В розробці подається особливості розвитку галузі у світі, між країнами різного економічного розвитку. А також визначається лідери забезпечення продуктами харчування українців.
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН Девіз «Допомагаємо побудувати світ без голоду»Абревіатура ФАОЗаснована 16 жовтня 1945 Офіційні мови Англійська, Іспанська, Російська, Французька, Китайський, Арабська. Штаб-квартира Рим, Італія. Поточний голова Жозе Граціану де Сілва. Веб-сайт http://www.fao.org
Номер слайду 3
Що впливає на розвиток сучасної харчової промисловостіТоргівля через магазини самообслуговування. Концентрація торгівлі в системах великих концернів. Стандарт якості і оформлення товарів відповідно до реклами. Розвиток мережі закладів громадського харчування. Раціональне використання місцевих ресурсів
Номер слайду 4
ТНК світу з виробництва харчових продуктів
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Харчова промисловість розвинутих країна) широкий асортимент різноманітної продукціїб) виробництво високоякісних дорогих і делікатесних продуктівв) широке використання напівфабрикатів та готових кінцевих продуктівг) використання здорової їжіґ) значні обсяги продукції тваринного походженняд) використання високопродуктивної технікие) виробництво світове: молочних – 90%, м’ясо – 80%, овочі, фрукти, риба – до 60%
Номер слайду 7
Харчова промисловість країн, що розвиваютьсяа) самостійна переробка власної сировиниб) невисокий технічний рівень, неповна переробкав) виробництво шкідливої для здоров’я продукціїг) ріст консервного виробництва для розвинених країнґ) перенесення до країн застарілих і трудомістких виробництвд) переважають продукти рослинного походженняе) кустарне, традиційне виробництво та технології
Номер слайду 8
Рівень забезпеченості країн продуктами харчування
Номер слайду 9
Карта голоду 2015 рік
Номер слайду 10
Структура світового виробництва олії{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Пальмова. Соєва. Ріпакова. Соняшникова. АрахісоваІнші види
Німеччина. НАПІВФАБРИКАТИПри виробництві напівфабрикатів для швидкого приготування підприємства переробляють сировину таким чином, щоб запропонувати продукт, який перед споживанням достатньо розігріти, засмажити, розморозити тощо. У результаті споживач заощаджує час на приготування їжі, а підприємства отримують додаткові прибутки
Номер слайду 17
Французькі вина
Номер слайду 18
Італійські вина
Номер слайду 19
Швейцарський сир
Номер слайду 20
Норвежська риба
Номер слайду 21
Китайський чай
Номер слайду 22
Індійський чай
Номер слайду 23
Цейлонський чай
Номер слайду 24
Бразильська кава
Номер слайду 25
Італійські макарони
Номер слайду 26
Найбільша у світі цукеркова коробка: довжиною - 5 м, вагою – 14 кг
Номер слайду 27
Ведмедик на прізвисько Хагі-Бой – найбільша шоколадна цукерка. Його висота становить 1,68 метра, а вага – 633 кг. Творцями ведмедика є кондитери фірми Gummi Bear Factory.
Номер слайду 28
Льодяник – розміри:1, 44*1,17*1,8 м, вага – 3,176 кг