Віртуальна подорож містами України

Про матеріал
Пропоную поринути в віртуальну подорож містами нашої країни - України. Переглянувши презентацію можна почати цим цікаві кожна область.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальна подорож містами України

Номер слайду 2

Подорож Україною. Подорожі Україною - прекрасний вибір, адже країні є що показати!Пропоную переглянути карту пам'яток України.

Номер слайду 3

Відпочинок в УкраїніВідпочинок в Україні - знову в тренді! І це не дивно, адже тут і гори, і море, і величезна кількість замків, садиб та інших пам'яток. Завжди є куди поїхати і дуже недорого. Транспорт в Україні один з найдешевших в світі і при цьому мережа сполучень дуже широка. На день без ночівлі можна поїхати куди завгодно, але і знайти недорогу базу відпочинку не проблема.

Номер слайду 4

Київ

Номер слайду 5

Столиця України може похвалитися неймовірними пам'ятками архітектури. Особливо незвичайні для ока європейця - численні православні церкви. Київ здавна був дуже важливим містом - центр Київської Русі.

Номер слайду 6

Андріївський узвіз можна назвати не тільки самим колоритним місцем Києва, а й ярмарком hand-made товарів в режимі нон-стоп. З вулиці Хрещатик також на метро можна доїхати до станції Дніпро, звідки також відправляються прогулянкові катери. Види з води на смарагдових київські пагорби відкриваються чарівні. Автобуси до Києва, втім як і поїзди, є з багатьох великих міст, так що дістатися до столиці можна з будь-якої точки країни.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Одеса — це Українська столиця гумору, про місто складено більше 800 пісень. “Привіз” – один із найбільших та найстаріший та досі працюючих в Європі ринок. Потьомкінські сходи отримали свою назву дякуючи фільму “Броненосець Потьомкін”. 

Номер слайду 9

Львів

Номер слайду 10

Львів – винахідницьке місто. Саме у місті Лева вперше в історії винайшли гасову лампу, запустили в повітря першу повітряну кулю, започаткували перший готель, запустили перший трамвай, зустріли перший в Україні поїзд, заснували перший професійний театр та відкрили першу школу.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Чернівці - центр найменшої в Україні області, яка складається з двох історичних регіонів - Північної Буковини та Бессарабії. Чернівці називають одним з найромантичніших міст України. Крім цього, через Чернівці дуже зручно їхати в Румунію або Болгарію. Особливу увагу притягують на себе архітектурні ансамблі Центральної та Театральної площ в Чернівцях, а також так званої "Резиденція митрополитів", в будівлях якої знаходиться гордість України - Чернівецький університет. 

Номер слайду 13

Запоріжжя

Номер слайду 14

Запоріжжя часто виступає в ролі індустріального центру. Чим особливе це місто? По-перше, прямо посеред міста розташувався історичний острів, даний древнє місце сили - Хортиця. Тут можна відвідати козацький хутір, а також знайти кам'яних ідолів. Крім того, саме Запоріжжя багато музеями. 

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Херсонщина — кавунова столиця України, місце контрастів, легендарної архітектури та молодіжних просторів. Тут хотів служити сам Наполеон, а це багато значить. Що цікавого в такому, здавалося б, звичайному місті Херсоні?

Номер слайду 17

Актовський каньйон, який справедливо називають українським Гранд Каньйоном. Українські Мальдіви, а саме острів Джарилгач. Лемурійське озеро затоки Сиваш — одне з найвідоміших рожевих озер України. Найбільша пустеля в Європі — Олешківські піски.

Номер слайду 18

Луцьк - приємне містечко за північному заході України з власним прекрасним замком імені Люберта. У відносній близькості находяться Шацькі озера. А також можна поїздити навколо - в Дубно. Дубно може похизуватися власним чудовим замком з двома палацами на території і значними оборонними стінами.

Номер слайду 19

Суми. Де б ти не знаходився у Сумах, все одно побачиш хоч один із численних храмів міста. Окрасою найстарішої вулиці Сум — Соборної є Спасо-Преображенський собор. У Сумах зберігся найстаріший навчальний заклад — Олександрівська гімназія. Найбільшим контактним пам’ятником, на який ви можете навіть піднятися, є цукровий куб, що складається зі шматочків рафінаду.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

Номер слайду 21

Використані джерелаhttps://ribas.ua/blog/puteshestvie_po_hersonshtinehttps://freetravel.com.ua/ua/world/ukraine/https://discover.ua/inspiration/neskucnye-sumy-ili-cto-interesnogo-mozno-uvidet-v-oblastnom-gorodke

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
8 травня 2023
Переглядів
2020
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку