Продовольча та сільськогосподарська організація ООН Девіз «Допомагаємо побудувати світ без голоду»Абревіатура ФАОЗаснована 16 жовтня 1945 Офіційні мови Англійська, Іспанська, Російська, Французька, Китайський, Арабська. Штаб-квартира Рим, Італія. Поточний голова Жозе Граціану де Сілва. Веб-сайт http://www.fao.org
Що впливає на розвиток сучасної харчової промисловостіТоргівля через магазини самообслуговування. Концентрація торгівлі в системах великих концернів. Стандарт якості і оформлення товарів відповідно до реклами. Розвиток мережі закладів громадського харчування. Раціональне використання місцевих ресурсів
Харчова промисловість розвинутих країна) широкий асортимент різноманітної продукціїб) виробництво високоякісних дорогих і делікатесних продуктівв) широке використання напівфабрикатів та готових кінцевих продуктівг) використання здорової їжіґ) значні обсяги продукції тваринного походженняд) використання високопродуктивної технікие) виробництво світове: молочних – 90%, м’ясо – 80%, овочі, фрукти, риба – до 60%
Харчова промисловість країн, що розвиваютьсяа) самостійна переробка власної сировиниб) невисокий технічний рівень, неповна переробкав) виробництво шкідливої для здоров’я продукціїг) ріст консервного виробництва для розвинених країнґ) перенесення до країн застарілих і трудомістких виробництвд) переважають продукти рослинного походженняе) кустарне, традиційне виробництво та технології
Німеччина. НАПІВФАБРИКАТИПри виробництві напівфабрикатів для швидкого приготування підприємства переробляють сировину таким чином, щоб запропонувати продукт, який перед споживанням достатньо розігріти, засмажити, розморозити тощо. У результаті споживач заощаджує час на приготування їжі, а підприємства отримують додаткові прибутки