  2. І вам далекоглядні вчителі інформатики.  Ви чітко знаєте, що без комп’ютера нам як без води -  ні туди і ні сюди.  Ви вчили нас працювати в Інтернеті, а інші сайти  ми самі знайшли.
  3. Слова вдячності вам вчителі історії та права, що вільно і невимушено орієнтуються у глибині століть і сучасному мінливому житті.  
  4. І вам ерудована вчителька зарубіжної літератури, жінка, закохана в літературу.
  5. Неперевершені вчителі англійської та німецької мови. Завдяки Вам, ми вільно володіємо англійською, українською і досконало суржиком.
  6. Із вдячністю звертаємось і до вас корифеї української мови та літератури. Вчителі - професіонали з великої літери. Ті хто вчать нас вільно спілкуватися рідною мовою.

Сценка

  1. Хоться висловити слова вдячності вам дивовижна вчителька хімії. Ви, навіть, за відсутності реактивів можете відтворити будь-яку хімічну реакцію.
  2.  І вам цікаві вчителі біології. Ваші знання  охоплюють все живе.  З Вами ми вивчали квіти і комах, риб і ссавців, і людину в усій її красі
  3.  Спасибі кажемо і вам фантастична вчителька географії. з якою ми подорожували земною кулею та зазирнули у надра землі.
  4.  І вам досвідчений вчитель фізики. Який, кожен день доводить, що земля має силу тяжіння, а негативно заряджені електрони  і учні відштовхуються один від одного.
  5. Креативна, неповторна вчителька та працелюбний вчитель трудового навчання. Ви навчили нас майстерності, розкривали наші таланти
  6. Талановиті вчителі образотворчого мистецтва, які розкрили нам таїнство кольорів
  7. Наш музичний режиссер, художній керівник,  концертмейстер, а також вельмишановна вчителька музики.
  8. Вчитель фізкультури з великим досвідом роботи. Людина, яка на власному досвіді довела, що в здоровому тілі, здоровий дух, головне не кількість, а якість.

Сценка

 

Вед. 1. Любі Вчителі! Спасибі вам за добре до нас ставлення. Все було у науку,

1. Дорогі вчителі! Хай весни до вас летять журавлями,

А ви не старійте ніколи з роками.

Здоров’я і щастя ми зичим без ліку,

І довгого, довгого, довгого віку.

 

2. О час! Ти зупинися трішки!

Дитячих вуст послухай, зачекай!

Ти ще устигнеш виробити зморшки,

Моїй же вчительці ти долю дай!

 

3. Дай їм здоров’я, радості багато

На довгії, на многії літа,

Будьте здорові, щедрі і багаті,

Як наша українськая земля.

 

4. Любі вчителі!

Прийміть уклін наш до землі,

Як часточки наших сердець,

З любові квітів вам вінець. І пісню в дарунок

 

Пісня «Дякуємо вам рідненькі вчителі»

  1. Дуже вдячні і вам незамінна медсестра, яка надавала першу допомогу не тільки при тілесних ушкодженнях, а й при душевних ранах.
  2. А ще ми щиро дякуємо за все хранительці світової мудрості нашому бібліотекарю і секретареві та бережливій господині  завгоспу гімназії,  професійним шеф-кухарям і  неперевершеним кулінарам, лаборанту, який віртуозно володіє реактивами та  пробірками
  3. Хранителям чистоти і порядку, нашим техпрацівникам і робітникам

 

Здоров’я вам від Бога й від роси!

Високого польоту – думці, мрії!

І щедрої, душевної краси!

Любові щирої, і Віри, і Надії!

 

Сплітайте славних успіхів вінець!

Започаткуйте гарні, добрі справи!

Несіть, як факел, полум’я сердець!

Во ім’я учнів, гімназіі і держави!

 

        І в день такий урочистий, святковий

Дозвольте Вашу працю вшанувати,

І квіти всі принесені сьогодні,

Від всього серця вам подарувати!       Вручення квітів працівникам

Пісня «Літній дощ»

Вед.2: Багато вчителів працювало разом з нами, але була людина яка з’єднувала всі ланки шкільного життя, проклала місточки до серця кожного.

(На сцені вітальна група.)

Учень 1.Хто найближче до дитини у шкільному вирі днів

Хто не наче рідна ненька словом людяним зігрів.

Хто в дитячі душі щирі Як найближчий друг проник,

              Так це він - опора учнів:

               Кращий „класний керівник”!

Учень 2. Ви, наші люба Тетяно Михайлівно, були нашими ангелом-охоронцем. Ваші поради допомагали нам у скрутні хвилини

Учень 1. Бажаєм щастя і достатку,
Ясного неба і тепла,
В житті Вам згоди й порядку,
Щоб доля світлою була.
В роботі – успіхів, везіння,
У справах – вічного горіння!
Від душі любові вам бажаєм
І хай Вам Господь Бог допомагає.

Учень 2. Спасибі вам велике.

Учень. 1.Наші серця завмирали, коли ви проводили батьківські збори і зупинялися, коли наші батьки поверталися до дому.

Сценка

Вед. 2.Користуючись нагодою, хочу висловити слова вдячності моїм батькам ...

Вед. 1. І я хочу ...

Всі: Батьки, ми вас дуже любимо!

Уч.1. Якщо є святині на землі, то найперші із них то є батько і мати. І

батькова хата, і мамина ласка, і стежка до рідної домівки по якій вони ходять і вчили ходить тебе.


Уч.2: Наші батьки сьогодні горді і щасливі за наші здобутки, хвилюються за наше майбутнє. А тисячі найщиріших бажань так і хочуть зірватись з наших і їхніх вуст.

Уч.3       Рідна мамо - торкнусь твоїх втомлених скронь

 Хоч на мить тебе словом зігрію

 Цілий світ в теплоті материнських долонь

 Ти мені віддала і любов свою й мрії.

                Хай дарує, матусю, небо радість тобі,

Дні спокоєм наповнені й миром.

Уч.4       Батьківське слово - ласкаве й суворе,

 Завжди доречне - і в радості і в горі.

 Батьки у майбутнє торують нам шлях

 І бачать себе у дорослих синах.

Любов нашу, вдячність даруємо їм,

Здоров’я і щастя бажаємо всім

Вед. : Найріднішим, наймудрішим, найближчим людям - музичний дарунок від наших 9-тикласників.

 

«На зустріч долі»

Вед.2. З вітальним  словом до учнів звертається дідусь Малашенко Василь Федосійович

Вед.1. Сьогодні вирушають у вільне плавання морем юності та незвіданих проток і островів деякі із наших однокласників.

Вед. Нехай щасливим буде їх шлях. Хай не застануть їх шторми та бурі. В щасливу путь. ! !

«Дитинство не втрачай»

В.1. Дорогі вчителі! Ви суворі й лагідні, мудрі і чуйні вели нас по дорозі дитинства.

В2. Вкладали в кожного часточку свого серця. Дарували нам людське тепло, свою любов.

В.3 Вчили бути чуйними і потрібними людям. Дякуємо вам за це, за все низько вклоняємося вам.

В.4.Ми бажаємо жити у мирі та злагоді

В.5.Бажаємо, щоб життєвою дорогою разом йшли вірні друзі

В.6.Ми побажаємо вам добра

І синяви над головами,

Побільше радості, тепла, перемог і менше розставань.

Всі. І знайте, що ми вам говоримо лише «До побачення!»

Звучить пісня «Я бажаю Вам»

Вед. Право першими покинути залу під ваші оплески надається нашим десятикласникам

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

docx
Додано
17 березня 2019
Переглядів
903
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку