Перша стадія виробництва
•Виробництво цукру розпочинається з подачі цукрового буряка в машину для його мийки, за допомогою гідравлічної подачі.
•Потім наступає процес утворення дифузного соку, його роблять за допомогою спеціальної машини , яка спочатку робить з буряка стружку, а потім цю стружку обробляють протитоком у гарячій (70-75градусів) воді.
• Отримання кристалічного цукру. Спочатку сироп уварюють у вакуум-апараті .При цьому частина цукрози викристалізовується , утворюючи суміш кристалів таміжкристального розчину.
• Центрифугування суміші робиться для відділення від розчину кристалів цукру .
• Для видалення жовтого забарвлення цукру проводять обробку гарячою водою.
• Сиропи, отримані після центрифугування та відбілювання, знову уварюють і отримують цукор II кристалізації (утфель).
• Затім проходить варка утфелів ,для виділення цукрози. Потім отриману суміш направляють знову нацентрифугування