Виробництво та використання цукру

Про матеріал
Матеріал можна використовувати на уроках з інтегрованого курсу "Природничі науки"
Перегляд файлу

image

image

image

image

                Перша стадія виробництва

•Виробництво цукру розпочинається з подачі цукрового буряка в машину для його мийки, за допомогою гідравлічної подачі.

image•Потім наступає процес утворення дифузного соку, його роблять за допомогою спеціальної машини , яка спочатку робить з буряка стружку, а потім цю стружку обробляють протитоком у гарячій (70-75градусів) воді.

image

Фінальна стадія виробництва

   imageОтримання кристалічного цукру. Спочатку сироп уварюють у вакуум-апараті .При цьому частина цукрози викристалізовується     , утворюючи суміш кристалів таміжкристального розчину.

   Центрифугування суміші робиться для відділення  від розчину кристалів цукру .

   Для видалення жовтого забарвлення цукру проводять  обробку гарячою водою.

   Сиропи, отримані після центрифугування      та відбілювання, знову уварюють і отримують цукор II кристалізації (утфель).

   Затім проходить варка утфелів ,для виділення цукрози. Потім отриману суміш направляють знову нацентрифугування

image


image

image

image

image

image

image

image

image

pdf
Додано
22 жовтня
Переглядів
31
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку