Акацієвий мед — один з найцінніших сортів меду. Сама назва акацієвого меду говорить про його походження. Він збирається бджолами з двох видів акацій — білої і жовтої.
Від виду акації залежить і колір меду. Так акацієвий мед, зібраний з жовтої акації, має світло-жовтий колір, а мед з білої акації — практично безбарвний.
сприяє поліпшенню травлення
містить велику кількість каротину
(жиророжчинний вітамін)
Липовий мед — це один з найцінніших сортів меду. Цей мед прозорий, світло-жовтого, світло- містить 36-37% глюкози і 39-40% фруктози бурштинового кольору, іноді з червонуватим відтінком, у нього чудовий незрівнянний аромат.
Липовий мед виробляється бджолами з нектару зеленувато-жовтих квітів липи, яку бджолярі називають царицею медоносних рослин, з-за того, що у неї висока має відхаркувальний ефект медопродуктивність.
Соняшниковий мед — цей сорт меду, який дуже приємний на смак саме в рідкому стані, але, на жаль, він швидко кристалізується, при кристалізації стає золотистим.
Характеризується не сильним ароматом і приємним, дещо терпким смаком. Кристали дрібні, жовтого, або світло-бурштинового кольору, нагадують пряжене вершкове масло.
високий вміст простих цукрів (глюкози і фруктози)
Гірський мед крім приємного квіткового аромату, ще має дуже високі смакові властивості. Смак гірського меду нагадує фруктовий, з яскраво вираженим квітковим ароматом.
Гірський мед рекомендують людям, які потребують відновлення сил, а також дітям для зміцнення імунітету. Загалом гірський мед прямо з пасіки має в декілька разів сильнішу стимулюючу дію для людського здоров'я.
Гречаний мед, за кольором може бути від гречаний мед є вираженим антисептиком темно-жовтого, до темно-коричневого кольору,
з невеликим червонуватим відтінком. Гречаний має гострий та пряний аромат і смак мед впевнено відносять до високосортного сорту з яскраво вираженими лікувальними властивостями.
Ця зростаюча популярність темних сортів пов'язана з тим, що в них міститься більше
мінеральних речовин, ніж у світлих сортах. нормалізує артеріальний тиск, роботу нирок і шлунку
Бджоли Будова бджоли
Латинська назва: родина Apidae Великі очі
Біотоп: садки, ліси й парки Дві пари крил
Розмноження: матка здатна відкладати більш ніж 100 яєць щодня.
Медоносні бджоли відіграють важливу роль у запиленні квіткових рослин, а також забезпечують людину продуктами бджільництва: медом, воском, прополісом,
пергою тощо. У самиць на кінчику черевця
є жало