Вироби з пластеліну. Що впливає на якість виготовлення виробу.  Матеріали традиційні і сучасні

Про матеріал
Що впливає на якість виготовлення виробу. Матеріали традиційні і сучасні Види пластиліну: їх особливості та застосування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що впливає на якість виготовлення виробу. Матеріали традиційні і сучасні

Номер слайду 2

Види пластиліну: їх особливості та застосування. Сучасний пластилін має безліч видів, але все ж їх можна розділити на декілька найпопулярніших. У цьому розділі ми розглянемо основні види пластиліну, а також їх особливості та сферу використання.«Класичний» пластилін. Саме той пластилін, яким успішно користуються в школах вже багато років. Вони не пропонують будь-якої особливо податливої структури або строкатих відтінків, але коштують недорого і складаються з натуральних компонентів. Такий пластилін виробляють на основі порошкової глини. Серед недоліків можна виділити слабку пластичність.

Номер слайду 3

Восковий пластилін. Це пластилін, склад якого включає віск, що значно підвищує пластичність. Матеріал абсолютно безпечний, не містить шкідливих домішок і токсичних речовин. Повітряний пластилін. Повітряний пластилін — маса для ліплення, яка за своєю структурою і характеристиками схожа зі звичайним пластиліном. На дотик матеріал більш пухкий та легкий, не потребує нагріванні і має велику палітру яскравих кольорів. У його склад входить вода, полімерні матеріали та харчові барвники. Повітряний пластилін від перевірених виробників має всі необхідні сертифікати якості та безпеки, що робить його придатним для використання дітьми. Крім того, матеріал не липне до рук, приємно пахне, не забруднює поверхні, легко приймає потрібну форму і швидко застигає.

Номер слайду 4

Пластилін на рослинній основіПластилін на рослинній основі, в основному, випускають закордонні виробники. Цей матеріал можна віднести до паст для моделювання і ліплення. Серед його переваг виділяються пластичність, м'яка текстура та яскраві тони. Також дітям дуже подобається змішувати між собою різні кольори, отримуючи нові відтінки. Єдиний недолік — перш ніж зліпити між собою шматочки, місця з'єднання необхідно підготувати, використовуючи спеціальний стек.

Номер слайду 5

Кульковий пластилін. Матеріал у вигляді маленьких кульок з пінопласту, які скріплюються між собою гліцериновим клеєм. Головна перевага — простота склеювання шматочків між собою без будь-яких проблем, що робить його придатним для маленьких дітей. Пластилін відноситься до застигаючих видів, і для повного висихання йому потрібна приблизно доба. За цей час виліплені з пластиліну фігурки тверднуть, хоч і залишаються досить тендітними і не підходять для активних ігор.

Номер слайду 6

Глина. Блакитну глину можна знайти в дитячих і будівельних магазинах, а після самостійно розвести. Хоч матеріал бруднить руки і не дуже пластичний, він є повністю натуральним. З глиною особливо подобається працювати маленьким дітям, а головна її перевага — виліплені з пластиліну фігурки можна обпалити в печі, зробивши їх дуже міцними і довговічними.

Номер слайду 7

Ви можете тісто для ліплення купити або ж зробити самостійно в домашніх умовах. Тісто для ліплення набагато м'якше пластиліну, майже не прилипає до рук і не бруднить їх. Матеріал дуже зручний для гри, вже готовий до використання, має велику палітру відтінків. Тісто для ліплення

Номер слайду 8

Скульптурний пластилін. Скульптурний пластилін відрізняється від звичайного дитячого і відноситься до професійних матеріалів. Його використовують в художніх школах для створення скульптур, оскільки він більш пластичний. Матеріал може бути твердим або м'яким, з його допомогою можна відтворити найдрібніші деталі, зробивши з пластиліну фігурки виразними та чіткими. При роботі зі скульптурним пластиліном, знадобиться попередня підготовка: для цього буде потрібна тепла вода, алюмінієвий дріт і вазелін. Масу потрібно поступово розігрівати, а для її відділення використовувати ніж, змочений в теплій воді. Алюмінієвий дріт потрібен для створення каркасу на який будуть вже наноситися деталі з пластиліну. 

Номер слайду 9

Щоб зробити гарну фігурку, потрібно враховувати кілька важливих речей: Пластилін: Перше, що впливає на якість вашого виробу, це якість пластиліну. Якщо ваш пластилін свіжий і м'який, ви зможете створити більше деталей та зробити їх гарними та гладкими. Але, якщо він висохлий або погано зберігається, то це може зробити фігурку менш якісною. Формування і деталі: Як ви формуєте свою фігурку також важливо. Якщо ви обережно та дбайливо працюєте з пластиліном, ви зможете створити більше докладних та гарних деталей для вашого виробу. Уява і творчість: Ваша уява і творчість також впливають на якість виготовлення. Чим більше ви думаєте і вдумливо створюєте свою фігурку, тим цікавіше і краще вона буде виглядати. Час і терпіння: Іноді, щоб зробити щось дуже гарне, потрібно багато часу і терпіння. Не поспішайте і не засмучуйтесь, якщо не все виходить відразу. Поступово ви будете ставати кращими у створенні виробів з пластиліну. Таким чином, якість виробу з пластиліну залежить від якості пластиліну, вашої уяви та творчості, а також від того, як ви обробляєте пластилін і як багато часу і уваги ви приділяєте процесу створення.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
182
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку