"Вироби з солоного тіста"Майстер-клас

Про матеріал
Діти по шаблону вирізали з заготовленого солоного тіста ангелочків.Коли вони засохли,то потім їх розфарбовували
Перегляд файлу

Ангели із солоного тіста польської майстрині. Різдвяний ангел із солоного тіста своїми руками у покроковому уроці.

Ангели завжди викликають особливе захоплення та інтерес дітей та дорослих. Їх обирають як сувеніри, предмети інтер'єру, ними прикрашають будинок, їх використовують у ролі ялинкових іграшок. Не один майстер-клас присвячений «ангельським» виробам. Як матеріал використовують нитки, шматочки тканини, папір. Наші ангели із солоного тіста. Як готувати тісто Майстер-клас починається на кухні із простої кулінарної процедури. Від неї залежить вся подальша робота.

Для приготування солоного тіста знадобиться: дрібна сіль – 400 гр;

 борошно – 200 гр;

вода – 100 мл.

Замішуємо тісто. Висипаємо сіль борошно. Доливаємо воду невеликими порціями та вимішуємо. Матеріал для ліплення, що вийшов, повинен бути однорідної консистенції, в міру крутим, але податливим і пластичним. Можна приготувати тісто та іншим способом. Для цього використовують склянку борошна, півсклянки дрібної солі, одну столову ложку олії, столову ложку крохмалю, зварену в 100 г води.

Робимо фігурку. Деякі майстри вважають за краще фарбувати тісто відразу. Для цього тісто ділять на частини, кожна з яких окрема деталь. Потім додають у грудочку тіста потрібну фарбу і вимішують до однорідності. Чим більше фарби, тим інтенсивніший колір.

Ми декоруватимемо фігурку після того, як вона буде готова. Для цього нам знадобляться деякі інструменти та пристрої: дошка для нарізання; вода та пензлик; фігурний ніж або набір стеків – пластмасових або дерев'яних. дерев'яна качалка; часникодавка.

 Приступаємо до роботи.

 

https://i2.wp.com/tehnologi.su/wp-content/uploads/2015/05/7625f9dde73ea747c7cf0a00d039d8df.jpg

Наш майстер-клас підходить до найвідповідальнішого та найважливішого етапу. Викладаємо вироби на фольгу та відправляємо у холодну духовку. Там вони пробудуть до двох годин за температури не вище 50 градусів. Якщо виріб вийшов завтовшки до двох сантиметрів, достатньо однієї години. У будь-якому випадку набираємось терпіння і чекаємо. Сушити готовий виріб можна і природним способом за кімнатної температури. Але доведеться чекати кілька днів, доки воно повністю не застигне. Прикрашаємо янголятко Поки вироби «вигріваються», подумайте, як їх оформити та приготуйте акрилові фарби. Від вашої фантазії залежить, чи буде ваш ангел, виконаний із солоного тіста, ніжним і зворушливим або яскравим і пустотливим. Після того як покрили вироби фарбами, нанесіть шар акрилового лаку для блиску. Залишилося прикріпити стрічку, шнурок або мотузку і ваша іграшка може прикрасити будь-яке місце у будинку. Якщо це був перший майстер-клас, і він пройшов успішно, наступного разу можете формувати ангела за власними ескізами та задумами, ускладнюючи форму та декоративні елементи.

Зроблений своїми руками ангел із солоного тіста підійде для різдвяного подарунка, прикраси ялинки та будинку, магніту та підвіски в машину. Ангели – стародавній символ добра і любові, визнаний у багатьох релігіях. Тому сміливо даруйте цей шматочок щастя родичам, друзям та знайомим. Добрий талісман охороняє від зла, невдач та хвороб. Вивчивши МК, ви обов'язково розберетеся, як зліпити ангела та гарно розфарбувати його гуашшю. Розмір залежить від бажання та призначення сувеніру. Матеріали та інструменти для ліплення Робота з тестом з борошна та солі рідко викликає якісь складнощі. Матеріал дешевий, а приготування маси займає кілька хвилин. Для тесту підготуйте: 1 ст. борошна; 1 ст. дрібної солі; 0,5-0,7 ст. води; харчові барвники (продаються у відділах випічки). Також знадобляться: стеки чи підручні інструменти; качалка; фарби гуаш; пензлики; стрази, блискітки, інші прикраси; аерозольний лак. Для кріплення потрібен магніт чи шнур. Але можна використовувати янголятко і для інших завдань. Наприклад, декорування кухля або скриньки. Ліплення ангела У цьому майстер-класі приблизно дві третини тесту потрібно пофарбувати до ліплення в зелений та жовтий. Для цього введіть барвник на етапі замісу. Якщо маса залишиться, не викидайте. Із залишків можна зліпити – символ 2019 року. А якщо замістити більше, то вистачить навіть на с. З зеленого шматка сформуйте овал, потім розкачайте його качалкою до товщини 0,5 див. Виріжте рівну смугу. Пластик, що вийшов, покладіть горизонтально і складіть гармошкою, при цьому завузити і притиснути можна тільки одну верхню сторону. Нижня сторона має бути рівною. Обережно розправте складочки, щоб вони були плавними. У майбутньому це стане сукнею дівчинки-ангела.

 

https://i0.wp.com/zhenskie-uvlecheniya.ru/wp-content/uploads/2018/11/Angel-iz-solenogo-testa-svoimi-rukami-3.jpghttps://i0.wp.com/zhenskie-uvlecheniya.ru/wp-content/uploads/2018/11/Angel-iz-solenogo-testa-svoimi-rukami-3.jpgЗ білого зробіть два маленьких овалу сильно звужених, з одного боку. Це кисті рук. Тепер зліпіть із солоного тіста два білі крила для ангела. Їх можна зробити з розплющених овалів, а потім загострити край або розкотити пласт і вирізати форму за шаблоном із картону. Крила підкладіть під спинку ангела.

 З маси того ж кольору зліпите ще два невеликі довгасті овали, потім завузьте одну сторону. Стеком або зубочисткою видавіть заглиблення у широкій стороні. Так формуються рукава. Приліпіть рукави вузькою стороною до верху сукні, а широкою накрийте руки, щоб закрилася вся вузька частина. З білої маси сформуйте кульку і приліпіть прямо на основу сукні. У результаті ангелок набуде голову. З жовтого скачайте тонку довгу ковбаску. З однієї або кількох жовтих

ковбасок сформуйте волосся різдвяному ангелу, закручуючи у завитки.

https://i2.wp.com/zhenskie-uvlecheniya.ru/wp-content/uploads/2018/11/Angel-iz-solenogo-testa-svoimi-rukami-8.jpg

 

https://i0.wp.com/zhenskie-uvlecheniya.ru/wp-content/uploads/2018/11/Angel-iz-solenogo-testa-svoimi-rukami-10.jpg

 Висушіть янголятко із солоного тіста в духовці при температурі не більше 100 градусів. Приблизно 4-6 годин. Якщо є час, можна залишити виріб сушитися на повітрі. Але природне сушіння займе не менше двох тижнів. При високій температурі сушити не можна - виріб розтріскається і зарум'яниться, чого не можна допускати. Завдання - позбутися вологи, а не випекти. Зручно і економічніше з погляду витрати енергії сушити відразу кілька виробів. Розфарбовування ангела Цей етап найвідповідальніший. Від нього залежить – чи перетвориться образ ангелочка на впізнаваного різдвяного ангела. Якщо займаєтеся подібним уперше, то спробуйте на непотрібному шматочку. Для цього підсушіть шматки для тренування разом із виробом. Блідо блакитним кольором підфарбуйте крила. Намалюйте основні деталі обличчя. Дотримуйтесь пропорцій. Край сукні ангела із солоного тіста пофарбуйте зеленою гуашшю, як на фото. Потім мокрим чистим пензликом розтушуйте краї, щоб вийшов плавний перехід. Змалюйте деталі. Прикрасьте стразами та блискітками. декорування тарілки та створення. Секретами, як зліпити ангела із солоного тіста своїми руками, поділилася Ольга Олефіренко. Фото автора майстер-класу. Серце просто завмирає від захоплення, коли дивишся на ці неймовірні неземні створіння! Вони такі милі! І зробити їх зможе кожен. Достатньо одного гарячого бажання, а решта все легко і просто!

https://i0.wp.com/zhenskie-uvlecheniya.ru/wp-content/uploads/2018/11/Angel-iz-solenogo-testa-svoimi-rukami-14.jpg

 

Як приготувати солоне тісто. Все просто: 1 склянка борошна; 1 склянка дрібної солі та трохи теплої води. Всі деталі скріплюємо за допомогою мокрого пензлика. Випікати фігурки при температурі приблизно 50 градусів і приблизно одну-дві години. Нам потрібно: солене тісто; качалка для тесту; штампи для ліплення (молди); виїмки для печива; фольга; часникодавка; скріпки канцелярські. Так як ми робимо янголят, то і ліплення ми почнемо з крил. Візьміть невеликий шматок тіста, розкотіть його в пласт і чаркою наріжте кухлі. Потім кружок розріжте навпіл. На кожній половинці зробіть зубочисткою невеликі насічки на лінії розрізу та натикайте дірочки по всій поверхні. Тепер зробимо для них гарні сукні. Візьміть шматок тіста та розкотіть пласт. По нижньому краю обріжте нерівності і, використовуючи молд із гарним малюнком, зробіть візерунок внизу сукні. Потім підніміть пласт і руками закладіть складки. Мокрий кисть змочіть зверху складки і з'єднайте. Так само приклейте знизу складок крильця. Скачайте невеликі ковбаски - це ручки, позначте зубочисткою кисть. Скачайте невелику кульку, розплющіть руками - це голова. Позначте рот та ніс на обличчі. Невеликий шматок тіста покладіть у часникодавку та затисніть прес. Локшину зніміть акуратно рукою - це буде волосся. Надайте голові зачіску. Змочіть всі місця стиків мокрим пензлем і склейте руки, голову та волосся. З маленьких коржів зробіть стопи дівчинці. Приклейте їх донизу сукні. Зробіть у руки лялечці кошик. Розкотіть трохи тесту в пласт і зубочисткою виріжте форму кошика, потім нанесіть діагональні борозенки. Скачайте тонкі ковбаски і скрутіть їх у джгут - це буде ручка кошика. Приклейте ці деталі до сукні лише на рівні руки. Край кошика прикрасьте квітами. Ну ось і наближається найулюбленіше і довгоочікуване свято не лише дітей, а й усіх дорослих. Сьогодні в магазинах продається така різноманітність різдвяних прикрас та подарунків, що часом губишся у виборі. Але, приготувавши ангелочка із солоного тіста своїми руками разом із вашими дітьми, ви отримаєте колосальне задоволення! Ви також можете приготувати разом з дитиною і . Трішки історії Традиція готувати на Різдво янголят сягає корінням у Давню Русь. Тоді приготувати його на найсвітліше свято вважалося обов'язковим у кожному будинку. Їх виготовляли з різних матеріалів: дерева, клаптиків, тіста. Традиція відродилася в наші дні, і сьогодні у багатьох будинках готують янголят. Приготовлені своїми руками ангелочки із солоного тіста можна піднести людям, яким ви бажаєте добра, рідним на Різдво, Великдень чи День Ангела. Крім того, такі оригінальні сувеніри можна використовувати для виготовлення картин, рамок для фотографій та інших виробів. Зараз ми навчимо вас готувати янголят із солоного тіста. Підготовка до роботи Необхідні для цієї роботи предмети та продукти є у всіх. Необхідний матеріал: солене тісто ситечко папір для випічки качалка Можуть також знадобитися горіхи, цукати, мастика та фрукти, з яких вирізаються прикраси. Солоне тісто дуже легко готується. Візьміть склянку борошна, ½ ст. солі, 1 ст. олії та 100 гр. води з додаванням крохмалю. Як зліпити янголятко з тіста Отже, всіх любителів ліплення і не тільки ми запрошуємо у захоплюючу подорож з приготування янголят своїми руками з тіста. 1 . Якщо потрібно виготовити одразу багато, потрібно розкотити пласт тіста великого розміру. 2. Вирізаємо кружечки. Додаємо візерунки до заготовки. 3. Робимо отвори для вдягання шнурка. Його потрібно залишити якомога більше, оскільки після сушіння воно зменшиться. 4 . З тіста, що залишилося, вирізаємо трикутник: це тулуб. 5 . Малюємо складочки. Потім прикріплюємо тіло до заготівлі. 6. Вирізаємо і кріпимо два маленькі трикутники: це ручки ангела. 7. Слідом за цим ліпимо кульки та робимо з них крильця. 8. Усі місця з'єднання потрібно змащувати водою. 9. Скачуємо кульку якомога більше і робимо голову. Маленька кулька - це носик. 10 . Очі можна зробити з тіста, а можна і прикріпити бісер. 11. Долоні також ліпимо у вигляді кульок. 15 . Рот можна видавити, а можна домалювати після сушіння. Далі за допомогою ситечка видавлюємо волосся. Ось і все: янголятко готове! Просушити слід у духовці на слабкому вогні. Прикраса виробу Останній етап – фарбування та дизайн. Тут допоможе прийде ваша фантазія. Можна пофарбувати золотою фарбою з балончика, зафарбувати гуашшю, а можна прикрасити кольоровою мастикою, шматочками цукатів і фруктів. З наступаючим Різдвом! ПІДБІРКА ІДЕЙ Ангели завжди викликають особливе захоплення та інтерес дітей та дорослих. Їх обирають як сувеніри, предмети інтер'єру, ними прикрашають будинок, їх використовують у ролі ялинкових іграшок. Не один майстер-клас присвячений «ангельським» виробам. Як матеріал використовують нитки, шматочки тканини, папір. Наші ангели із солоного тіста. Як готувати тісто Майстер-клас починається на кухні із простої кулінарної процедури. Від неї залежить вся подальша робота. Для приготування солоного тіста знадобиться: дрібна сіль – 400 гр; борошно – 200 гр; вода – 100 мл. Замішуємо тісто. Висипаємо сіль борошно. Доливаємо воду невеликими порціями та вимішуємо. Матеріал для ліплення, що вийшов, повинен бути однорідної консистенції, в міру крутим, але податливим і пластичним. Можна приготувати тісто та іншим способом. Для цього використовують склянку борошна, півсклянки дрібної солі, одну столову ложку олії, столову ложку крохмалю, зварену в 100 г води. Здається, більше мороки, але результат вас не розчарує. У будь-якому випадку варто спробувати вибрати, з яким тестом вам зручніше працювати. Робимо фігурку Деякі майстри вважають за краще фарбувати тісто відразу. Для цього тісто ділять на частини, кожна з яких окрема деталь. Потім додають у грудочку тіста потрібну фарбу і вимішують до однорідності. Чим більше фарби, тим інтенсивніший колір. Ми декоруватимемо фігурку після того, як вона буде готова. Для цього нам знадобляться деякі інструменти та пристрої: дошка для нарізання; вода та пензлик; фігурний ніж або набір стеків – пластмасових або дерев'яних. дерев'яна качалка; часникодавка. Приступаємо до роботи. Наш майстер-клас підходить до найвідповідальнішого та найважливішого етапу. Викладаємо вироби на фольгу та відправляємо у холодну духовку. Там вони пробудуть до двох годин за температури не вище 50 градусів. Якщо виріб вийшов завтовшки до двох сантиметрів, достатньо однієї години. У будь-якому випадку набираємось терпіння і чекаємо. Сушити готовий виріб можна і природним способом за кімнатної температури. Але доведеться чекати кілька днів, доки воно повністю не застигне. Прикрашаємо янголятко Поки вироби «вигріваються», подумайте, як їх оформити та приготуйте акрилові фарби. Від вашої фантазії залежить, чи буде ваш ангел, виконаний із солоного тіста, ніжним і зворушливим або яскравим і пустотливим. Після того як покрили вироби фарбами, нанесіть шар акрилового лаку для блиску. Залишилося прикріпити стрічку, шнурок або мотузку і ваша іграшка може прикрасити будь-яке місце у будинку.

 

 

 https://i1.wp.com/kapitosha.net/wp-content/uploads/2014/11/62731555_1281853523__3.jpg

 

Як приготувати солоне тісто. Все просто: 1 склянка борошна; 1 склянка дрібної солі та трохи теплої води. Всі деталі скріплюємо за допомогою мокрого пензлика. Випікати фігурки при температурі приблизно 50 градусів і приблизно одну-дві години. Нам потрібно: солене тісто; качалка для тесту; штампи для ліплення (молди); виїмки для печива; фольга; часникодавка; скріпки канцелярські. Так як ми робимо янголят, то і ліплення ми почнемо з крил. Візьміть невеликий шматок тіста, розкотіть його в пласт і чаркою наріжте кухлі. Потім кружок розріжте навпіл. На кожній половинці зробіть зубочисткою невеликі насічки на лінії розрізу та натикайте дірочки по всій поверхні. Тепер зробимо для них гарні сукні. Візьміть шматок тіста та розкотіть пласт. По нижньому краю обріжте нерівності і, використовуючи молд із гарним малюнком, зробіть візерунок внизу сукні. Потім підніміть пласт і руками закладіть складки. Мокрий кисть змочіть зверху складки і з'єднайте. Так само приклейте знизу складок крильця. Скачайте невеликі ковбаски - це ручки, позначте зубочисткою кисть. Скачайте невелику кульку, розплющіть руками - це голова. Позначте рот та ніс на обличчі. Невеликий шматок тіста покладіть у часникодавку та затисніть прес. Локшину зніміть акуратно рукою - це буде волосся. Надайте голові зачіску. Змочіть всі місця стиків мокрим пензлем і склейте руки, голову та волосся. З маленьких коржів зробіть стопи дівчинці. Приклейте їх донизу сукні. Зробіть у руки лялечці кошик. Розкотіть трохи тесту в пласт і зубочисткою виріжте форму кошика, потім нанесіть діагональні борозенки. Скачайте тонкі ковбаски і скрутіть їх у джгут - це буде ручка кошика. Приклейте ці деталі до сукні лише на рівні руки. Край кошика прикрасьте квітами. Ну ось і наближається найулюбленіше і довгоочікуване свято не лише дітей, а й усіх дорослих. Сьогодні в магазинах продається така різноманітність різдвяних прикрас та подарунків, що часом губишся у виборі. Але, приготувавши ангелочка із солоного тіста своїми руками разом із вашими дітьми, ви отримаєте колосальне задоволення! Ви також можете приготувати разом з дитиною і . Трішки історії Традиція готувати на Різдво янголят сягає корінням у Давню Русь. Тоді приготувати його на найсвітліше свято вважалося обов'язковим у кожному будинку. Їх виготовляли з різних матеріалів: дерева, клаптиків, тіста. Традиція відродилася в наші дні, і сьогодні у багатьох будинках готують янголят. Приготовлені своїми руками ангелочки із солоного тіста можна піднести людям, яким ви бажаєте добра, рідним на Різдво, Великдень чи День Ангела. Крім того, такі оригінальні сувеніри можна використовувати для виготовлення картин, рамок для фотографій та інших виробів. Зараз ми навчимо вас готувати янголят із солоного тіста. Підготовка до роботи Необхідні для цієї роботи предмети та продукти є у всіх. Необхідний матеріал: солене тісто ситечко папір для випічки качалка Можуть також знадобитися горіхи, цукати, мастика та фрукти, з яких вирізаються прикраси. Солоне тісто дуже легко готується. Візьміть склянку борошна, ½ ст. солі, 1 ст. олії та 100 гр. води з додаванням крохмалю. Як зліпити янголятко з тіста Отже, всіх любителів ліплення і не тільки ми запрошуємо у захоплюючу подорож з приготування янголят своїми руками з тіста. 1 . Якщо потрібно виготовити одразу багато, потрібно розкотити пласт тіста великого розміру. 2. Вирізаємо кружечки. Додаємо візерунки до заготовки. 3. Робимо отвори для вдягання шнурка. Його потрібно залишити якомога більше, оскільки після сушіння воно зменшиться. 4 . З тіста, що залишилося, вирізаємо трикутник: це тулуб. 5 . Малюємо складочки. Потім прикріплюємо тіло до заготівлі. 6. Вирізаємо і кріпимо два маленькі трикутники: це ручки ангела. 7. Слідом за цим ліпимо кульки та робимо з них крильця. 8. Усі місця з'єднання потрібно змащувати водою. 9. Скачуємо кульку якомога більше і робимо голову. Маленька кулька - це носик. 10 . Очі можна зробити з тіста, а можна і прикріпити бісер. 11. Долоні також ліпимо у вигляді кульок. 15 . Рот можна видавити, а можна домалювати після сушіння. Далі за допомогою ситечка видавлюємо волосся. Ось і все: янголятко готове! Просушити слід у духовці на слабкому вогні. Прикраса виробу Останній етап – фарбування та дизайн. Тут допоможе прийде ваша фантазія. Можна пофарбувати золотою фарбою з балончика, зафарбувати гуашшю, а можна прикрасити кольоровою мастикою, шматочками цукатів і фруктів. З наступаючим Різдвом! ПІДБІРКА ІДЕЙ Ангели завжди викликають особливе захоплення та інтерес дітей та дорослих. Їх обирають як сувеніри, предмети інтер'єру, ними прикрашають будинок, їх використовують у ролі ялинкових іграшок. Не один майстер-клас присвячений «ангельським» виробам. Як матеріал використовують нитки, шматочки тканини, папір. Наші ангели із солоного тіста. Як готувати тісто Майстер-клас починається на кухні із простої кулінарної процедури. Від неї залежить вся подальша робота. Для приготування солоного тіста знадобиться: дрібна сіль – 400 гр; борошно – 200 гр; вода – 100 мл. Замішуємо тісто. Висипаємо сіль борошно. Доливаємо воду невеликими порціями та вимішуємо. Матеріал для ліплення, що вийшов, повинен бути однорідної консистенції, в міру крутим, але податливим і пластичним. Можна приготувати тісто та іншим способом. Для цього використовують склянку борошна, півсклянки дрібної солі, одну столову ложку олії, столову ложку крохмалю, зварену в 100 г води. Здається, більше мороки, але результат вас не розчарує. У будь-якому випадку варто спробувати вибрати, з яким тестом вам зручніше працювати. Робимо фігурку Деякі майстри вважають за краще фарбувати тісто відразу. Для цього тісто ділять на частини, кожна з яких окрема деталь. Потім додають у грудочку тіста потрібну фарбу і вимішують до однорідності. Чим більше фарби, тим інтенсивніший колір. Ми декоруватимемо фігурку після того, як вона буде готова. Для цього нам знадобляться деякі інструменти та пристрої: дошка для нарізання; вода та пензлик; фігурний ніж або набір стеків – пластмасових або дерев'яних. дерев'яна качалка; часникодавка. Приступаємо до роботи. Наш майстер-клас підходить до найвідповідальнішого та найважливішого етапу. Викладаємо вироби на фольгу та відправляємо у холодну духовку. Там вони пробудуть до двох годин за температури не вище 50 градусів. Якщо виріб вийшов завтовшки до двох сантиметрів, достатньо однієї години. У будь-якому випадку набираємось терпіння і чекаємо. Сушити готовий виріб можна і природним способом за кімнатної температури. Але доведеться чекати кілька днів, доки воно повністю не застигне. Прикрашаємо янголятко Поки вироби «вигріваються», подумайте, як їх оформити та приготуйте акрилові фарби. Від вашої фантазії залежить, чи буде ваш ангел, виконаний із солоного тіста, ніжним і зворушливим або яскравим і пустотливим. Після того як покрили вироби фарбами, нанесіть шар акрилового лаку для блиску. Залишилося прикріпити стрічку, шнурок або мотузку і ваша іграшка може прикрасити будь-яке місце у будинку.

 

docx
До підручника
Трудове навчання 3 клас (Веремійчик І. М., Тименко В. П.)
Додано
16 січня 2023
Переглядів
1018
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку