Міні-енциклопедія про мед та бджіл (Кутасевич Ю., Нетеса С.)

Про матеріал
Міні-енциклопедія про мед та бджіл. Підготували: Кутасевич Юлія (https://naurok.com.ua/profile/1543236) та Нетеса Світлана
Перегляд файлу

image


Акацієвий мед

Акацієвий мед — один з найцінніших сортів меду. Сама назва акацієвого меду говорить про його походження. Він збирається бджолами з двох видів акацій — білої і жовтої.

image

Від виду акації залежить і колір меду. Так акацієвий мед, зібраний з жовтої акації, має світло-жовтий колір, а мед з білої акації — практично безбарвний.

сприяє поліпшенню травлення

image

містить велику кількість каротину

(жиророжчинний вітамін)


Липовий мед

imageimageimageЛиповий мед — це один з найцінніших сортів меду. Цей мед прозорий, світло-жовтого, світло- містить 36-37% глюкози і 39-40% фруктози бурштинового кольору, іноді з червонуватим відтінком, у нього чудовий незрівнянний аромат.

Липовий мед виробляється бджолами з нектару зеленувато-жовтих квітів липи, яку бджолярі називають царицею медоносних рослин, з-за того, що у неї висока має відхаркувальний ефект медопродуктивність.

Соняшниковий мед

Соняшниковий мед — цей сорт меду, який дуже приємний на смак саме в рідкому стані, але, на жаль, він швидко кристалізується, при кристалізації стає золотистим.

image

Характеризується не сильним ароматом і приємним, дещо терпким смаком. Кристали дрібні, жовтого, або світло-бурштинового кольору, нагадують пряжене вершкове масло.


високий вміст простих цукрів (глюкози і фруктози)

image

Гірський мед

imageimageimageГірський мед крім приємного квіткового аромату, ще має дуже високі смакові властивості. Смак гірського меду нагадує фруктовий, з яскраво вираженим квітковим ароматом.

Гірський мед рекомендують людям, які потребують відновлення сил, а також дітям для зміцнення імунітету. Загалом гірський мед прямо з пасіки має в декілька разів сильнішу стимулюючу дію для людського здоров'я.

Гречаний мед

imageimageimageГречаний мед, за кольором може бути від     гречаний мед є вираженим антисептиком темно-жовтого, до темно-коричневого кольору,

з невеликим червонуватим відтінком. Гречаний має гострий та пряний аромат і смак мед впевнено відносять до високосортного сорту з яскраво вираженими лікувальними властивостями.

Ця зростаюча популярність темних сортів пов'язана з тим, що в них міститься більше

мінеральних речовин, ніж у світлих сортах.    нормалізує артеріальний тиск, роботу нирок і шлунку


                                                                                                    Бджоли Будова бджоли

Латинська назва: родина Apidae Великі очі

imageimageimageБіотоп: садки, ліси й парки      Дві пари крил

Розмноження: матка здатна відкладати більш ніж 100 яєць щодня.

Медоносні бджоли відіграють важливу роль у запиленні квіткових рослин, а також забезпечують людину продуктами бджільництва: медом, воском, прополісом,

пергою тощо.      У самиць на кінчику черевця

є жало

pdf
Додано
11 травня 2023
Переглядів
303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку